Home / HEADER-NEWS / Η αλφαβήτα της δυσλεξίας στο μάθημα των αγγλικών

Η αλφαβήτα της δυσλεξίας στο μάθημα των αγγλικών

Δημοσιεύτηκε: 6:39 μμ Απρίλιος 14th, 2014  


dyslexia

To άρθρο μας το παραχώρησε ευγενικά το www.specialenglish.gr

* Πρώτη δημοσίευση στο www.xenesglosses.eu

Η αλφαβήτα της δυσλεξίας στο μάθημα των αγγλικών

Οργανώνοντας ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης της δυσλεξίας, θέτουμε σαφείς μαθησιακούς στόχους σύμφωνα με:

α) την ηλικία

β) το νοητικό δυναμικό

γ) τα προσωπικά ενδιαφέροντα

δ) τις ιδιαίτερες ανάγκες  κάθε παιδιού. Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης ενός ταξιδιού που θα κάνουμε μαζί με το παιδί, βοηθώντας το να ανακαλύψει νέες γνώσεις. Η προσέγγισή μας οφείλει να είναι ψυχοπαιδαγωγική, για να είναι αποτελεσματική. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε συντονισμένοι τόσο με το μαθησιακό στυλ ( τον τρόπο που μαθαίνει ένα παιδί ), όσο και με τα συναισθήματά του.Η ειδική μάθηση της αγγλικής γλώσσας είναι μία  ζωντανή  διαδικασία. Πρέπει να έχουμε ανοιχτά τα μάτια και τα αφτιά μας στα λεκτικά και τα μη λεκτικά μηνύματα που μας στέλνει το παιδί. Να αλληλεπιδρούμε μαζί του, ώστε να μπορούμε να διαπιστώσουμε, αν ανταποκρίνεται με θετικό κίνητρο στο πρόγραμμά του. Επίσης, να  αντλούμε πολύτιμες πληροφορίες από το ίδιο το παιδί για τον τρόπο που προτιμά να μαθαίνει.

Ορισμένες φορές δημιουργείται η ανάγκη να τροποποιήσουμε, να εμπλουτίσουμε, ή και να αντικαταστήσουμε τις δραστηριότητες που έχουμε σχεδιάσει. Η ποικιλία, η πρωτοτυπία  και οι εναλλαγές καθιστούν αποτελεσματική την ειδική μάθηση των αγγλικών. Σκοπός μας είναι  να παρουσιαστεί στο παιδί ο ίδιος μαθησιακός στόχος, με διαφορετικούς  τρόπους, ώστε να μην πλήττει. Επειδή κάθε παιδί είναι μοναδικό, κάθε πρόγραμμα είναι επίσης μοναδικό.

Δημιουργικότητα, ενθουσιασμός, ευρηματικότητα, φαντασία, χιούμορ…..Αυτή είναι η αλφαβήτα της δυσλεξίας στα αγγλικά. Καλούμαστε να τη μάθουμε πρώτοι εμείς, για να τη μεταδώσουμε στα παιδιά.

Ειρήνη  Θ.  Ευαγγέλου Ψυχολόγος / Επιστημονική υπεύθυνη :  www.specialenglish.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπορεί ένα δυσλεκτικό άτομο να μάθει αγγλικά;

Η αισιόδοξη “ανάγνωση” ενός παιδιού με υπερκινητικότητα!

Υπερκινητικά…παιχνίδια για παιδιά με υπερκινητικότητα… στο διάβασμα των αγγλικών

Αγγλικά και ειδικές μαθησιακές ανάγκες: Γίνεται να συνδυαστούν;

……………………………………………………………………………………………………………………………

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

www.specialenglish.gr : elearning ειδική εκπαίδευση στα αγγλικά

  Ένα πρόγραμμα ειδικής υποστήριξης στα αγγλικά, οφείλει να έχει εξατομικευμένη προσέγγιση, γιατί πιστεύουμε ότι κάθε άτομο είναι μοναδικό & διαφορετικό από τα άλλα. Πρέπει να εστιάζει ατομικά στον εντοπισμό των ενδιαφερόντων, της αντιληπτικότητας και στην ενίσχυση αυτοπεποίθησης, που καθιστούν ευκολότερη κ΄ πιο λειτουργική την εκμάθηση των αγγλικών.

Το Special English είναι ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που ασχολείται εξειδικευμένα με την ενίσχυση στην αγγλική γλώσσα παιδιών / εφήβων & ενηλίκων με:

ü δυσκολίες στη συνομιλία και την προφορική έκφραση

( speaking ),

ü γενικές δυσκολίες μάθησης στα αγγλικά / μειωμένες επιδόσεις,

ü ειδικές μαθησιακές ανάγκες, δυσλεξία, διάσπαση προσοχής,  υπερκινητικότητα, φάσμα αυτισμού.

Το www.specialenglish.gr παρέχει  elearning μαθήματα ειδικής υποστήριξης στην αγγλική γλώσσα, με δυνατότητα έναρξης μαθημάτων ολόκληρο το έτος, διότι δεν ακολουθεί την τυπική ύλη του εκπαιδευτικού προγράμματος, αλλά περιλαμβάνει  πρωτότυπες εξειδικευμένες  ψυχοπαιδαγωγικές  ασκήσεις & τεχνικές, οι οποίες διδάσκονται από ειδικούς παιδαγωγούς.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του, το specialenglish.gr πραγματοποιεί πανελλαδικά δωρεάν εξατομικευμένα προγράμματα ενίσχυσης στην αγγλική γλώσσα παιδιών / εφήβων που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες        ( άνεργοι – πολύτεκνοι – οικονομικοί μετανάστες – χαμηλό εισόδημα ) με : ειδικές μαθησιακές ανάγκες, δυσλεξία, διάσπαση προσοχής,  υπερκινητικότητα, αυτισμό, ΑΜΕΑ.

Παρακαλούμε για εκδήλωση ενδιαφέροντος, αποστείλετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τα στοιχεία σας στο  e-mail : info@specialenglish.gr, για αξιολόγηση.

Μετά από 15 χρόνια ευαισθητοποίησης και εμπειρίας στον τρόπο που σκέφτεται και μαθαίνει ένα άτομο με ειδικές & γενικές μαθησιακές δυσκολίες,  όραμά μας είναι όλοι να έχουν το δικαίωμα  να επικοινωνούν στα αγγλικά, την πιο διαδεδομένη  γλώσσα παγκοσμίως.

Ειρήνη Θ. Ευαγγέλου

Ψυχολόγος – Επιστημονική Υπεύθυνη του www.specialenglish.gr

…………………………………………………………………………………………………..

To άρθρο μας το παραχώρησε ευγενικά το www.specialenglish.gr στα πλαίσια της συνεργασίας με το www.xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...