Home / HEADER-NEWS / Οι εργαζόμενοι στις δομές ειδικής αγωγής δικαιούνται πρόσθετης αμοιβής επιδόματος; του Βασίλη Βούγια

Οι εργαζόμενοι στις δομές ειδικής αγωγής δικαιούνται πρόσθετης αμοιβής επιδόματος; του Βασίλη Βούγια

Δημοσιεύτηκε: 8:51 μμ Μάρτιος 1st, 2014  


eidagogi

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ;

Στις 24/2/2014 ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κος Χρήστος Σταϊκούρας εξέδωσε εγκύκλιο με θέμα: Κοινοποίηση μισθολογικών διατάξεων, με την οποία καλεί τους φορείς που υπάγονται στις διατάξεις του Κεφαλαίου Δεύτερου του Ν.4024/2011 (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, συμπεριλαμβανομένων και των ΔΕΚΟ του κεφαλαίου Α΄ του Ν.3429/2005 και ΟΤΑ), να υποβάλλουν τα αιτήματά τους, όσον αφορά στην παροχή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε κατηγορίες προσωπικού των παραπάνω φορέων.

Να υπενθυμίσουμε πως το εν λόγω επίδομα ανέρχεται σε 150 ευρώ μηνιαίως.

Να υπενθυμίσουμε επίσης πως οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π) και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (Ε.Β.Π), πριν την πτώχευση της χώρας και την μισθολογική εξαθλίωση των δημοσίων υπαλλήλων, λάμβαναν επίδομα ειδικής αγωγής, καθόσον η ελληνική πολιτεία είχε αναγνωρίσει τις δύσκολες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στις δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Το πενιχρό αυτό επίδομα διεκόπη και έως τώρα το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (ως τίτλος βέβαια δεν χαρακτηρίζει τη μορφή και τα χαρακτηριστικά της εργασίας στην ειδική αγωγή) δεν προβλέφθηκε να δίδεται, σε αντικατάσταση του καταργηθέντος, σ αυτήν την κατηγορία προσωπικού.

Κάποιοι θεωρούν πως δεν χρειάζεται να δίδεται επίδομα για την εργασία στην ειδική αγωγή.

Κάποιοι άλλοι αναγνωρίζουν ιδιαιτερότητες στον χώρο αυτόν οι οποίες δικαιολογούν χορήγηση επιδόματος.

Τώρα το θέμα «ανοίγει» ξανά. Να δούμε τι θα δούμε.

Καλό μήνα.

Βασίλης Βούγιας

1/3/2014

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΔΗΜ/ΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 22η Μισθολογίου

Αθήνα, 24/02/2014

Αρ.Πρωτ. οικ. 2/17087/0022

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση μισθολογικών διατάξεων

Σας κοινοποιούμε τη διάταξη του άρθρου 67 του Ν.4235/2014 (ΦΕΚ 32/Α΄/11-2-2014), προκειμένου να ενημερωθείτε και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την ορθή εφαρμογή της. Ειδικότερα με την ως άνω διάταξη προβλέπεται ότι, για τους φορείς που υπάγονται στις διατάξεις του Κεφαλαίου Δεύτερου του Ν.4024/2011 (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, συμπεριλαμβανομένων και των ΔΕΚΟ του κεφαλαίου Α΄ του Ν.3429/2005 και ΟΤΑ), από 11-2-2014 είναι εκ νέου ενεργή η εξουσιοδότηση για την έκδοση απόφασης καθορισμού επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε κατηγορίες προσωπικού των παραπάνω φορέων, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 15 παρ. 1 του Ν. 4024/2011. Η εν λόγω διάταξη προβλέπει την έκδοση κοινών υπουργικών αποφάσεων των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού. Κατόπιν αυτών, πρέπει οι ενδιαφερόμενοι φορείς να υποβάλλουν στο εποπτεύον Υπουργείο τα αιτήματά τους. Στην συνέχεια, το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να καταρτίσει σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης, για το σύνολο των φορέων που εποπτεύει, και να το υποβάλλει στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για συνυπογραφή. Επισημαίνεται, ότι το σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης πρέπει να αναφέρει το μέγεθος της προκαλούμενης δαπάνης σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ.2 του Ν.2469/1997 όπως ισχύει. Τέλος, παρακαλούμε τα ανωτέρω σχέδια να αποσταλούν στην Υπηρεσία μας το συντομότερο δυνατό για την τελική συνυπογραφή τους εντός της αποκλειστικής προθεσμίας που προβλέπει η σχετική διάταξη.

Ο ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 67 ΤΟΥ Ν.4235/2014

Το άρθρο 67 του ν.4235/2014 «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους

τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας

και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.»

Άρθρο 67

Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Για τους φορείς που υπάγονται στις διατάξεις του

Κεφαλαίου Δεύτερου του ν. 4024/2011 (Α΄ 226), η κοινή

απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και

Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και του κατά

περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, που προβλέπεται στην

παράγραφο 1 του άρθρου 15 του ίδιου νόμου, εκδίδεται

μέσα σε αποκλειστική προθεσμία έξι μηνών από την

έναρξη ισχύος της παρούσας διάταξης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 15 ΤΟΥ Ν.4024/2011

Το άρθρο 15, του ν.4024/2011

Άρθρο 15

Επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και απομακρυσμένων παραμεθόριων περιοχών 1. Εκτός από το βασικό μισθό του υπαλλήλου, δύναται να χορηγηθεί επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, μέχρι του ποσού των εκατόν πενήντα (150) ευρώ μηνιαίως. Οι δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος, καθώς και οι όροι και προϋποθέσεις χορήγησης του καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, η οποία εκδίδεται σε αποκλειστική προθεσμία έξι μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...