Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 05/08/2021, 13:17


Home / HEADER-NEWS / Νομοθεσία για τις αποσπάσεις εκπαιδευτών ενηλίκων σε ΕΠΑΛ

Νομοθεσία για τις αποσπάσεις εκπαιδευτών ενηλίκων σε ΕΠΑΛ

Δημοσιεύτηκε: 6:48 πμ Μάρτιος 4th, 2014  


5epal

Η νομοθεσία για τις αποσπάσεις εκπαιδευτών ενηλίκων σε ΕΠΑΛ

Οι αποσπάσεις επεκτείνονται και στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών στα ΕΠΑΛ

Επιτρέπονται οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών από τα ΙΕΚ σε σχολεία της τεχνικής εκπαίδευσης. Το παραπάνω αναφέρει σε έγγραφό του ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Γκιουλέκας ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση της κα Ξουλίδου επισημαίνει ότι το Υπουργείο θεωρεί πρωτεύον θέμα την ολοκλήρωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές των ΕΠΑΛ.

Ο κ. Γκιουλέκας επικαλείται τις διατάξεις τους ν.4229/2014 σύμφωνα με τις οποίες επιτρέπεται η απόσπαση ωρομίσθιων εκπαιδευτικών από τα ΙΕΚ σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το news.gr παρουσιάζει την κείμενη νομοθεσία.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα ΣΔΕ

Συγκεκριμένα ο νόμος 4229/2014 αναφέρει ότι «στο τέλος της παρ. 14 του άρθρου 27 του ν. 4186/ 2013 προστίθεται εδάφιο ως εξής:

«Τα ως άνω οριζόμενα για το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό των ΣΕΚ, ΙΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒΜ εφαρμόζονται αναλόγως και για το υπό στοιχεία γ΄ και δ΄ της παρούσας παραγράφου εκπαιδευτικό προσωπικό.»

Σύμφωνα με το νόμο 4186/2013 το στοιχείο γ αναφέρεται σε εκπαιδευτές ενηλίκων, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου ή σύμβαση έργου. Επίσης στον ίδιο νόμο ορίζεται ότι το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό των ΣΕΚ, ΙΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒΜ δύναται να αποσπάται, για ένα έτος, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης, η οποία εκδίδεται κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε σχολικές μονάδες ΕΠΑ.Λ., οι οποίες βρίσκονται εντός της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, που χωρικά ταυτίζεται με τη ΔΔΒΜ στην οποία υπηρετούν, για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Η δυνατότητα απόσπασης των μόνιμων εκπαιδευτικών σε ΕΠΑΛ επεκτάθηκε με το ν4229/2014 και στους ωρομίσθιους εκπαιδευτές ενηλίκων.

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Οι εκπαιδευτικοί που διορίζονται ως μόνιμοι στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Σε συνέχεια του από 2/8/2021 σχετικού δελτίου τύπου, από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ...