Home / HEADER-NEWS / ΟΛΜΕ – Ενημέρωση και Τροποποίηση απεργιακού προγράμματος

ΟΛΜΕ – Ενημέρωση και Τροποποίηση απεργιακού προγράμματος

Δημοσιεύτηκε: 6:59 μμ Μάρτιος 10th, 2014  


olme

Ενημερωτικό: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Μετά την απόφαση της E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ για την τροποποίηση του προγράμματος των απεργιακών κινητοποιήσεων στο Δημόσιο Τομέα σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθούν:

1.  24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο Δημόσιο την Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014, ενάντια στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο «Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα – Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 και λοιπές ρυθμίσεις», που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής. Το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, την άμεση απόλυση ή τη διαθεσιμότητα κι άλλων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσιμοτήτων μέσω της εφαρμογής νέου συστήματος «αξιολόγησης» και της καθιέρωσης υποχρεωτικής ποσόστωσης. Στο νομοσχέδιο αυτό επίσης κρίνεται και εάν θα δοθεί και για πόσο χρόνο παράταση και για τις διαθεσιμότητες των 1845 εκπαιδευτικών αλλά και των σχολικών φυλάκων.

2. 48ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση την Τετάρτη, 19 Μαρτίου και την Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014, με κύρια αιχμή ενάντια στις επικείμενες απολύσεις των εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων αλλά και άλλων δημοσίων υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο. 

3. Συλλαλητήρια:  Στις 12 και στις 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν Απεργιακά

Συλλαλητήρια στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ., με πορεία προς τη Βουλή και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να οργανώσουν, σε συνεννόηση με την ΟΛΜΕ, τη μετακίνηση συναδέλφων από άλλες πόλεις στην Αθήνα με πούλμαν για την Τετάρτη 12/3.

  1. Στο βαθμό που συνεχιστεί η ψηφοφορία στη Βουλή για το παραπάνω ν/σχ και την  επόμενη ημέρα, η  κινητοποίηση θα συνεχιστεί την Πέμπτη, με συλλαλητήριο σε ώρα για την οποία θα σας ενημερώσουμε τις επόμενες ημέρες.
    1. 5.       Οι Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ θα γίνουν 13 και 14/3 και η Γενική Συνέλευση

Προέδρων στις 15/3 στην Αθήνα. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εισηγείται προς τις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ εκτός της συμμετοχής μας στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 19-20/3, επιπλέον μία 24ωρη απεργία στις 21/3, τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν τη λήξη του 8μήνου της διαθεσιμότητας.

 

Λόγω του επείγοντος χαρακτήρα, σας στέλνουμε αφίσα και προκήρυξη για την απεργία στις 12/3 ηλεκτρονικά για να τυπωθούν από εσάς και να αναρτηθούν στα σχολεία της περιοχής σας.

Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ, μαζί με τις επιτροπές αγώνα και με τη συμμετοχή των συναδέλφων που είναι σε διαθεσιμότητα να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την καλύτερη ενημέρωση των συναδέλφων μας στα σχολεία με οργανωμένες περιοδείες, για το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων.

 

ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΡΤΗ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ

Υ.Γ. Η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ θα γίνει στο Ξενοδ. CIVITEL ATTIC, Επταλόφου 13-15, Μαρούσι, τηλ.: 210 6101000. Για τους τρόπους πρόσβασης πατήστε εδώ και για το χάρτη πατήστε εδώ ).

Κατεβάστε το Ενημερωτικό σε μορφή pdf …

…………………………………………………………………….

ΟΛΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Καμιά απόλυση στις 22 Μάρτη

Μπορούμε να τους σταματήσουμε

Μέσα στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι από Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, ξεχωριστή σημασία αποχτά η 22 Μαρτίου, μέρα που ολοκληρώνεται η περίοδος της διαθεσιμότητας και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, μαζί με χιλιάδες άλλους υπάλληλους, θα ανοίξουν το χορό των απολύσεων και στο Δημόσιο. Δεν αποδεχόμαστε τη μοίρα που μας ετοιμάζουν. Όπως όλο το διάστημα του οχταμήνου, έτσι και τώρα , με το συλλογικό μας αγώνα, με τις πολύμορφες κινητοποιήσεις μας, με την απεργία, με τη διεύρυνση των συμμαχιών με τα άλλα τμήματα των εργαζομένων – ανέργων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μπορούμε να αποτρέψουμε τις απολύσεις, να επιβάλουμε λύσεις.

Απαιτούμε να προκηρυχθούν τώρα τόσες θέσεις όσοι και οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν στη Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Κανένας μαθητής – κανείς καθηγητής έξω απ’ τα σχολεία , κανένας εργαζόμενος στην ανεργία.. Κανείς δεν περισσεύει.

Δίνουμε τη μάχη ενάντια στην υπονόμευση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, ενάντια στο σχολείο της αγοράς και των επιχειρήσεων, το σχολείο της πειθάρχησης και της κατηγοριοποίησης, της ταξικής επιλογής και της απλήρωτης μαθητείας, για ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο των αναγκών και των οραμάτων της νεολαίας και του λαού μας για όλα τα παιδιά.

Δίνουμε τη μάχη για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Παλεύουμε για το δικαίωμα όλων στα δημόσια, δωρεάν αγαθά.

Κατανοούμε ότι ο αγώνας μας για να δικαιωθεί απαιτεί σύγκρουση με τις πολιτικές των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και όλων των υποχρεώσεων που απορρέουν απ’ αυτές. Απαιτεί να ενταθεί η πάλη ενάντια στο σύμφωνο σταθερότητας που επιβάλλει η ΕΕ,  άρνηση του χρέους.

Φτάνει μέχρι την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και κάθε κυβέρνησης που θα εφαρμόζει την ίδια πολιτική.

Ένα μαζικό, μαχητικό, εργατικό κίνημα μπορεί να σαρώσει τις αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές. Όλοι έχουμε τη θέση μας μέσα σ’ αυτό.

Κανένας μόνος του σ’ αυτόν τον αγώνα.

Κανένας απολυμένος στις 22 Μάρτη

Όλοι στην Απεργία και στα συλλαλητήρια

στις 12 Μάρτη

Αθήνα, 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Όλοι στις ΓΣ των ΕΛΜΕ 13 – 14/3

 για την εκτίμηση και την κλιμάκωση των αγώνων.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf …


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...