Home / HEADER-NEWS / Σε λίγο η συνάντηση ΟΛΜΕ – Παπούλια. Οι εκπαιδευτικοί προσδοκούν παρέμβαση του.

Σε λίγο η συνάντηση ΟΛΜΕ – Παπούλια. Οι εκπαιδευτικοί προσδοκούν παρέμβαση του.

Δημοσιεύτηκε: 11:17 πμ Μάρτιος 18th, 2014  


diathesimotita

Περιμένουν παρέμβαση Παπούλια οι εκπαιδευτικοί

Μετά την αναβολή της συνάντησης Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και Αντώνη Σαμαρά για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών που λήγει στις 22 Μαρτίου και άρα, θα πρέπει να απολυθούν και τις κατηγορίες της ΟΛΜΕ ότι «ο υπουργός Παιδείας αθέτησε την υπόσχεσή του», η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών καταφεύγει στο ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για να θέσει τα αιτήματά της.

Στις 13:00 της Τρίτης, το προεδρείο της ΟΛΜΕ θα γίνει δεκτό από τον Κάρολο Παπούλια.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία έχει κηρύξει τριήμερη απεργία για τις 19-20-21 Μαρτίου, ζητώντας να προκηρυχθούν τόσες θέσεις όσοι και οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Επίσης, ζητούν να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν στη Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο της τριήμερης απεργίας διοργανώνονται συγκεντρώσεις στην πλατεία Κλαυθμώνος (στις 11:00 της Τετάρτης, στις 13:00 της Πέμπτης και στις 11:00 της Παρασκευής). Οι καθηγητές κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας και λίγο μετά τις 10:00 απέκλεισαν τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κατευθύνονται προς την πλατεία Συντάγματος και αργότερα αναμένεται να βρεθούν στη διασταύρωση της Βασιλίσσης Σοφίας με την Ηρώδου Αττικού.

Το μεσημέρι της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί επίσης συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας.

news.gr

…………………………………………………………………….

Με το ένα πόδι εκτός Δημοσίου πολλοί εκπαιδευτικοί

Δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του κ. Αρβανιτόπουλου με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά για το ζήτημα των καθηγητών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό την είχε ανακοινώσει ο Υπουργός Παιδείας στην ΟΛΜΕ την Παρασκευή στις 15 Μαρτίου.

Η ΟΛΜΕ είχε εκδώσει και σχετικό δελτίο τύπου στο οποίο ανέφερε: «Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το θέμα στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθείς νέα συνάντηση με την ΟΛΜΕ και τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα για να μας ανακοινώσει τις αποφάσεις που θα έχουν ληφθεί. Η συνάντηση αυτή θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας στο υπουργείο Παιδείας».

Η συντονιστική επιτροπή των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί των κ. Αρβανιτόπουλο ότι αθέτησε την υπόσχεσή του για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Μάλιστα οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα τονίζουν ότι δεν υπήρξε καμιά επικοινωνία του κ. Αρβανιτόπουλου με την ΟΛΜΕ.

Εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας και ενημέρωσης του κοινού ξεκινώντας συμβολικά από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης. Η πορεία συνεχίστηκε στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και κατέληξε στην Πλατεία Κλαυθμώνος, όπου στις 2 μ.μ. πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο από την ΟΛΜΕ συλλαλητήριο.

Από την Πλατεία Κλαυθμώνος ξεκίνησε πορεία η οποία κατευθύνθηκε προς το Μέγαρο Μαξίμου. Τριμελής αντιπροσωπία πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου με σκοπό να ζητήσει συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, πράγμα το οποίο κατέστει αδύνατο.

Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα καταγγέλλουν  για μια ακόμα φορά όλη αυτή την απίστευτη κωλυσιεργία και εμπαιγμό που έχουν υποστεί όλο αυτό το διάστημα από την πολιτική ηγεσία της χώρας, προεξάρχοντος του Υπουργού Παιδείας. Ζητούν να μη γίνει καμιά απόλυση και να προκηρυχθούν τόσες θέσεις όσοι και οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ έχει συνάντηση στις 13:30 της Τρίτης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ…


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...