Home / HEADER-NEWS / SLEST 2.0 Ευρωπαϊκά Γλωσσικά Πρότυπα για τον Τουρισμό

SLEST 2.0 Ευρωπαϊκά Γλωσσικά Πρότυπα για τον Τουρισμό

Δημοσιεύτηκε: 8:30 πμ Μάρτιος 13th, 2014  


slest

Ειδικοί επιστήμονες στον Τουρισμό, στις Εφαρμοσμένες Γλώσσες για τον Τουρισμό, στις Τηλεπικοινωνίες και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SLEST 2,0 (Ευρωπαϊκά Γλωσσικά Πρότυπα για Επαγγελματίες του Τουρισμού) στο πλαίσιο του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος του ειδικού αυτού προγράμματος είναι η δημιουργία γλωσσικού υλικού εκμάθησης ξένων γλωσσών, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο (online) και ειδικές ασκήσεις σε τέσσερις ειδικά επιλεγμένες ξένες γλώσσες που απευθύνονται σε επαγγελματίες του τουρισμού.

Οι συμμετέχοντες στο έργο ανήκουν σε οργανισμούς-εταίρους από έξι ευρωπαϊκές χώρες που αντιπροσωπεύουν τον εκπαιδευτικό τομέα, καθώς και επαγγελματίες στον κλάδο του τουρισμού, μεταξύ των οποίων είναι δύο πανεπιστήμια ( τα Πανεπιστήμια της Μάλαγα στην Ισπανία και SELCUK στην Τουρκία) και τέσσερα ιδρύματα που λειτουργούν στον τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης, όπως το UET (INSTITUTO EUROPEO PER IL TURISMO DE MILAN) στην Ιταλία, AJT (FACHVERBAND FÜR TOURISTISCHE AUS – UND WEITERBILDUNG e.V.) στη Γερμανία, ECBM (EUROPEAN COLLEGE OF BUSINESS AND MANAGEMENT) στο Ηνωμένο Βασίλειο και ETC (EDUCATIONAL & TRAINING CONSULTANTS) στην Ελλάδα. Τα ιδρύματα αυτά θα υποστηρίζονται από διάφορες άλλες οργανώσεις, που εκπροσωπούν κυρίως τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στις χώρες αυτές. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι οι τομείς της έρευνας, της κατάρτισης, της επιμόρφωσης και της εφαρμογής καλύπτονται πλήρως στο πρόγραμμα.

Ορισμένοι από αυτούς τους εμπειρογνώμονες έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία έχουν βραβευθεί με το ευρωπαϊκό σήμα ποιότητας. Οι στόχοι του προγράμματος είναι να δημιουργήσει στην Ευρώπη ένα συγκεκριμένο δίκτυο στον τομέα του Τουρισμού, να προσαρμόσει το περιεχόμενο της διδασκαλίας και των εξετάσεων σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της τουριστικής βιομηχανίας, και να αυξήσει τις πιθανότητες στην αγορά εργασίας για τους επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού.

Η διδακτική ύλη θα αφορά την Αγγλική, Ισπανική, Γερμανική και Ιταλική γλώσσα, ακολουθώντας τα Επίπεδα Α2 και Β1 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες, και θα επικεντρωθεί σε επαγγελματίες όπως σερβιτόροι, ξεναγοί, ταξιδιωτικοί πράκτορες και υπάλληλοι υποδοχής ξενοδοχείων (receptionists).

Οι σπουδαστές θα είναι σε θέση να επιλέξουν μεταξύ μιας τελείως αυτόνομης εκμάθησης ή μιας εκμάθησης που θα υποστηρίζεται μερικώς από καθηγητή (για ορισμένα επαγγέλματα στον τομέα του τουρισμού). Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο και τα αποτελέσματά του στην ιστοσελίδα, www.slest2-0.eu.

xeniglossa.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...