Home / HEADER-NEWS / Παράνομη, αντισυνταγματική και απαξιωτική η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών

Παράνομη, αντισυνταγματική και απαξιωτική η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 5:47 μμ Μάρτιος 14th, 2014  


vouli

ΕΡΩΤΗΣΗ 

Προς: τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα: Παράνομη, αντισυνταγματική και απαξιωτική η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών

Κύριε Υπουργέ,

όπως είναι γνωστό, στις 22 Μαρτίου 2014 λήγει η προθεσμία επανατοποθέτησης των εκπαιδευτικών, οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας με το Ν 4172/2013. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν θα απολυθεί και ότι σκοπός είναι ο εξορθολογισμός του δημόσιου τομέα και η αρτιότερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί για μια ακόμα φορά σπασμωδικά και εκβιαστικά.

Με το ΦΕΚ 3210/Β/18-12-2013, οι εκπαιδευτικοί που τελούν υπό διαθεσιμότητα και έχουν δεύτερο πτυχίο καλούνται να καταθέσουν αιτήσεις επανατοποθέτησης. Παρόλα αυτά από την ανωτέρω διαδικασία εξαιρούνται οι πτυχιούχοι της Αγγλικής Φιλολογίας εν αντιθέσει με τους πτυχιούχους Γαλλικής, Γερμανικής και Ιταλικής Φιλολογίας.

Επίσης, με το ΦΕΚ 479/Β/26-2-2014 προκηρύχθηκαν μόνο 182 θέσεις Βοηθών Νοσηλευτικής από τις 200, που διατίθενται για μετάταξη από τους κλάδους Νοσηλευτές ΠΕ 14.06 και Νοσηλευτικής ΠΕ 18.10.  Οι θέσεις Βοηθών Νοσηλευτικής αναφέρονται στον κλάδο ΔΕ, ενώ οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα είναι πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ανήκουν στον κλάδο ΠΕ, με αποτέλεσμα νε μην γίνουν δεκτές οι αιτήσεις τους στις περισσότερες Διευθύνσεις, καθώς δεν κατείχαν πτυχίο και άδεια άσκησης επαγγέλματος του «βοηθού Νοσηλευτή».

Οι εκπαιδευτικοί αυτών των κλάδων, εκτός της παιδαγωγικής τους επάρκειας, είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, ενώ ορισμένοι έχουν βραβευτεί για το εκπαιδευτικό και επιστημονικό τους έργο. Με καταφανή, λοιπόν, τρόπο υποβιβάζετε προσωπικό με πολύ υψηλά προσόντα και το εκβιάζετε, με φόβητρο την απόλυση, να αποδεχθεί θέσεις πολύ κατώτερες.

Παράλληλα, στο ΦΕΚ 485/Β/27-2-2014, με θέμα τη «Σύσταση εννέα χιλιάδων εννιακοσίων τριάντα θέσεων (9.930) οργανικών θέσεων μόνιμου και ΙΔΑΧ προσωπικού, στις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών» προκηρύσσονται συνολικά 944 θέσεις Νοσηλευτικής κατηγορίας ΤΕ και 2 θέσεις ΠΕ, οι οποίες αν και ανταποκρίνονται στα προσόντα των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, κατά περίεργο τρόπο δεν προορίζονται γι’ αυτούς.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε, κύριε Υπουργέ:

  1. 1.       Πόσοι είναι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και για τους οποίους δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμα θέσεις επανατοποθέτησης;
  2. 2.       Προτίθεστε να διορθώσετε τις αστοχίες και τις παραλείψεις στις προαναφερθείσες προκηρύξεις, ώστε αφενός να επανατοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και αφετέρου να ληφθούν υπόψη τα υψηλά προσόντα, που κατέχουν, στις θέσεις επανατοποθέτησης;

 

Η ερωτώσα Βουλευτής

Σταυρούλα Ξουλίδου                                   


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...