Home / HEADER-NEWS / Η αισιόδοξη «ανάγνωση» ενός παιδιού με υπερκινητικότητα!

Η αισιόδοξη «ανάγνωση» ενός παιδιού με υπερκινητικότητα!

Δημοσιεύτηκε: 12:27 μμ Απρίλιος 13th, 2014  


depy

Δεν υπάρχουν υπερκινητικά παιδιά αλλά παιδιά με υπερκινητικότητα. Το πρώτο βήμα για όλους εμάς, γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τη  ΔΕΠ/Υ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής –  Υπερκινητικότητα) είναι να αναγνωρίσουμε τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας απέναντι σε αυτή τη συνθήκη. Το δεύτερο βήμα είναι να «αναπλαισιώσουμε» τα πιθανά αρνητικά μας συναισθήματα, δηλαδή να έχουμε μια θετική στάση απέναντί της.

Αντί να πούμε ότι ένα παιδί με ΔΕΠ/Υ :

1)Διασπάται εύκολα και δεν μπορεί να συγκεντρωθεί για να ολοκληρώσει μια δραστηριότητα, μπορούμε να πούμε ότι εστιάζει ιδιαίτερα την προσοχή του όταν έχει θετικό κίνητρο για ένα έργο.

2)Χαρακτηρίζεται από παρορμητικότητα και έλλειψη οργάνωσης, μπορούμε να πούμε ότι είναι ευέλικτο στη σκέψη και τη δράση του.

3)Δυσκολεύεται να εκτιμήσει σωστά την έννοια του χρόνου, μπορούμε να πούμε ότι είναι ακούραστο όταν κάνει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για το ίδιο ασχολία.

4)Δε συγκεντρώνεται εύκολα, μπορούμε να πούμε ότι διαθέτει μία οξεία  αντίληψη των ερεθισμάτων που προέρχονται από το περιβάλλον του.

5)Δυσκολεύεται να κατανοήσει πολύπλοκες οδηγίες, μπορούμενα πούμε ότι κατανοεί καλά τις συγκεκριμένες και σαφείς εντολές.

6)Είναι «αφηρημένο», μπορούμε να πούμε ότι διαθέτει έντονη φαντασία, επομένως προτιμά να παίρνει μέρος σε πρωτότυπες και όχι επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες, γιατί πλήττει.

7)Πράττει παρορμητικά χωρίς να έχει συναίσθηση των συνεπειών των πράξεών του, μπορούμε να πούμε ότι είναι πρόθυμο και ικανό να ρισκάρει.

8)Σηκώνεται συχνά από το κάθισμά του, μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα «ζωντανό», γεμάτο ενεργητικότητα παιδί.

9)Καθυστερεί στην έναρξη και ολοκλήρωση των εργασιών του, μπορούμε να πούμε ότι του αρέσει η τελειότητα και θέτει υψηλούς στόχους για τον εαυτό του.

10)Παραδίδει μισοτελειωμένες τις ασκήσεις του, μπορούμε να πούμε ότι καταβάλλει προσωπική προσπάθεια παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Ένα παιδί με ΔΕΠ/Υ χρειάζεται οριοθέτηση με ενσυναίσθηση (δηλαδή να μπούμε στη θέση του) και αποδοχή. Η  ΔΕΠΥ είναι μία πραγματικότητα, η οποία  μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο γνώσης και δράσης. Αρκεί να την κατανοήσουμε!!

………………………………………………

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

www.specialenglish.gr : elearning ειδική εκπαίδευση στα αγγλικά

  Ένα πρόγραμμα ειδικής υποστήριξης στα αγγλικά, οφείλει να έχει εξατομικευμένη προσέγγιση, γιατί πιστεύουμε ότι κάθε άτομο είναι μοναδικό & διαφορετικό από τα άλλα. Πρέπει να εστιάζει ατομικά στον εντοπισμό των ενδιαφερόντων, της αντιληπτικότητας και στην ενίσχυση αυτοπεποίθησης, που καθιστούν ευκολότερη κ΄ πιο λειτουργική την εκμάθηση των αγγλικών.

Το Special English είναι ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που ασχολείται εξειδικευμένα με την ενίσχυση στην αγγλική γλώσσα παιδιών / εφήβων & ενηλίκων με:

ü δυσκολίες στη συνομιλία και την προφορική έκφραση

( speaking ),

ü γενικές δυσκολίες μάθησης στα αγγλικά / μειωμένες επιδόσεις,

ü ειδικές μαθησιακές ανάγκες, δυσλεξία, διάσπαση προσοχής,  υπερκινητικότητα, φάσμα αυτισμού.

Το www.specialenglish.gr παρέχει  elearning μαθήματα ειδικής υποστήριξης στην αγγλική γλώσσα, με δυνατότητα έναρξης μαθημάτων ολόκληρο το έτος, διότι δεν ακολουθεί την τυπική ύλη του εκπαιδευτικού προγράμματος, αλλά περιλαμβάνει  πρωτότυπες εξειδικευμένες  ψυχοπαιδαγωγικές  ασκήσεις & τεχνικές, οι οποίες διδάσκονται από ειδικούς παιδαγωγούς.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του, το specialenglish.gr πραγματοποιεί πανελλαδικά δωρεάν εξατομικευμένα προγράμματα ενίσχυσης στην αγγλική γλώσσα παιδιών / εφήβων που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες        ( άνεργοι – πολύτεκνοι – οικονομικοί μετανάστες – χαμηλό εισόδημα ) με : ειδικές μαθησιακές ανάγκες, δυσλεξία, διάσπαση προσοχής,  υπερκινητικότητα, αυτισμό, ΑΜΕΑ.

Παρακαλούμε για εκδήλωση ενδιαφέροντος, αποστείλετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τα στοιχεία σας στο  e-mail : info@specialenglish.gr, για αξιολόγηση.

Μετά από 15 χρόνια ευαισθητοποίησης και εμπειρίας στον τρόπο που σκέφτεται και μαθαίνει ένα άτομο με ειδικές & γενικές μαθησιακές δυσκολίες,  όραμά μας είναι όλοι να έχουν το δικαίωμα  να επικοινωνούν στα αγγλικά, την πιο διαδεδομένη  γλώσσα παγκοσμίως.

Ειρήνη Θ. Ευαγγέλου

Ψυχολόγος – Επιστημονική Υπεύθυνη του www.specialenglish.gr

…………………………………………………………………………………………………..

To άρθρο μας το παραχώρησε ευγενικά το www.specialenglish.gr στα πλαίσια της συνεργασίας με το www.xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...