Home / HEADER-NEWS / ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 2014. Σε ποιες οργανικές θέσεις; Με ποιο χρονοδιάγραμμα;

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 2014. Σε ποιες οργανικές θέσεις; Με ποιο χρονοδιάγραμμα;

Δημοσιεύτηκε: 12:39 μμ Απρίλιος 27th, 2014  


diabolos_05-001

ΑΙΡΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΒΡΟΥ

ΔΕΜΕΡΔΕΣΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΑΠΥΣΔΕ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔ. ΘΡΑΚΗΣ
ΚΟΥΣΙΝΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ – ΠΥΣΔΕ ΕΒΡΟΥ
ΦΑΚΟΥΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ – ΠΥΣΔΕ ΕΒΡΟΥ
ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 2014
Σε ποιες οργανικές  θέσεις; Με ποιο χρονοδιάγραμμα;
Ξεκίνησε ήδη η κατάθεση αιτήσεων για τις μεταθέσεις 2013-2014 και είναι πολλά και εύλογα τα ερωτήματα που προκύπτουν:
Σε ποιες οργανικές θέσεις θα γίνουν; Πώς και πότε θα προσδιοριστούν αυτές; Tι θα γίνει με τις συνταξιοδοτήσεις;
Γιατί αποκλείονται όσοι μετατάχθηκαν στην Π/θμια Εκπαίδευση;
Τι θα γίνει με τους φετινούς νεοδιόριστους;
Θα υπάρξει επιτέλους χρονοδιάγραμμα, γνωστό εκ των προτέρων, για ΟΛΕΣ τις υπηρεσιακές μεταβολές;
Κάθε χρόνο μετά την εγκύκλιο των μεταθέσεων ακολουθεί άλλη εγκύκλιος για τον υπολογισμό κενών και πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού. Πέρυσι η εγκύκλιος αυτή ανακοινώθηκε στις 26 Μαΐου, προέβλεπε ολοκλήρωση των διαδικασιών καταχώρησης μέχρι 30 Μαΐου και οι μεταθέσεις ανακοινώθηκαν στις 12 Ιουνίου. Είχαμε μάλιστα και την εξής «καινοτομία»: Στο πληροφοριακό σύστημα υποβοήθησης υπολογισμού κενών και πλεονασμάτων (https://plan.sch.gr), με βάση τα δεδομένα που προέρχονταν από τα στοιχεία υποχρεωτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών και που είχαν ήδη καταχωριστεί στην εφαρμογή μέσω του συστήματος καταγραφής Survey, υπήρχαν προ-υπολογισθέντα στοιχεία σε επίπεδο σχολείου, ομάδας σχολείων και περιοχής μετάθεσης.
Τα ΠΥΣΔΕ, με ευθύνη του Διευθυντή Εκπαίδευσης, καταχώρησαν απλά την εκτίμηση τους για τα κενά και πλεονάσματα, καθώς και τη σχετική αιτιολόγησή τους σε περίπτωση που οι εισηγήσεις τους διαφοροποιούνταν από τα προ-υπολογισθέντα. Επίσης, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, καταχώρησαν και τη δική τους εκτίμηση για τα κενά και πλεονάσματα κατά κλάδο και ειδικότητα.
Ακολούθησε ένα αλαλούμ με χιλιάδες «πλεονάσματα» να εμφανίζονται σε όλες τις ειδικότητες και σε όλους τους νομούς, προκειμένου να δικαιολογηθούν και να «νομιμοποιηθούν» οι υποχρεωτικές μετατάξεις, οι οποίες τελικά έγιναν με πλήρη αδιαφάνεια, πολλές διαμαρτυρίες και ενστάσεις και βέβαια ακολούθησαν τα χιλιάδες κενά τον Σεπτέμβριο…
ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΦΕΤΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ – ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ,  ΑΥΤΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ
ΟΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ.
Όσον αφορά στις συνταξιοδοτήσεις, πέρυσι υπολογίστηκαν σαν κενά μόνο οι αυτοδίκαιες (με 35 χρόνια υπηρεσίας και στα 60). Φέτος όμως που οι αιτήσεις παραίτησης γίνονται από 20 έως 30 Απριλίου και η οριστικοποίησή τους θα ολοκληρωθεί μέχρι 30 Μαΐου, θα πρέπει στα κενά να συμπεριληφθούν ΟΛΕΣ οι αιτήσεις παραίτησης. Τα ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ επομένως στην πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου οφείλουν να οριστικοποιήσουν τον πίνακα κενών-πλεονασμάτων και αφού τον δημοσιοποιήσουν  να ακολουθήσουν οι μεταθέσεις, μέχρι τα μέσα Ιουνίου.
Είναι απαράδεκτο να αποκλείονται-τιμωρούνται από τις αιτήσεις για μετάθεση όσοι μετατάχθηκαν στην Π/θμια Εκπαίδευση με το πρόσχημα ότι δεν έχουν οργανικές θέσεις, αφού αυτό δεν έγινε με δική τους υπαιτιότητα (https://agonsysp.blogspot.gr/2013/08/blog-post_4355.html). Επίσης και οι ελάχιστοι φετινοί νεοδιόριστοι, παρόλο που δεν συμπληρώνουν 12 μήνες μέχρι τις 31 Αυγούστου, πρέπει να έχουν το δικαίωμα μετάθεσης, γιατί προφανώς δεν ευθύνονται οι ίδιοι για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση των διορισμών. Για άλλη μια φορά τα λάθη, οι προχειρότητες και η ανικανότητα της διοίκησης και του υπουργείου φορτώνονται στις πλάτες των εκπαιδευτικών!!
Είναι απόλυτα απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων :
 Α) Η ύπαρξη χρονοδιαγράμματος για όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές: μεταθέσεις, αποσπάσεις (από περιοχή σε περιοχή, εντός περιοχής-περιφέρειας αλλά και από βαθμίδα σε βαθμίδα εκπαίδευσης), μόνιμοι διορισμοί καθώς και προσλήψεις αναπληρωτών. Στη δημιουργία του χρονοδιαγράμματος πρέπει να συμβάλλουν με προτάσεις και οι Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ-ΔΟΕ.

 Β) Η πλήρης διαφάνεια σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές: Υπάρχουν έντονοι φόβοι στην εκπαιδευτική κοινότητα, ότι θα έχουμε επανάληψη των περυσινών προβλημάτων και φαινομένων αδιαφάνειας με τις υποχρεωτικές μετατάξεις, αυτή τη φορά όμως θα αφορούν τις υποχρεωτικές μεταθέσεις..
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...