Home / Featured / Ανησυχούν οι αναπληρωτές για την αυτοαξιολόγηση

Ανησυχούν οι αναπληρωτές για την αυτοαξιολόγηση

Δημοσιεύτηκε: 1:20 μμ Απρίλιος 3rd, 2014  


kathigitis

Έντονος είναι ο προβληματισμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ως προς τη στάση που πρέπει να κρατήσουν απέναντι στην αξιολόγηση.

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αν και είναι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου, η σύμβασή τους λήγει στις 30 Ιουνίου για τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας και 21 Ιουνίου για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας, είναι μέλη του συλλόγου διδασκόντων.

Ως μέλη του συλλόγου καλούνται και αυτοί να λάβουν μέρος στη συγκρότηση των ομάδων αξιολόγησης.

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δήλωσαν στο news.gr ότι ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχει ενδεχόμενη άρνησή τους για συμμετοχή στην αυτοαξιολόγηση. Κάποιοι φοβούνται ότι το Υπουργείο Παιδείας μπορεί να τους αποκλείσει από τους πίνακες αναπληρωτών και έτσι προστρέχουν να ταχθούν υπέρ της αξιολόγησης.

Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει  ανακοινώσει κυρώσεις για τους αναπληρωτές που θα αρνηθούν ωστόσο οι εκπαιδευτικοί δεν παύουν να ανησυχούν. Κάποιοι εκ των αναπληρωτών δήλωσαν στο news.gr ότι θα συνταχθούν με την απόφαση της πλειοψηφίας του συλλόγου.


Μέχρι τις 4 Απριλίου η συγκρότηση των ομάδων αξιολόγησης

Όπως έχει γράψει το news.gr η συγκρότηση των ομάδων για την ΑΕΕ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι αύριο 4 Απριλίου. Στη συνέχεια και μέχρι 31-5-2014, ο σύλλογος διδασκόντων θα πρέπει να συνεδριάσει και αφού λάβει υπόψη του τις εισηγήσεις των ομάδων εργασίας, μέσα από ανοικτό διάλογο, να προβεί στην γενική εκτίμηση της σχολικής μονάδας με την αποτύπωση των 15 δεικτών καθώς επίσης να αποφασίσει για τα σχέδια δράσης που θα υλοποιηθούν το επόμενο έτος.

Η τελική έκθεση αυτοαξιολόγησης θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι τέλους του διδακτικού έτους. Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, καλούνται μέχρι 11-4-2014 να αποστείλουν στον Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού πίνακα με τα σχολεία στα οποία τυχόν δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση των ομάδων εργασίας.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

…………………………………………………………………………………………………………………………

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γ.Γ. ΔΟΕ Σ. ΠΕΤΡΑΚΗ

………………………………………………………………………………………………………………………….

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ

Η σύμβαση που υπέγραψαν οι Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί/Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π μέσω Προγραμμάτων ΕΣΠΑ, δεν περιέχει την υποχρέωση συμμετοχής τους στην Αξιολογητική Διαδικασία.

Παρόλα αυτά οι Αναπληρωτές που σκέφτονται να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στη διαδικασία της Αυτοαξιολόγησης, φοβούνται πως θα έχουν κυρώσεις(κάτι τέτοιο βέβαια μέχρι στιγμής δεν υφίσταται) από το Υπουργείο Παιδείας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...