Home / HEADER-NEWS / ΟΛΜΕ – Δελτίο Τύπου για την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΟΛΜΕ – Δελτίο Τύπου για την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Δημοσιεύτηκε: 9:01 μμ Μάρτιος 18th, 2014  


papouliasolme

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 18/3/14 συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ ανέδειξε όλες τις επιπτώσεις που υφίσταται η εκπαίδευση και ο εκπαιδευτικός από τη μνημονιακή πολιτική λιτότητας και περικοπών (μείωση δαπανών και εκπαιδευτικού προσωπικού, σοβαρά κενά στα σχολεία, κατάργηση σχολείων, κ.λπ.).

Αναδείξαμε ιδιαίτερα το θέμα των επικείμενων απολύσεων εκπαιδευτικών που σήμερα βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Ζητήσαμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει προς την Κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει δέσμευση ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός και θα γίνουν οι αναγκαίες προκηρύξεις θέσεων άμεσα, προκειμένου να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έδειξε κατανόηση για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και το δημόσιο σχολείο και μας ενημέρωσε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια.

Δείτε το Δελτίο Τύπου σε μορφή pdf …

ΟΛΜΕ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 19/3/2014

ΟΛΜΕ: Ζήτησε παρέμβαση Παπούλια για την αποτροπή απολύσεων

Ξεκίνησε η τριήμερη απεργία των εκπαιδευτικών

Κάθε δυνατή προσπάθεια θα καταβάλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, αναφέρει σε δελτίο τύπου της η ΟΛΜΕ μετά από τη συνάντηση που είχε με τον κ. Παπούλια.

Η ΟΛΜΕ ανέδειξε τις επιπτώσεις που υφίσταται η εκπαίδευση και ο εκπαιδευτικός από τη μνημονιακή πολιτική λιτότητας και περικοπών (μείωση δαπανών και εκπαιδευτικού προσωπικού, σοβαρά κενά στα σχολεία, κατάργηση σχολείων, κ.λπ.). Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα  των επικείμενων απολύσεων των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Μάλιστα, η ΟΛΜΕ ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει προς την Κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει δέσμευση ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός και θα γίνουν οι αναγκαίες προκηρύξεις θέσεων άμεσα, προκειμένου να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί. Ο Κ. Παπούλιας άκουσε με κατανόηση τα προβλήματα των εκπαιδευτικών και είπε στην τριμελή αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ (κ. Κοτσιφάκης, κ. Νικολάου, κ. Πεππές) ότι θα παρέμβει για το θέμα των απολύσεων.

Από την Τετάρτη 19 Μαρτίου, η ΟΛΜΕ ξεκινά την τριήμερη απεργία της με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος ενώ την Παρασκευή η ΟΛΜΕ οργανώνει στις 11:00 της Τετάρτης πανελλαδική συγκέντρωση και στις 15:00 συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας για να δηλωθεί για ακόμη μια φορά η αντίθεση του κλάδου στην αξιολόγηση.

Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ σε ψήφισμά της καλεί τους σχολικούς συμβούλους να μη λάβουν μέρος στα σεμινάρια αξιολόγησης που θα ξεκινήσουν στις 21/3 και τους ζητά «να μη μετατραπούν σε μηχανισμό επιβολής της πολιτικής Κυβέρνησης–Ε.Ε.–ΔΝΤ που διώχνει μαθητές και εκπαιδευτικούς από τα σχολεία, που υπονομεύει τη δημόσια δωρεάν παιδεία. Είναι η στιγμή να διαλέξουν όχθη. Και δεν θα βρίσκονται πάντοτε τα ΜΑΤ για να μπορεί να κρύβεται κάποιος πίσω τους».

Η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ συγχαίρει του εκπαιδευτικούς για τη  μαζική συμμετοχή τους στη συγκέντρωσή που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου και τους καλεί να δώσουν για ακόμη μια φορά δυναμικό παρόν έξω από το Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 21/3 στις 3 μ.μ. Κύριο αίτημα των ΕΛΜΕ είναι η κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης.

Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΟΛΜΕ έχει ως εξής:

  • Την Τετάρτη 19/3, πρώτη ημέρα της πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας, συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ σε όλες τις πόλεις. Στην Αθήνα 11 π.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος.
  • Πέμπτη 20/3 πανελλαδική συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 1 μ.μ.
  • Παρασκευή 21/3 πανελλαδική συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 11 π.μ. Την ίδια ημέρα συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας  στις 3 μ.μ. όπου θα πραγματοποιηθεί  σεμινάριο για την «επιμόρφωση» των σχολικών συμβούλων – αξιολογητών.

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...