Home / HEADER-NEWS / Αίτημα του Υπ. Παιδείας προς το Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης για την κατάργηση της ποσόστωσης στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Αίτημα του Υπ. Παιδείας προς το Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης για την κατάργηση της ποσόστωσης στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 12:57 μμ Απρίλιος 12th, 2014  


evaluation

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες  το Υπ. Παιδείας  έχει υποβάλλει  αίτημα στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης για  να υπάρξει τροποποίηση στο νομικό πλαίσιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών,  σε ότι αφορά το θέμα της «ποσόστωσης» με την αιτιολογία ότι η ποσόστωση δεν μπορεί να εφαρμοστεί στον χώρο της εκπαίδευσης. Αναμένεται η απάντηση του υπουργείου Διοικητικής μεταρρύθμισης και η κατάθεση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή.

Μη χαίρεστε όμως «το μπαλάκι»  μεταφέρεται στους σχολικούς συμβούλους οι οποίοι θα ελέγχονται και θα εγκαλούνται για την αντικειμενικότητα της αξιολόγησής τους (Παράδειγμα αν κάποιος σύμβουλος έχει αξιολογήσει  όλους τους εκπαιδευτικούς της περιφέρειάς του  με άριστα θα εγκαλείται και θα αξιολογείται γι΄ αυτό στις επόμενες κρίσεις Σχολικών Συμβούλων).

Η αξιολόγηση θα αρχίσει από την 1η Μαΐου 2014 σε εθελοντική βάση. Η εθελοντική βάση θα ισχύσει για τα επόμενα 2 χρόνια. Προτεραιότητα θα δοθεί στους νέους εκπαιδευτικούς και στους εκπαιδευτικούς που έχουν συμπληρώσει τον χρόνο για να αλλάξουν βαθμό.

Οι  σχολικοί σύμβουλοι θα προτείνουν έναν εκπαιδευτικό της περιφέρειάς τους για να τον έχουν ως «βοηθό» με τον χαρακτηρισμό «μέντορας» . Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός θα παρέχει επικουρικό  έργο στον Σχολικό  Σύμβουλο μόνο για θέματα αξιολόγησης ( όχι γραμματειακή υποστήριξη).

Όλα τα παραπάνω θα κατατεθούν με την μορφή τροπολογιών στη βουλή τον Μάιο


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...