Home / HEADER-NEWS / Τριπλασιάστηκαν φέτος οι αιτήσεις μετεγγραφής για τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Τριπλασιάστηκαν φέτος οι αιτήσεις μετεγγραφής για τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Δημοσιεύτηκε: 3:35 μμ Μάρτιος 2nd, 2014  


foitites180812

Τριπλασιάστηκαν φέτος οι αιτήσεις μετεγγραφής για τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας ο φετινός αριθμός των φοιτητών που κατέθεσαν αίτηση μετεγγραφής αυξήθηκε εντυπωσιακά και έφτασε κοντά στις 11.000, ενώ πέρυσι ήταν περίπου 4.000.

Ηδη τα στοιχεία των φοιτητών που έκαναν ηλεκτρονική αίτηση για μετεγγραφή από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο και από ΤΕΙ σε ΤΕΙ, προκειμένου να γίνει η διασταύρωση των ΑΦΜ και η επαλήθευση των οικογενειακών εισοδημάτων που δηλώθηκαν, βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι 11.000 επιτυχόντες σε τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης αναμένουν με αγωνία την ανακοίνωση των ονομάτων που θα πάρουν μετεγγραφή.

Οι 11.000 επιτυχόντες σε τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης αναμένουν με αγωνία την ανακοίνωση των ονομάτων που θα πάρουν μετεγγραφή.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου θα εξετάσουν τα στοιχεία, προκειμένου να προχωρήσουν στην κατάταξη των υποψηφίων-δικαιούχων για μετεγγραφή, με βάση το κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα.

Το υπουργείο Παιδείας στη συνέχεια θα προχωρήσει στην ανακοίνωση των ονομάτων των φοιτητών που εγκρίνεται η αίτηση μετεγγραφής. Επισημαίνεται ότι οι εγγραφές των φοιτητών στα νέα τους τμήματα αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου.

Οι 11.000 επιτυχόντες σε τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης αναμένουν με αγωνία την ανακοίνωση των ονομάτων που θα πάρουν μετεγγραφή, καθώς η πλειονότητά τους αφορά οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα που αδυνατούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος των εξόδων που απαιτούν οι σπουδές μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Φέτος το δικαίωμα μετεγγραφής έχει διευρυνθεί και αφορά περισσότερους φοιτητές. Συγκεκριμένα δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς θέσης στους επιτυχόντες των σχολικών ετών 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013. Η μεταφορά της θέσης πραγματοποιείται μόνο από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο ή από ΤΕΙ σε ΤΕΙ διαφορετικής πόλης, αντίστοιχης Σχολής ή Τμήματος. Ο αριθμός των μεταφερόμενων θέσεων φθάνει έως το 15% επί του συνολικού αριθμού εισακτέων ανά Σχολή ή Τμήμα πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι.

Από τις διατιθέμενες θέσεις θα δοθούν:

α) το 10% στους εισακτέους της σχολικής χρονιάς 2009-2010,

β) το 30% στους εισακτέους της σχολικής χρονιάς 2010-2011,

γ) το 30% στους εισακτέους της σχολικής χρονιάς 2011-2012,

δ) το 30% στους εισακτέους της σχολικής χρονιάς 2012-2013

Κριτήρια κατάταξης

Αναφορικά, τα Κριτήρια κατάταξης των δυνητικά δικαιούχων ανά Σχολή ή Τμήμα είναι με σειρά προτεραιότητας τα εξής:

  • Το κατά κεφαλήν εισόδημα του δικαιούχου και των μελών της οικογενείας του κατά αύξουσα κατανομή.
  • Ο δικαιούχος (ή κάποιο μέλος της οικογένειάς του) να πάσχει από τις αναφερόμενες στο παράρτημα της υπ’ αριθμ. Φ151/122732/Β6 (Β΄ 1612/ 2010) κοινής υπουργικής απόφασης παθήσεις ή έχει πραγματοποιήσει δωρεά οργάνου ή μυελού των οστών σε συγγενή α΄ ή β΄ βαθμού.
  • Ο δικαιούχος να έχει αδελφό ή αδελφή, ενεργό φοιτητή του πρώτου κύκλου σπουδών, που φοιτά σε Πανεπιστήμιο ή Τ.Ε.Ι. διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους ή ο δικαιούχος να ανήκει στην κατηγορία των πολύδυμων τέκνων που συμμετείχαν το ίδιο σχολικό έτος στις πανελλαδικές.
  • Ο δικαιούχος να είναι μέλος πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας.
  • Ο δικαιούχος να είναι τέκνο των θυμάτων της τρομοκρατίας.
  • Τα μόρια εισαγωγής των δυνητικά δικαιούχων, κατά φθίνουσα σειρά κατάταξης.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ

ΕΘΝΟΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...