Home / HEADER-NEWS / Σχετικά με τη μεταστέγαση των σχολικών μονάδων Π.Ε. του Πικερμίου, λίγες εβδομάδες πριν από τη λήξη του σχολικού έτους

Σχετικά με τη μεταστέγαση των σχολικών μονάδων Π.Ε. του Πικερμίου, λίγες εβδομάδες πριν από τη λήξη του σχολικού έτους

Δημοσιεύτηκε: 10:36 πμ Μάρτιος 29th, 2014  


delmouzosalexandros_gr

Αριθμ. Πρωτ.: 28                       Παλλήνη: 27 -3-2014

Σχετικά με τη μεταστέγαση των σχολικών μονάδων Π.Ε. του Πικερμίου, λίγες εβδομάδες πριν από τη λήξη του σχολικού έτους

            Το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. χαιρετίζει την ολοκλήρωση της κατασκευής του σχολικού κτηρίου στο Πικέρμι το οποίο θα στεγάσει τους μαθητές της περιοχής. Ο Σύλλογος μας στο παρελθόν είχε αναδείξει το κτηριακό πρόβλημα στα σχολεία της Ανατολικής Αττικής, κάτι που είχε γίνει θέμα και σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων πανελλαδικής κυκλοφορίας. Μέσα στα πλαίσια αυτά είχε πραγματοποιήσει συναντήσεις με  όλους τους δημάρχους των Καλλικρατικών Δήμων της περιοχής, όπως και με τον Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου κ. Χριστόπουλο Γιώργο. Σε κάθε περίπτωση αξίζουν συγχαρητήρια  σε όλους όσους βοήθησαν με τις πρωτοβουλίες τους και τις προσπάθειες τους διαχρονικά, για την ολοκλήρωση του έργου.

Είναι όμως λυπηρό ένα τόσο σημαντικό έργο για την περιοχή να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης ενόψει της προεκλογικής περιόδου για ευνόητους λόγους και ειδικά μέσα από προεκλογικά φυλλάδια και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Απ΄ό,τι φαίνεται μέσα σ΄ αυτά τα πλαίσια εντάσσεται  και η προσπάθεια της Δημοτικής αρχής να μεταστεγαστούν τα σχολεία μέσα στις διακοπές του  Πάσχα!!!. Είναι επίσης απαράδεκτο στους σχεδιασμούς του Δήμου Ραφήνας να μη λαμβάνονται υπόψη οι απόψεις και οι θέσεις των εκπαιδευτικών, αλλά να δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στην εκμετάλλευση του θέματος για άγρα ψήφων ενόψει των δημοτικών εκλογών. Καλές οι φιέστες και το κόψιμο της κορδέλας αλλά θα πρέπει να κοιτάμε και την επόμενη μέρα και οι ευθύνες είναι μεγάλες.

Σε περίπτωση μεταστέγασης και των δύο δημοτικών σχολείων στο νέο κτήριο είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι, λόγω της εκπαιδευτικής πολιτικής των περικοπών και των συμπτύξεων του Υπουργείου Παιδείας, τα δύο σχολεία  αναπόφευκτα θα συγχωνευθούν με τα παρακάτω αποτελέσματα:

  • την σύμπτυξη των τμημάτων τους
  • την ραγδαία αύξηση των μαθητών ανά τμήμα (αποτέλεσμα της σύμπτυξης των τμημάτων 25- 28 μαθητές ανά τμήμα)
  • την απώλεια θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών

Επίσης η συστέγαση και των δύο σχολείων στο νέο κτήριο θα ακυρώσει στην πράξη τις άρτιες  κτηριακές προδιαγραφές του σύγχρονου διδακτηρίου, αφού θα είναι απαραίτητο να γίνουν αυθαίρετες ειδικές κατασκευές και παρεμβάσεις στο κτήριο καθώς και χωροταξικές αναδιαρθρώσεις στις αίθουσες και στους χώρους του  για να στεγαστούν οι μαθητές και των δύο δημοτικών σχολείων ( κατάργηση χώρων που προορίζονται για χημείο , βιβλιοθήκη κτλ)

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αφού ασχολήθηκε σε βάθος με το θέμα προτείνει:

  1. Να λειτουργήσουν και τα  δύο δημοτικά σχολεία σε δύο σχολικά κτήρια      ως ανεξάρτητες σχολικές μονάδες. Προϋπόθεση ότι μέσα στο καλοκαίρι  να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές στο      παλιό σχολικό κτήριο και φυσικά η αλλαγή ορίων.
  2. Σε περίπτωση που τελικά      προχωρήσει η μεταστέγαση των σχολικών μονάδων, να γίνει μέσα στο καλοκαίρι      ώστε οι μαθητές να είναι στο καινούριο τους σχολείο με την έναρξη της νέας      σχολικής χρονιάς. Η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος ένα μήνα πριν τη λήξη      των μαθημάτων δεν ενδείκνυται για παιδαγωγικούς λόγους αλλά και για λόγους      ασφάλειας των μαθητών.
  3. Τέλος ζητάμε από τον  Δήμο Ραφήνας να μην κάνει βεβιασμένες      κινήσεις, και να επανεξετάσει το θέμα για το καλό των μαθητών ,των      οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΕΧΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ                             ΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...