Home / HEADER-NEWS / ΠΕΑΔ – Απρεπής συμπεριφορά του Δντη Δ.Ε. Κιλκίς σε αναπληρώτρια εκπαιδευτικό

ΠΕΑΔ – Απρεπής συμπεριφορά του Δντη Δ.Ε. Κιλκίς σε αναπληρώτρια εκπαιδευτικό

Δημοσιεύτηκε: 10:15 μμ Μάρτιος 26th, 2014  


 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

e-mail: pead2014@gmail.com.                                                    

Προς

1.Υπουργό Παιδείας κ.Αρβανιτόπουλο

2.Υφυπουργό Παιδείας κ.Κεδίκογλου

3.Δνση Συμβ. Επαγγ. Προσανατολισμού & Εκπ. Δραστηριοτήτων/Τμήμα Ε΄.

4.ΟΛΜΕ

5. ΕΛΜΕ ΧΩΡΑΣ

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2014

ΑΠΡΕΠΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Δ.Ε. ΚΙΛΚΙΣ ΣΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ

O γνωστός (για τον υπερβάλλοντα ζήλο  και την απαίτησή  του να αποστείλει έγγραφο για τον έλεγχο νομιμότητας των πρακτικών   των  συλλόγων διδασκόντων για την «αυτοαξιολόγηση») Δ/ντής  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς δείχνει αυτή τη φορά την αυταρχικότητα και τη σκληρότητά  του στους αναπληρωτές καθηγητές μειωμένου ωραρίου της ενισχυτικής διδασκαλίας που εργάζονται με δυσμενείς όρους εργασίας. Ο Δ/ντής  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς ,σύμφωνα με καταγγελία  συναδέλφου αναπληρώτριας εκπαιδευτικού, με μεθοδευμένες κινήσεις αλλά και με πιθανή μεροληπτική διάθεση προς την επόμενη στον πίνακα αναπληρώτρια εκπαιδευτικό, προέβη στην απόλυσή της με συνοπτικές διαδικασίες υποστηρίζοντας πως οι μαθητές της ενισχυτικής δεν υπάρχουν πλέον λόγω της αδυναμίας μεταφοράς τους από το τοπικό Κτελ.

Η ενέργεια αυτή είναι ενδεικτική του αυταρχικού κλίματος φόβου και πίεσης που έχει καλλιεργηθεί  εδώ και καιρό στη διεύθυνση Β/θμιας του ν. Κιλκίς  και προκλήθηκε από τις συνεχείς οχλήσεις και εύλογες αντιδράσεις της συναδέλφου να ζητήσει  τον νόμιμο αριθμό των ωρών που δικαιούται ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στην ενισχυτική διδασκαλία.

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας   καταδικάζει την ενέργεια του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς να απολύσει τη συνάδελφο εκπαιδευτικό χωρίς να έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο  εύρεσης λύσης με άλλο πρόσφορο τρόπο στηρίζοντας το θεσμό της ενισχυτικής διδασκαλίας .Το γεγονός αδυναμίας μεταφοράς των μαθητών από το  τοπικό Κτελ σύμφωνα με την υπ’ αρ. 185744/Γ7/4-12-2013 (ΦΕΚ 3139/τ.Β’/10-12-2013) Υπουργική Απόφαση με τίτλο «Οργάνωση και Λειτουργία Σχολικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το σχολικό έτος 2013-2014» ήταν ευθύνη του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας ν. Κιλκίς αλλά και της Συντονιστικής Ομάδας Δομών Αντισταθμιστικής Αγωγής και η παραπάνω διαδικασία της μεταφοράς ή όχι των μαθητών  θα έπρεπε ήδη να είχε διενεργηθεί και διευθετηθεί  πριν τη δημοσίευση της εγκυκλίου πρόσληψης των διδασκόντων . Αν η μεταφορά των μαθητών ήταν αδύνατη θα έπρεπε ο Διευθυντής ΔΙΔΕ ν. Κιλκίς να  μην είχε δημιουργήσει  το σχετικό τμήμα και όχι το γεγονός αυτό να το επικαλείται  στις 21/03/2014 ως αιτία  λύσης της σύμβασης της συναδέλφου. Η ενέργεια αυτή της λύσης της σύμβασης της αναπληρώτριας εκπαιδευτικού αποτελεί αδιάψευστο τεκμήριο αδυναμίας της  διοργάνωσης και εύρυθμης λειτουργίας της ενισχυτικής διδασκαλίας και η ευθύνη αποκλειστικά ανήκει στο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας  ν. Κιλκίς, στη Συντονιστική Ομάδα Δομών Αντισταθμιστικής Αγωγής και όχι στη συνάδελφο αναπληρώτρια εκπαιδευτικό .

Τονίζουμε επίσης ότι η παραπάνω ενέργεια διεκδικεί τα πρωτεία σε πανελλαδικό επίπεδο και δείχνει το γνωστό υπερβάλλοντα ζήλο από τον συγκεκριμένο Δ/ντή Βθμιας εκπαίδευσης στην υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής .

Ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας να συστήσει  στους Περιφερειακούς Διευθυντές αλλά και στους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να στηρίζουν έμπρακτα το θεσμό της ενισχυτικής διδασκαλίας με κάθε μέσο, να συμβάλουν με κάθε μέσο στην καλή λειτουργία και προβολή του και όχι να τον απαξιώνουν και   να τον αποψιλώνουν  με επιπόλαιες και βιαστικές ενέργειες.

Καλούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές να μη φοβούνται και  μην υποκύπτουν σε τέτοιες μεθοδεύσεις και  πιέσεις της Διοίκησης, αλλά αντίθετα να ορθώνουν το ανάστημά τους και να διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Καλούμε το Δ/ντή Βθμιας εκπαίδευσης ν. Κιλκίς να ανακαλέσει την απόφασή του για την απόλυση της συναδέλφου εκπαιδευτικού  και να σταματήσει να προβαίνει σε ενέργειες που έχουν ως στόχο τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Η απρεπής και προκλητική συμπεριφορά του  παραπέμπει συνειρμικά στην έκφραση «αἰδώς Ἀργεῖοι»  (Ομ. Ιλ., Ε 787, 0 502.).

                                           ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...