Home / HEADER-NEWS / Πολύτεκνοι και Τρίτεκνοι εναντίον της απόφασης του ΣτΕ (ανακοινώσεις)

Πολύτεκνοι και Τρίτεκνοι εναντίον της απόφασης του ΣτΕ (ανακοινώσεις)

Δημοσιεύτηκε: 1:24 μμ Μάρτιος 15th, 2014  


politeknoi_400

«Μετά τη γνωστοποίηση της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας, η τρίτεκνη οικογένεια δέχεται και νέο ράπισμα, μέσα στα τόσα του τελευταίου διαστήματος», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας πολυμελών οικογενειών ΟΠΕΤΤΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Oι   Συνταγματικές διατάξεις περί μέριμνας και φροντίδας για την οικογένεια  είναι σε ισχύ, όμως οι  οικογένειες της χώρας και ειδικότερα οι τρίτεκνες,  ούτε τις υποδομές, ούτε την οικονομική βοήθεια, ούτε την παροχή σίτισης, ούτε την παροχή στέγης στα Πανεπιστήμια, ούτε άλλες διευκολύνσεις έχουν τέτοιες που να θεωρούν ότι οι σπουδές τους γίνονται χωρίς προβλήματα. Ιδιαίτερα τώρα με την  οικονομική κρίση, που μαστίζει τις οικογένειες , οι περισσότερες  αδυνατούν να πληρώνουν για να  εισαχθούν τα παιδιά τους (βλέπε πολλά φροντιστήρια, δυστυχώς αναγκαία).
Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στη νομοθετική ρύθμιση του θέματος για να μην υπάρχουν τέτοιες ανατροπές την τελευταία στιγμή και μάλιστα μικρό διάστημα πριν τις Πανελλαδικές.
Επίσης, οι τρίτεκνοι θεωρούν αναγκαίο και επιβεβλημένο να επανέλθουν οι μετεγγραφές, όπως ίσχυαν πριν το 2011, έτσι ώστε οι επιτυχόντες κατόπιν αιτήσεως τους να έχουν τη δυνατότητα μετεγγραφής στην πλησιέστερη Σχολή ή Τμήμα στον τόπο κατοικίας των γονέων τους ή εκεί που φοιτά ο αδελφός τους.

https://www.neatv.gr/

……………………………………………………………………………………….

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΣΠΕ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Αρ.   Πρωτ. 120

Αθήνα,  12/3/2014

 

Αξιότιμο                                                                  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

Κύριο Κων/νο Αρβανιτόπουλο

Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 Μαρούσι

 

Κύριε  Υπουργέ.

 

Μετά τη γνωστοποίηση της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έγινε και θέμα της ημέρας στα ΜΜΕ, είναι πλέον άμεση ανάγκη να ρυθμισθεί το θέμα νομοθετικώς.

Στα πλαίσια της Συνταγματικής διατάξεως του άρθρου 21 παρ. 2 για την μέριμνα ειδικής φροντίδας για τις πολύτεκνες οικογένειες, πρέπει να επανέλθει το καθεστώς των μετεγγραφών των πολυτέκνων και των τέκνων τους, όπως ίσχυε μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011, όταν μάλιστα η οικονομική κρίση, που μαστίζει τις οικογένειες , οι οποίες αδυνατούν να διατηρούν δύο και τρία σπίτια για τις σπουδές των παιδιών τους.

Η διάταξη, που πρέπει να ψηφισθεί είναι η ακόλουθη:

«Πολύτεκνοι και τέκνα πολυτέκνων εγγραφέντες ή εγγραφόμενοι σε Σχολές ή Τμήματα ΑΕΙ ή ΤΕΙ κατόπιν εξετάσεων μετεγγράφονται κατόπιν αιτήσεώς τους στα δύο πρώτα έτη των σπουδών τους στην αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα, που είναι πλησιέστερα στον τόπο κατοικίας των γονέων τους ή εκεί που φοιτά  ο/η αδελφός/αδελφή τους. 

Περαιτέρω πρέπει να ψηφισθεί και διάταξη, η οποία να θεσπίζει ότι ουδείς εισάγεται σε Σχολές ή Τμήματα των ΑΕΙ ή ΤΕΙ εφ’ όσον η βαθμολογία του είναι κάτω της βάσεως του δέκα (10).

Με την ελπίδα ότι θα είναι άμεση η νομοθετική ρύθμιση του θέματος, όπως εκθέτουμε ανωτέρω.

 

Διατελούμε με εκτίμηση

Για την ΑΣΠΕ

     Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

 

Βασίλειος Θεοτοκάτος                                                    Εμμανουήλ Χρυσόγελος

https://www.aspe.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2741&Itemid=2

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...