Τελευταία Νέα

Παρασκευή, 30/07/2021, 10:16


Home / HEADER-NEWS / Την Τρίτη 8 Απριλίου θα απονεμηθούν τα βραβεία Juvenes Translatores

Την Τρίτη 8 Απριλίου θα απονεμηθούν τα βραβεία Juvenes Translatores

Δημοσιεύτηκε: 10:15 πμ Απρίλιος 8th, 2014  


juvenes

Την Τρίτη 8 Απριλίου, στις 11.15 στις Βρυξέλλες, οι 28 έφηβοι νικητές του ετήσιου διαγωνισμού της Επιτροπής για νεαρούς μεταφραστές JuvenesTranslatores, θα παραλάβουν τα βραβεία τους από την Επίτροπο Ανδρούλλα Βασιλείου, αρμόδια για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την πολυγλωσσία και τη νεολαία. Μεταξύ τους και ο Γεώργιος Γρηγοριάδης, μαθητής του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης.

Πάνω από 3.000 μαθητές, ηλικίας 17 ετών, συμμετείχαν στον διαγωνισμό σε σχολεία όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είχαν στη διάθεσή τους δύο ώρες για να μεταφράσουν ένα μονοσέλιδο κείμενο για την ευρωπαϊκή ιθαγένεια (το 2013 ήταν το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών), σε οποιονδήποτε από τους 552 πιθανούς γλωσσικούς συνδυασμούς των 24 επίσημων γλωσσών της ΕΕ. Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 157 συνδυασμοί αυτή τη φορά, οι περισσότεροι που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα. Τα κείμενα βαθμολογήθηκαν από μεταφραστές της Επιτροπής. Επιλέχθηκε ένας νικητής από κάθε χώρα της ΕΕ και για πρώτη φορά θα απονεμηθεί βραβείο σε νικητή από την Κροατία.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο Charlemagne της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις 11.15 τοπική ώρα.

https://www.diorismos.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με 158 «ΝΑΙ» και 133 «ΟΧΙ», ψηφίστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ...