Home / HEADER-NEWS / Μεταθέσεις εκπαιδευτικών. Όλη η πληροφόρηση

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών. Όλη η πληροφόρηση

Δημοσιεύτηκε: 9:36 πμ Απρίλιος 16th, 2014  


kathigitis
Από τις 23 Απριλίου και μέχρι τις 2 Μαΐου θα μπορούν να καταθέτουν οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας τις αιτήσεις τους για μεταθέσεις στις Διευθύνσεις στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται τα σχολεία στα οποία έχουν τοποθετηθεί προσωρινά.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, η προθεσμία αυτή είναι αποκλειστική και ισχύει για όλες τις περιπτώσεις μεταθέσεων, εκτός από την κατηγορία των «αμοιβαίων», για τις οποίες η αίτηση υποβάλλεται μέσα σε 15 ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων.

Μια αλλαγή υπάρχει ως προς τις μεταθέσεις που αφορούν τις σχολικές μονάδες της Ειδικής Αγωγής καθώς αναφέρεται ότι:

Οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών οι οποίοι κατέχουν τα κριτήρια για την Ειδική Αγωγή, γίνονται σύμφωνα με τα ισχύοντα στη Γενική Εκπαίδευση ,όπως ορίζεται στο άρθρο 28 παρ. 2α του Ν.4186/2013 (ΦΕΚ 193Α/17-09-2013).

Οι μεταθέσεις για τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας  αφορούν τις ακόλουθες κατηγορίες:

α) γενικές από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης,

β) στα Μουσικά Σχολεία,

γ) στα Καλλιτεχνικά Σχολεία,

δ) στα σχολεία Διαπολιτισμικής εκπαίδευσης,

ε) αμοιβαίες από περιοχή σε περιοχή και

Για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας:

α) γενικές από περιοχή σε περιοχή μεταθέσεις,

β) σε σχολεία διαπολιτισμικής εκπαίδευσης

γ) αμοιβαίες από περιοχή σε περιοχή.

Υποβολή

α)Όπως προειπώθηκε οι αιτήσεις υποβάλλονται, από 23-04-2014 έως 02-05-2014, στις Δ/νσεις  στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται τα σχολεία στα οποία ανήκουν οι εκπαιδευτικοί οργανικά ή έχουν τοποθετηθεί προσωρινά. Η παραπάνω προθεσμία είναι αποκλειστική και ισχύει για όλες τις κατηγορίες μεταθέσεων εκτός από τις αμοιβαίες για τις οποίες η αίτηση υποβάλλεται μέσα σε 15 ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων.

β) Μέσα στην ίδια προθεσμία υποβάλουν δήλωση για οριστική τοποθέτηση και για βελτίωση, χωρίς να αναγράφουν προτιμήσεις συγκεκριμένων σχολείων, όσοι βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ/ ΠΥΣΠΕ από μετάθεση, απόσπαση σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

Εγκύκλιος πρωτοβάθμιας: Μέχρι τη σύσταση των οργανικών θέσεων σε σχολικές μονάδες ή ομάδες σχολείων οι μεταταγμένοι εκπαιδευτικοί με τις διατάξεις της παρ.11 του άρθρου 82 του Ν.4172/2013 θα παραμείνουν για ένα έτος ακόμα σε προσωρινή τοποθέτηση και επομένως δε θα υποβάλουν αιτήσεις με την παρούσα διαδικασία.

Εγκύκλιος δευτεροβάθμιας: Σύμφωνα με την παρ. 12 του άρθρου 9 του Ν.3848/2010 όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2α του άρθρου 33 του Ν.4038/2012 και την παρ. 2α του άρθρου 39 του Ν.4115/2013, οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί τοποθετούνται οριστικά κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων εντός της ίδιας περιοχής όπως ορίζεται στις οικείες διατάξεις.

2.1. Τρόπος υποβολής – έντυπα

Όλες οι αιτήσεις μεταθέσεων – πλην των αμοιβαίων – καταχωρίζονται ηλεκτρονικά στο σύστημα μεταθέσεων e-Datacenter.

Τα έντυπα των αιτήσεων μετάθεσης που θα συμπληρώσουν οι εκπαιδευτικοί υπάρχουν στη δικτυακή πύλη (portal) του συστήματος ηλεκτρονικής καταχώρισης e-Datacenter, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (www.minedu.gov.gr) και επισυνάπτονται και στην παρούσα εγκύκλιο.

Για διευκόλυνση τόσο των Δ/νσεων όσο και των ιδίων των εκπαιδευτικών η αίτηση θα συμπληρώνεται και θα υποβάλλεται υπογεγραμμένη από τον εκπαιδευτικό,

  • στο σχολείο που ανήκει οργανικά ή έχει τοποθετηθεί προσωρινά (ώστε να αποστέλλεται υπηρεσιακά στην οργανική του),
  • ή  στη Δ/νση  Εκπαίδευσης που ανήκει οργανικά,
  • ή  θα αποστέλλεται ταχυδρομικά όπου αναφέρεται παραπάνω (με απόδειξη παραλαβής), ώστε στη συνέχεια να καταχωρισθεί στο σύστημα.

Ανάκληση

Ανάκληση της αίτησης μετάθεσης μπορεί να γίνει μέχρι 16-05-2014. Αιτήσεις που θα υποβάλλονται μετά την ημερομηνία αυτή δε θα λαμβάνονται υπόψη.

Ανάκληση μετάθεσης δεν προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις και επομένως οι αιτήσεις ανάκλησης μετάθεσης δεν γίνονται δεκτές.

Κριτήρια για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 16 του Π.Δ. 50/1996 είναι:

1) η συνολική υπηρεσία

2) η συνυπηρέτηση

3) οι οικογενειακοί λόγοι

4) οι συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων όπου υπηρέτησαν ή υπηρετούν

5) η εντοπιότητα

6) η πρώτη προτίμηση.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας των εκπαιδευτικών κατά τις μεταθέσεις από περιοχή σε περιοχή, σύμφωνα με τις παρ. 11 και 13 του άρθρου 16 του Π.Δ. 50/1996, προηγούνται οι εκπαιδευτικοί που υπερέχουν κατά κριτήριο, εάν αυτά συντρέχουν και με την εξής σειρά:

α) στη συνυπηρέτηση

β) στην εντοπιότητα

γ) στους οικογενειακούς λόγους

δ) στη συνολική υπηρεσία

ε) στις δυσμενείς συνθήκες λειτουργίας των σχολείων όπου υπηρέτησαν ή υπηρετούν

στ) στην πρώτη προτίμηση.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας και στα επιμέρους κριτήρια τότε λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία και η σειρά δημοσίευσης του διορισμού τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μελετήσουν τις εγκυκλίους

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών – Αποκλείονται οι μεταταγμένοι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση!

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών. Τα έντυπα αιτήσεων

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...