Τελευταία Νέα

Δευτέρα, 08/03/2021, 08:54


Home / HEADER-NEWS / Νέο Μισθολόγιο από Σεπτέμβριο…Μας τελείωσε το (λέμε τώρα)»ενιαίο»;…Νέες περικοπές;…Νέες απολύσεις; (με κατάργηση οργανικών φυσικά)

Νέο Μισθολόγιο από Σεπτέμβριο…Μας τελείωσε το (λέμε τώρα)»ενιαίο»;…Νέες περικοπές;…Νέες απολύσεις; (με κατάργηση οργανικών φυσικά)

Δημοσιεύτηκε: 5:30 μμ Απρίλιος 15th, 2014  


mitsotakis

Κ. Μητσοτάκης: Τον Σεπτέμβριο το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ενώ μετά  το Πάσχα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αλλαγή  του τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, όπως δήλωσε ο υπουργός  Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το  νέο μισθολόγιο – το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό εξέταση – θα  περιλαμβάνει τη χορήγηση πριμ παραγωγικότητας στους δημόσιους υπαλλήλους που διακρίνονται για την αποδοτικότητά τους.
Όπως είπε, τα χρήματα που θα βρεθούν για το πριμ παραγωγικότητας δεν θα  επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, αλλά θα είναι ένα μέτρο «δημοσιονομικά  ουδέτερο».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ορίστηκε ο ελάχιστος και μέγιστος συντελεστής για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για τις Πανελλήνιες 2021

Το νέο μισθολόγιο θα προέλθει έπειτα από συνεννόηση με το αρμόδιο  υπουργείο Οικονομικών. Πάντως, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης  κατέστησε σαφές ότι θα υπάρξουν μισθολογικές ανακατατάξεις, χωρίς να  προσδιορίσει ποιες ομάδες υπαλλήλων θα υποστούν νέες περικοπές μισθού,  με αφορμή και τον νέο τρόπο αξιολόγησης.

Σε ό,τι αφορά τον νέο τρόπο επιλογής τον προϊσταμένων στο Δημόσιο ο κ.  Μητσοτάκης υποστήριξε ότι μέσω αυτού θα υπάρξει μία «νέα ηγεσία» στο  Δημόσιο, ενώ άφησε ανοικτό να υπάρξει και συμμετοχή στελεχών του  ιδιωτικού τομέα μελλοντικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι  «προβληματιστήκαμε αν θα έπρεπε να ανοίξουμε τις θέσεις των γενικών  διευθυντών και σε υποψηφίους από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά, τελικά, σε  αυτή τη φάση αποφασίσαμε να είναι υποψήφιοι μόνο από τον δημόσιο τομέα».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πώς θα γίνεται η αξιολόγηση των Σχολικών Μονάδων και των Εκπαιδευτικών

Όσον αφορά την αξιολόγηση των υπαλλήλων και την ποσόστωση στη  βαθμολόγησή τους, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε κατηγορηματικά ότι όσοι  λαμβάνουν τον κατώτερο βαθμό δεν κινδυνεύουν με απόλυση ή διαθεσιμότητα,  ενώ για τις απολύσεις ανέφερε ότι πέρα από τις απολύσεις των 15.000  υπαλλήλων του 2014, που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, δεν θα γίνουν  άλλες απολύσεις συνδεδεμένες με ποσοτικό στόχο και με διαθεσιμότητα».
Ωστόσο, προσέθεσε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν άλλες  απολύσεις στο Δημόσιο» οι οποίες μπορούν να γίνουν μόνο για πειθαρχικά  παραπτώματα και κατάργηση θέσεων και οργανικών μονάδων.

naftemporiki.gr μέσω https://seepea-stella.blogspot.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Δικαίωμα συμπληρωματικής αίτησης για δήλωση Ειδικών Μαθημάτων, ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές/Αστυνομικές Σχολές κλπ.

Από 8-3-2021 μέχρι 19-3-2021 δύνανται οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ ή ...