Home / HEADER-NEWS / Νέες παραιτήσεις Διευθυντών και Προϊσταμένων

Νέες παραιτήσεις Διευθυντών και Προϊσταμένων

Δημοσιεύτηκε: 8:43 πμ Απρίλιος 8th, 2014  


letter

 

Επιστολή παραίτησης : «Ένα μεγάλο ΟΧΙ» του διευθυντή του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου

Κάποτε έρχεται η ώρα να πεις ένα  «μικρό ναι» ή ένα «Μεγάλο ΟΧΙ «. Σαν δάσκαλος με τριάντα χρόνια υπηρεσίας και σαν διευθυντής του 17ου δημοτικού  σχολείου  Ηρακλείου, έχοντας καταθέσει από 3/4/2014  την παραίτησή μου , πάω μ’ αυτούς τους λίγους που είχαν το θάρρος  ( γιατί  θάρρος υπάρχει  μονάχα όταν είσαι με τους λίγους ) να φωνάξουν  το Μεγάλο ΟΧΙ . Ένα ΟΧΙ  βγαλμένο από τους αγώνες που έδωσα όλα αυτά τα χρόνια  και που κάποιοι πούλησαν αντί πινακίου  φακής ( ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ τη δύναμη λίγων Ευρώ και μιας σταλιάς εξουσίας ) .

ΟΧΙ στη διάλυση του δημόσιου  σχολείου , του μοναδικού κύτταρου ανάπτυξης και ελπίδας αυτού του δύσμοιρου τόπου,

ΟΧΙ στην κατάλυση των  νόμιμων  δικαιωμάτων του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου μου , που ως κυρίαρχο όργανο αποφάσισε ομόφωνα να μη συμμετέχει  στη  λεγόμενη  » αυτοαξιολόγηση » ,

ΟΧΙ στο αλληλοφάγωμα  των συναδέλφων μου  μέσα από την  επερχόμενη  » αξιολόγηση – απόλυσή τους «,

ΟΧΙ στο αποφασίζομεν και διατάσσομεν  του υπουργείου  παιδείας ,

ΟΧΙ στο σκύψιμο της  κεφαλής για να μπορώ να κοιτάζω στα μάτια τους μαθητές και  τους συναδέλφους μου ,

ΟΧΙ στην καταστροφή  του τόπου μου , που ευτύχησε να γεννήσει τη Δημοκρατία μα που  κάποιοι ρήμαξαν και πούλησαν σαν  δανεισμένη  πραμάτεια ,

ΟΧΙ τέλος στην κατάντια αυτών » που  δειλοί , μοιραίοι και άβουλοι αντάμα , προσμένουν ίσως κάποιο θάμα » .

Σαϊτάκης Γιάννης

διευθυντής  17ου  δημοτικού σχολείου Ηρακλείου

( περιμένοντας την απόφαση του ΑΠΥΣΠΕ  και την επιστροφή μου στην τάξη)

pekp.gr

…………………………………………………………………..

Την παραίτησή του κατέθεσε σήμερα στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Διευθυντής μεγάλης σχολικής μονάδας, ο οποίος θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του (τα στοιχεία του υπάρχουν στο “e-mesara.gr”)! –

Δεν επιθυμώ να συνεχίσω να συμμετέχω σε κάτι που με βρίσκει συνειδησιακά αντίθετο, αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες μας στην παραίτηση του ο εν λόγω Διευθυντής, ο οποίος να σημειώσουμε δεν είναι συνδικαλιστής!

Οι ίδιες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου είχε αρνηθεί τη συμμετοχή του στις ομάδες αυτοαξιολόγησης.

Έτσι ο Διευθυντής του σχολείου, προτίμησε την παραίτηση παρά τον εξαναγκασμό των συναδέλφων του να μπουν σε επιτροπές…

pekp.gr

……………………………………………………………………

Αίτηση παραίτησης Προϊσταμένου του 2ου Νηπιαγωγείου Νέου Μαρμαρά

ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Σήμερα, Δευτέρα 7 Απριλίου 2014, κατέθεσα την αίτηση παραίτησής μου στο ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής, όπως είχα ενημερώσει σχετικά από την Παρασκευή. Κοινοποιώ τη σχετική αίτηση στους 2 αιρετούς συναδέλφους του ΠΥΣΠΕ για παρακολούθηση του θέματος και ενημέρωσή μου για την εξέλιξή του, καθώς και στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, στο οποίο συμμετέχω.

…………………………………………………………………….

Την παραίτησή της υπέβαλλε άλλη μία εκπαιδευτικός, προϊσταμένη στο 2ο Νηπιαγωγείο Διονύσου και μέλος του ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ ΑΝ Αττικής «Ο Σωκράτης», Βάσω Παπαϊωάννου εκφράζοντας την αντίθεσή της στη συγκρότηση των ομάδων εργασίας, για να εφαρμοστεί η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Διαβάστε όλη τη δήλωση παραίτησης παρακάτω:

ΔΙΟΝΥΣΟΣ 7/4/2014

«Υποβάλω την παραίτησή μου, γιατί μου ζητάτε να αναθέσω υποχρεωτικά στις συναδέλφισσές μου να συγκροτήσουμε τις ομάδες εργασίας για να εφαρμόσουμε την αξιολόγηση της σχολικής μας μονάδας, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων μου και του σωματείου μου που είμαι και μέλος του  ΔΣ , αλλά και με τη συνείδησή μου ως παιδαγωγός και ως εργαζόμενη που επί 28 ½  χρόνια υπηρετώ συνειδητά την εκπαίδευση  και καθημερινά αγωνίζομαι για ένα καλύτερο νηπιαγωγείο.

Εμείς οι Νηπιαγωγοί είμαστε ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές εργαζόμαστε κάτω από δύσκολες συνθήκες χωρίς υλικοτεχνική υποδομή σε ακατάλληλα κτήρια κάνοντας χρέη καθαρίστριας ,τηλεφωνήτριας, τραπεζοκόμου ,κλπ δίνουμε καθημερινά την ψυχή μας για να υπηρετήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε το Δημόσιο σχολείο και  αξιολογούμαστε καθημερινά από γονείς και μαθητές.

Αλλά και ως προϊσταμένες μπαίνοντας καθημερινά σε τάξη εκτελούμε τα διοικητικά μας καθήκοντα δουλεύοντας ατέλειωτες ώρες αντί ενός πενιχρού επιδόματος .

Σε αυτή  την καθημερινότητα μας για να την φέρουμε σε πέρας έχουμε την στήριξη των συναδέλφων και  σήμερα μου ζητάτε να υλοποιήσω την αυτοαξιολόγηση  και αύριο την αξιολόγηση τους και να υπογράψω την απόλυση τους. Να χαλάσω το κλίμα την συνεργατικότητας ,της αλληλεγγύης που μέσα σ’ αυτό το κλίμα και με μεράκι  διαμορφώσαμε  σχολεία από το μηδέν.

Είμαι βαθιά πεπεισμένη ότι η αυτοαξιολογηση της σχολικής μονάδας και αργότερα της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού δεν έρχεται να διαμορφώσει ένα καλύτερο σχολείο αλλά θα αποβεί ταφόπλακα του Δημόσιου χαρακτήρα του με την υποχρηματαδότηση, την κατηγοριοποίηση, την υποβάθμιση του μορφωτικού του επιπέδου, στηριζόμενο  στις τσέπες των γονιών και των χορηγών. Ακόμη θα οδηγήσει στο παραπέρα χτύπημα των εργασιακών οικονομικών δικαιωμάτων και στην απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών.

Όλα αυτά τα χρόνια που ήμουν στη εκπαίδευση υπερασπίστηκα και από τη θέση μέλους του ΔΣ του Συλλόγου μου τα συμφέροντα των συναδέλφων και των μαθητών μου με συνέπεια. Σήμερα μου ζητάτε αυτό τον αγώνα να τον αυτοαναιρέσω που για μένα είναι στάση ζωής.

Αλλά και ως  παιδαγωγός θέλω να έχω το δικαίωμα να κοιτάζω τους μαθητές μου  και τους γονείς τους στα μάτια  υπερασπιζόμενη  μέχρι τέλους το δικαίωμά τους στη μόρφωση μέσα σε ένα δημόσιο σχολείο δωρεάν για όλα τα παιδιά.

Με βάση τα παραπάνω, δηλώνω ότι δε θέλω να παραμείνω στη θέση της προϊσταμένης , θα συνεχίσω να υπηρετώ την εκπαίδευση ως απλή νηπιαγωγός.

Συντάσσομαι με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για την ανατροπή.

ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΒΑΣΩ

ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΣΤΟ 2Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

<<Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ>


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...