Home / HEADER-NEWS / Το Κ.Θ.Β.Ε. δεν θα δέχεται πλέον την εκπτωτική κάρτα της ΟΛΜΕ

Το Κ.Θ.Β.Ε. δεν θα δέχεται πλέον την εκπτωτική κάρτα της ΟΛΜΕ

Δημοσιεύτηκε: 9:50 πμ Μάρτιος 4th, 2014  


thessaloniki

Το ΚΘΒΕ έπαψε να δέχεται τις εκπτωτικές κάρτες της ΟΛΜΕ

Αξιότιμε κ. Διευθυντή του Κ.Θ.Β.Ε

Με έκπληξη και λύπη πληροφορηθήκαμε ότι το Κ.Θ.Β.Ε  έπαψε να δέχεται τις εκπτωτικές κάρτες  της ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ  που επέτρεπαν στους συναδέλφους μας, της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , να παρακολουθούν με μειωμένο εισιτήριο  τις αξιόλογες πάντα παραστάσεις του.

Ο εκπαιδευτικός κόσμος  της πόλης μας αλλά και  όλης της περιφέρειας Θεσσαλονίκης , στήριξε το θεσμό του Κρατικού Θεάτρου από την αρχή της δημιουργίας του, είτε ατομικά (ένα μεγάλο ποσοστό των θεατών είναι εκπαιδευτικοί)  είτε συλλογικά , οργανώνοντας μαζικές επισκέψεις με τα σχολεία στα οποία υπηρετεί. Εκτός από τις νεανικές παραστάσεις που εγκρίνονται και από το Υπουργείο Παιδείας,  οι εκπαιδευτικοί έφεραν σε επαφή τους μαθητές τους και με άλλα σπουδαία έργα που πρώτα οι ίδιοι παρακολούθησαν και στη συνέχεια πρότειναν  τη θέασή τους.

Όπως  καταλαβαίνετε , το μειωμένο εισιτήριο τους διευκόλυνε να δουν το μέγιστο αριθμό παραστάσεων   και  να  μεταφέρουν αυτή την εμπειρία ,με το μορφωτικό χαρακτήρα που έχει, στο σχολικό περιβάλλον. Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει ο εκπαιδευτικός με την σοβαρή μείωση του μισθού του και την γενικότερη υποχρηματοδότηση της παιδείας  είναι πλέον δύσκολο έως ακατόρθωτο να ανατροφοδοτηθεί και να εμπλουτίσει το έργο του μέσα από πολιτιστικές διαδικασίες που πρέπει ο ίδιος , εξολοκλήρου, να χρηματοδοτήσει.

Επειδή σε αυτόν  τον τόπο που γέννησε το θέατρο, εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην παιδαγωγική και μορφωτική του αξία, σας καλούμε να επαναφέρετε την ισχύ των εκπτωτικών καρτών του σωματείου μας και να μας επιτρέψετε έτσι, σε χαλεπούς καιρούς, να συνεχίσουμε να είμαστε κοινωνοί  και αγωγοί και της θεατρικής παιδείας .

Με τιμή

Τα  Δ.Σ  των Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...