Home / HEADER-NEWS / Υπόμνημα επιστημονικών ενώσεων ΠΕ05, ΠΕ07 για τις οργανικές θέσεις στην Π.Ε.

Υπόμνημα επιστημονικών ενώσεων ΠΕ05, ΠΕ07 για τις οργανικές θέσεις στην Π.Ε.

Δημοσιεύτηκε: 12:00 πμ Απρίλιος 4th, 2014  


germanfrenchflag

Υπόμνημα στον Υπουργό Παιδείας κατέθεσαν οι επιστημονικές ενώσεις Γερμανικής και Γαλλικής Φιλολογίας, σχετικά με την ίδρυση οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, η οποία εκκρεμεί από το καλοκαίρι του 2013. Οι ενώσεις απαιτούν, μεταφέροντας την αγανάκτηση και των εκατοντάδων μεταταχθέντων συναδέλφων Γερμανικής και Γαλλικής Φιλολογίας, να δοθεί εντολή στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να ορίσουν τις ομάδες σχολείων στις οποίες θα ιδρυθούν οι θέσεις αυτές.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΚΓ ΠΕ) www.apf.gr ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΠΑΣΥΚΑΓΑ) www.pasykaga.gr ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΣΚΓΓΦ ΠΠ) www.aplf.gr ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΕΚΑΓΕΠΕ) www.deutsch.gr
Αθήνα, 3 Απριλίου 2014

                                                                                                                                       

  ΠΡΟΣ: Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλο
ΚΟΙΝ: 1. Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Σ. Κεδίκογλου 2. Γενικό Γραμματέα Υ.ΠΑΙ.Θ κ. Α. Κυριαζή 3. Αν. Προϊσταμένη της Γεν. Δ/νσης Διοίκησης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης κ. Ε. Καρδαμίτση 4. Διευθυντή του Γραφείου του κ. Υπουργού κ. Β. Βασιλόπουλο 5. Διοικητικό Συμβούλιο ΔΟΕ 6. Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Με την παρούσα επανερχόμαστε στο θέμα της ίδρυσης οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για τους κλάδους οι οποίοι υποχρεώθηκαν να μεταταχθούν για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2013.
Τελειώνοντας το φετινό σχολικό έτος είναι πλέον φανερό σε όλους, ότι οι διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. για ίδρυση οργανικών θέσεων δόθηκαν μόνο για να πεισθούν οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων να καταθέσουν αιτήσεις υποχρεωτικής μετάταξης.
Οι παλινωδίες και ο εμπαιγμός των συναδέλφων συνεχίζεται μέχρι σήμερα με τις πρόχειρες και αποσπασματικές ενέργειες του Υ.ΠΑΙ.Θ. στην προσπάθειά του να αποκρύψει την παντελή έλλειψη σχεδιασμού και ελέγχου της διαδικασίας των μετατάξεων.
Εξ αιτίας της αδιαφάνειας, της προχειρότητας και της παραβίασης του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου των μετατάξεων προκλήθηκαν προβλήματα στους μεταταχθέντες εκπαιδευτικούς και στη λειτουργία των σχολείων, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει με προηγούμενες επιστολές μας.
Πολλά από τα προβλήματα θα είχαν αποφευχθεί αν από την αρχή είχαν ιδρυθεί οργανικές θέσεις.
Απαιτούμε να προχωρήσετε άμεσα στην ίδρυση οργανικών θέσεων Γαλλικής (ΠΕ05) και Γερμανικής (ΠΕ07) Φιλολογίας και να καλέσετε τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να ορίσουν τις ομάδες σχολείων στις οποίες θα ιδρυθούν οι θέσεις αυτές.

Με εκτίμηση Για τα Δ.Σ. των επιστημονικών φορέων των κλάδων ΠΕ05 & ΠΕ07
Οι Πρόεδροι
ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ05 (Γαλλικής Φιλολογίας) Δέσποινα Μαυροματάκη (Πρόεδρος ΣΚΓ ΠΕ) Έντζη Κουτσουδάκη (Πρόεδρος ΠΑΣΥΚΑΓΑ) Μαρία Βρετανίδου (Πρόεδρος ΣΚΓ ΠΠ)
ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ07 (Γερμανικής Φιλολογίας) Στεφανία-Μπετίνα-Αλβίνα Τίλε (Πρόεδρος Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε)

ΣΧΕΤ: Επιστολή των ΔΣ των επιστημονικών ενώσεων των εκπαιδευτικών των κλάδων Γαλλικής Φιλολογίας (ΠΕ05), Γερμανικής Φιλολογίας (ΠΕ07), Καλλιτεχνικών (ΠΕ08), Πληροφορικής (ΠΕ19-20) και Θεατρικών Σπουδών (ΠΕ32) στις 14/03/2014 (αρ. Πρωτ. εισερχομένων στο Γραφείο του κυρίου Υπουργού 2934/20-03-2014) και θέμα: «Διασφάλιση διαφάνειας στις υποχρεωτικές μετατάξεις χιλιάδων εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση»

deutsch.gr, apf.gr, pasykaga.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...