Home / HEADER-NEWS / Δεν επιτρέπονται ανοικτές κάμερες σε ώρες λειτουργίας των φροντιστηρίων

Δεν επιτρέπονται ανοικτές κάμερες σε ώρες λειτουργίας των φροντιστηρίων

Δημοσιεύτηκε: 5:12 μμ Απρίλιος 22nd, 2014  


kameres

Δεν επιτρέπονται οι κάμερες την ώρα λειτουργίας των φροντιστηρίων

Οι κάμερες πρέπει να λειτουργούν μόνο όταν τα κέντρα είναι κλειστά

Απορρίφθηκε από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αίτημα φροντιστηρίων για τη λειτουργία συστημάτων βιντεοεπιτήρησης τις ώρες λειτουργίας των φροντιστηρίων. Οι εταιρείες υποστήριξαν ότι οι κάμερες τοποθετήθηκαν με σκοπό την «ασφάλεια των μαθητών και εργαζομένων, και την αποφυγή κλοπών και βανδαλισμών εις βάρος  του φροντιστηρίου». Τα συστήματα λάμβαναν εικόνα από την είσοδο των φροντιστηρίων και το χώρο της γραμματείας.
Τα φροντιστήρια προσκόμισαν έγγραφα για να τεκμηριώσουν ότι το αίτηµά τους για τη λειτουργία των συστημάτων τις  ώρες λειτουργίας καθίσταται βάσιµο, ιδιαίτερα µε τις παρούσες δύσκολες κοινωνικές και οικονοµικές συνθήκες που βιώνει η χώρα. Επιπλέον, στα έγγραφα που προσκομίσθηκαν αναφέρονταν  ότι πολλοί από τους γονείς ή τους κηδεµόνες των µαθητών των φροντιστηρίων εκτιµούν ιδιαίτερα το γεγονός της ύπαρξης αυτών των συστηµάτων βιντεοεπιτήρησης.
Η Αρχή όπως προειπώθηκε απέρριψε το αίτημα στηριζόμενη στο άρθρο 18 που μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι:
Το σύστηµα βιντεοεπιτήρησης επιτρέπεται να λειτουργεί µόνο κατά τις ώρες που το σχολείο δεν λειτουργεί. Οι ώρες λειτουργίας του συστήµατος πρέπει να αναγράφονται µε σαφήνεια στις σχετικές ενηµερωτικές πινακίδες, έτσι ώστε να γνωρίζουν πλήρως όλοι οι µαθητές και οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας τους στο σχολείο/φροντιστήριο δεν παρακολουθούνται.
 Κατ’ εξαίρεση σε περιπτώσεις σχολικών εγκαταστάσεων µεγάλης έκτασης, όπου δεν είναι πρακτικός ο έλεγχος των αποµακρυσµένων σηµείων των εγκαταστάσεων µε ηπιότερα µέσα (π.χ. φύλακες), είναι δυνατόν να επιτραπεί η λειτουργία των καµερών που εστιάζουν στα αποµακρυσµένα σηµεία και κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου, µετά από έγκριση της Αρχής.
Καλόγηρος Βασίλειος
news.gr
………………………………
Kαι στα νηπιαγωγεία
Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων  απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση σε βρεφονηπιακό σταθμό/νηπιαγωγείο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες στο εγκατεστημένο στους χώρους του σύστημα βιντεοεπιτήρησης, έτσι ώστε να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις νομιμότητας της οδηγίας 1/2011. Ειδικότερα, η Αρχή κάλεσε την επιχείρηση να απεγκαταστήσει τις κάμερες από τις αίθουσες διαπαιδαγώγησης, να διασφαλίσει ότι οι κάμερες στον αύλειο χώρο θα βρίσκονται σε σημεία της περιμέτρου αυτού και να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχει οθόνη παρακολούθησης στο σύστημα, καθώς επίσης και ότι τα δεδομένα διαγράφονται κατά την επόμενη εργάσιμη μέρα.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...