Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 05/08/2021, 23:08


Home / Featured / ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Το κόστος αποφάσεων ΣτΕ που δικαιώνουν εργαζόμενους θα το πληρώνει ο κλάδος

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Το κόστος αποφάσεων ΣτΕ που δικαιώνουν εργαζόμενους θα το πληρώνει ο κλάδος

Δημοσιεύτηκε: 8:39 πμ Απρίλιος 3rd, 2014  


law

Το κόστος αποφάσεων ΣτΕ που δικαιώνουν εργαζόμενους θα το πληρώνει ο κλάδος

Το κόστος που θα κληθεί να πληρώσει το Δημόσιο προκειμένου να πειθαρχήσει σε δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζόμενους για αυξήσεις μισθών και αναδρομικά, θα επιβαρύνει τον κλάδο των «δικαιωμένων».Αυτό είναι το -μαλλον εκβιαστικό θα μπορούσε να πει κάποιος- μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση στις επιμέρους κοινωνικές ομάδες που προσφεύγουν για να διεκδικήσουν χαμένα δικαιώματα και αποκατάσταση αδικιών.

Προφανώς η κυβέρνηση προχωρά στη διευκρίνιση αυτή, στην προσπάθεια της να σταματήσει το φαινόμενο αυτό, μετά και τις σχετικές δεσμεύσεις που έλαβε απέναντι στην τρόικα, βάσει των οποίων μαζικές προσφυγές που θα δικαιωθούν θα μπορούσαν να τινάξουν τις οικονομικές προβλέψεις της στον αέρα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Όπως επισήμανε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, «εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας βγάλει μια απόφαση και αυτή τελεσιδικήσει, το κόστος που θα προκύψει δεν μπορεί να καλυφθεί είτε με αύξηση φόρων είτε με μείωση δαπανών. Θα αντιμετωπισθεί μέσα στην εισοδηματική ομάδα που αφορά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην περίπτωση της προσφυγής των ένστολων, για παράδειγμα, το επιπλέον κόστος θα μπορούσε να καλυφθεί μέσα από την καθυστέρηση στις προαγωγές των αξιωματικών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα ΣΔΕ

Σημειώνεται ότι στη συμφωνία με την τρόικα η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να πάρει μέτρα για να καλύψει το κόστος που θα προκύψει από τη δικαστική δικαίωση ομάδων πολιτών από το ΣτΕ.

Ειδικά για τους ένστολους δεν έχει προβλεφθεί κονδύλι, καθώς δεν έχουν εκδοθεί ακόμη οι σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ. Ωστόσο, τα αναδρομικά των ένστολων υπολογίζονται σε περίπου 500 εκατ. ευρώ και σε κάτι λιγότερο από 500 εκατ. το ετήσιο κόστος της μισθολογικής αναπροσαρμογής. Όταν υπάρξουν αποφάσεις η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι θα καλύψει το όποιο κενό προκύψει.

Newsroom ΔΟΛ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Οι εκπαιδευτικοί που διορίζονται ως μόνιμοι στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Σε συνέχεια του από 2/8/2021 σχετικού δελτίου τύπου, από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ...