Home / HEADER-NEWS / Προκλητική δικαιολόγηση της Τράπεζας Θεμάτων. Δείτε τι είπε ο Υπουργός

Προκλητική δικαιολόγηση της Τράπεζας Θεμάτων. Δείτε τι είπε ο Υπουργός

Δημοσιεύτηκε: 1:26 μμ Μάρτιος 22nd, 2014  


trapeza

Ρύθμιση για τα παιδιά των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών δήλωσε ότι θα φέρει ο υπουργός Παιδείας, ώστε να δίνουν μεν πανελλαδικές εξετάσεις με τους ίδιους όρους που δίνουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι, αλλά στη συνέχεια να «παίρνουν ελεύθερα μετεγγραφή». Οπως είπε ο υπουργός σε χτεσινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Αντέννα», η ρύθμιση θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου για την Ερευνα και την Τεχνολογία που θα κατατεθεί την επόμενη βδομάδα στη Βουλή.

Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός μίλησε ακόμα για τις εξετάσεις των μαθητών της Α’ Λυκείου, που προβλέπεται να γίνουν με το νέο σύστημα, σύμφωνα με το νόμο για το «νέο Λύκειο», και ισχυρίστηκε με θράσος ότι η Τράπεζα Θεμάτων θεσμοθετείται γιατί «κάποιοι εκπαιδευτικοί δεν εξαντλούσαν τη διδακτέα ύλη, σπρώχνοντας τα παιδιά στα ιδιαίτερα και τα φροντιστήρια»! Ισχυρισμός που είναι εκτός πραγματικότητας γιατί με το προηγούμενο σύστημα, κανένας μαθητής της Α’ Λυκείου δεν επέλεγε να πάει σε φροντιστήριο για να διδαχθεί επιπλέον ύλη στην οποία ποτέ δεν θα εξεταζόταν. Και εξάλλου, πώς να ολοκληρώσει την ύλη ένας καθηγητής που ξεκίνησε να διδάσκει το Δεκέμβρη και το Γενάρη, γιατί μέχρι τότε υπήρχαν ακόμα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία…; Αντίθετα με τους ισχυρισμούς του υπουργού, η ώθηση προς τα φροντιστήρια έρχεται φέτος, με το νέο σύστημα εξετάσεων, με την Τράπεζα Θεμάτων βασισμένη στη διδακτέα ύλη και με την απόδοση των μαθητών από την Α’ Λυκείου να μετράει για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

Αναφορικά με τις διαγραφές φοιτητών που έχουν καθυστερήσει τις σπουδές τους, ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι σύμφωνα με τη γενική πρόβλεψη του νόμου, μετά την εξεταστική του Σεπτέμβρη του 2014 πρέπει να διαγραφούν όσοι έχουν εισαχθεί πριν το 2006. Ωστόσο, για άλλη μια φορά, ο υπουργός παράβλεψε τις μεταβατικές διατάξεις του νόμου, που για φέτος προβλέπουν διαγραφή όσων έχουν εγγραφεί πριν το 2004 (για τετραετείς σχολές), αλλά και τις αντιδράσεις των Συγκλήτων, που σημειώνουν ότι θα δείξουν ειδική μέριμνα για όσους φοιτητές επιθυμούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

https://www.rizospastis.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...