Home / HEADER-NEWS / ΟΛΤΕΕ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: Κατακλείδα Πεπραγμένων

ΟΛΤΕΕ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: Κατακλείδα Πεπραγμένων

Δημοσιεύτηκε: 5:24 μμ Μάρτιος 20th, 2014  


olteekataklida

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 20-3-2014

 Αριθμ. Δ.Τ.: 133

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: Κατακλείδα Πεπραγμένων

Την Τρίτη 18 Μαρτίου, ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες του ΑΣΕΠ για την μετάταξη των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα. Χωρίς να έχουμε προβεί ακόμη σε επισταμένη και διεξοδική μελέτη, καταγράφουμε τα πρώτα καθοριστικά συμπεράσματα που προκύπτουν:

 

Α.      Οι 182 θέσεις Νοσηλευτών ΠΕ 14.06 και Νοσηλευτικής ΠΕ 18.10

Με το ΦΕΚ 479/Β΄/26-2-2014 και την με αρ. 10/2014 «Ανακοίνωση για το προσωπικό Β/θμιας Εκπαίδευσης …», προκηρύχθηκαν 182 θέσεις ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών αποφοίτων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε δομές του Υπουργείου Υγείας.

Οι θέσεις αυτές δεν μπορούσαν να καταληφθούν από τους εκπαιδευτικούς που τελούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, διότι όλοι αυτοί ανήκουν στην κατηγορία ΠΕ (απόφοιτοι πανεπιστημίου) ή ΤΕ (απόφοιτοι ΤΕΙ) και εκ του τίτλου σπουδών τους δεν μπορούν να κατέχουν την απαραίτητη άδεια άσκησης επαγγέλματος Βοηθού Νοσηλευτή.

Τρείς μέρες πριν την λήξη της διαθεσιμότητας δημοσιεύεται νέο ΦΕΚ 662/Β΄/18-03-2014 που μετατρέπει τις θέσεις αυτές στο ορθό, δηλαδή σε θέσεις Νοσηλευτών ΠΕ και ΤΕ. Δίνεται και 3ήμερη (!) προθεσμία στους συναδέλφους να υποβάλλουν αιτήσεις για τις θέσεις αυτές, που λήγει την παραμονή (!) της απόλυσής τους…

 

Β.      Οι 20 θέσεις Κοινωνικών Λειτουργών ΠΕ και Κοινωνικής Εργασίας ΤΕ

Με το νέο αυτό ΦΕΚ 662/Β΄/18-03-2014, ενώ διορθώθηκε το ένα πρόβλημα, δημιουργήθηκε άλλο !! Πέραν των 182 θέσεων Νοσηλευτών, νομοθετούνται επιπλέον 20 θέσεις στα Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κατανεμημένες σε 5 θέσεις για ειδικότητα Κοινωνικής Εργασίας ΤΕ και 15 θέσεις για Κοινωνικούς Λειτουργούς ΠΕ (ειδικότητα που δεν έχει ΚΑΝΕΙΣ εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα !!).

Μια μέρα μετά, αργά το βράδυ χθες, εκδίδεται νέο τροποποιητικό ΦΕΚ 680/Β΄/19-03-2014 με το οποίο οι θέσεις Κοινωνικών Λειτουργών ΠΕ μετατρέπονται σε Κοινωνικής Εργασίας ΤΕ.

Στους πίνακες των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα βρίσκονται 21 εκπαιδευτικοί Κοινωνικής Εργασίας ΠΕ 18.09, που δικαιούνται να καταλάβουν τις θέσεις αυτές. Οι 12 από αυτούς περιλαμβάνονται στους πίνακες για τις θέσεις στις ΔΔΒΜ και για τα β΄ πτυχία. Επομένως, 11 από τις 20 νέες θέσεις του παρόντος ΦΕΚ δεν μπορούν να καλυφθούν και θα μείνουν κενές !

Οι «Λασκαρισμένοι» του Υπουργείου δεν μπορούν να γράψουν ούτε μια γραμμή, ούτε ένα νούμερο σωστά !

 

Γ.      Συνολικά 32 θέσεις θα μείνουν κενές

Οι 15 αυτές θέσεις προστίθενται στις ήδη υφιστάμενες 17 θέσεις που έχουν νομοθετηθεί επιπλέον του αριθμού των σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών (βλ. πίνακα 4 του με αρ. 131/12-3-2014 Δελτίου Τύπου μας), δεν μπορούν να καταληφθούν από εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων και θα παραμείνουν κενές!

 

Δ.      Ένταξη εκπαιδευτικών σε 2, 3 ή και 4 πίνακες

Πολλοί από τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα κατέχουν 2ο ή και 3ο πτυχίο, ενώ ταυτόχρονα τους δόθηκε η δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήσεις τόσο στις ΔΔΒΜ όσο και σε άλλα Υπουργεία. Θεωρητικά λοιπόν, ένας εκπαιδευτικός μπορεί να εμφανίζεται μέχρι και σε τέσσερις (4) διαφορετικούς πίνακες ! Και λέμε «θεωρητικά» γιατί δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι προσωρινοί πίνακες του ΑΣΕΠ για ΟΛΕΣ τις «Ανακοινώσεις»…

Το πρόβλημα όμως υφίσταται πραγματικά και αυτό προκύπτει από μια πρώτη επεξεργασία όσων προσωρινών πινάκων έχουν ήδη ανακοινωθεί. Συγκεκριμένα και ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε μια μόνο ειδικότητα, από τους 97 Βρεφονηπιοκόμους ΠΕ 18.33 που βρίσκονται στους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ με τα β΄ πτυχία, οι 57 περιλαμβάνονται ταυτόχρονα και στους τελικούς πίνακες του ΑΣΕΠ για τις θέσεις στις ΔΔΒΜ, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ (ποσοστό 60%). Εάν οι κατέχοντες Β΄ πτυχίο επιλέξουν τη θέση αυτή, τότε θα «τραβήξουν» τους επιλαχόντες της ειδικότητας για τις θέσεις ΔΔΒΜ. Αν όμως επιλέξουν τις θέσεις ΔΔΒΜ, οι θέσεις των Β΄ πτυχίων θα μείνουν κενές !!

Μπορούν όμως να «υποχρεωθούν» κάποιοι συνάδελφοι σε συγκεκριμένη επιλογή;

Μάλλον όχι.

Εδώ αναδεικνύεται η απίστευτη ολιγωρία και εγκληματική προχειρότητα του Υπουργείου Παιδείας. Θα έχουν προκηρυχθεί θέσεις που τελικά θα μείνουν κενές, ενώ ταυτόχρονα θα μείνουν «εκτός νυμφώνα» πάρα πολλοί άλλοι συνάδελφοι.

Αναδεικνύεται επίσης η επικίνδυνη προσέγγιση κάποιων επίδοξων «σωτήρων» που προσδιόρισαν τις «υπολειπόμενες» θέσεις σε …212, και επεδίωξαν μάλιστα τη …νομοθέτησή τους. Με ποια στοιχεία άραγε;

 

Ε.      Πόσοι θα απολυθούν τελικά;

Μετά από τις ανήκουστες αυτές μεθοδεύσεις και την ανομολόγητη διαχείριση του θέματος από το Υπουργείο, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί σήμερα να προβλέψει με σιγουριά ΚΑΝΕΝΑ νούμερο για το πόσοι από τους Εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα τελικά θα απολυθούν.

Μπορούμε όμως να πούμε πόσοι και ποιοι ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ !

Θα απολυθούν λοιπόν σίγουρα οι εκπαιδευτικοί των Ειδικοτήτων που δεν προκηρύχθηκαν καθόλου θέσεις:

Οι 31 εκπαιδευτικοί ΔΕ 01.17 Κομμωτικής

Οι   9 εκπαιδευτικοί ΔΕ 01.15 Αργυροχρυσοχοΐας

Οι 10 εκπαιδευτικοί ΠΕ 18.37 Δημόσιας Υγιεινής

Οι   3 εκπαιδευτικοί ΔΕ 01.08 Ηλεκτροσυγκολλητές

Ο    1 εκπαιδευτικός ΠΕ 18.39 Επισκέπτες Υγείας

Ο    1 εκπαιδευτικός ΔΕ 01.05 Οικοδόμοι

Δηλαδή, 55 σίγουρα απολυμένοι !

Θα απολυθεί επίσης το μεγαλύτερο ποσοστό συναδέλφων από ειδικότητες για τις οποίες έχουν προκηρυχθεί πολύ λίγες θέσεις. Με επιφύλαξη δίνονται τα παρακάτω στοιχεία:

85 ΠΕ 14.01 Ιατροί

57 ΠΕ 14.02 Οδοντίατροι

42 ΠΕ 18.04 Αισθητικής

42 ΠΕ 18.07 Ιατρικών Εργαστηρίων

38 ΠΕ 18.25 Φυσιοθεραπείας

20 Νοσηλευτές (ΠΕ 14.06 και ΠΕ 18.10)

17 ΠΕ 18.08 Οδοντοτεχνικής

10 ΠΕ 18.01 Γραφικών Τεχνών

Και έπονται άλλες ειδικότητες με μικρότερα νούμερα…

Δηλαδή, πάνω από 310 συνάδελφοι απολυμένοι (επιπλέον των προηγουμένων)

 

Στ.    Θέσεις που νομοθετήθηκαν αλλά ΔΕΝ προκηρύχθηκαν (και θα μείνουν κενές)

Με το ΦΕΚ 2490/Β’/4-10-2013 νομοθετήθηκαν στις ΔΔΒΜ 925 θέσεις Εκπαιδευτικών και 325 θέσεις Διοικητικών. Με το ΦΕΚ 32/Α΄/11-02-2014 (Ν. 4235, άρθρο 69 παρ.4), οι θέσεις αυτές τροποποιήθηκαν σε 1.125 θέσεις Εκπαιδευτικών και 125 θέσεις Διοικητικών.

Από τις 1.125 θέσεις Εκπαιδευτικών προκηρύχθηκαν μόνο οι 925 και επιπλέον 70. Επομένως ΔΕΝ προκηρύχθηκαν:

130 θέσεις Εκπαιδευτικών στις ΔΔΒΜ

125 θέσεις Διοικητικών στις ΔΔΒΜ

Δηλαδή, συνολικά 255 θέσεις ΔΕΝ προκηρύχθηκαν ΚΑΘΟΛΟΥ

Οι θέσεις αυτές θα «χαθούν», αφού δεν υπάρχει πλέον χρόνος μέχρι τις 21 Μαρτίου για να γίνουν οι προκηρύξεις και (με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο) οι σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικοί δεν θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις, αν οι θέσεις αυτές προκηρυχθούν αργότερα !

 

Προκύπτουν λοιπόν εύλογα τα παρακάτω ερωτήματα:

1ο: Γιατί όλη αυτή η καθυστέρηση στην προκήρυξη των θέσεων για τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα; Όλες έχουν προκηρυχτεί μετά την πάροδο πέντε και πλέον μηνών απραξίας της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων Παιδείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας.

2ο: Γιατί σε κάποιες ειδικότητες οι προκηρυχθείσες θέσεις να πλεονάζουν και να μην αξιοποιούνται στη μετάταξη, ενώ σε κάποιες άλλες (ακόμη και συναφείς) να μην έχουν προβλεφθεί, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην απόλυση οι συνάδελφοι;

3ο: Γιατί τόσα λάθη στις προκηρύξεις; Ακόμη και η τελευταία προκήρυξη 3 μέρες πριν τη λήξη της διαθεσιμότητας είχε και αυτή πολλά λάθη.

4ο: Γιατί η αμέλεια, η ανευθυνότητα και οι κακοί χειρισμοί των κυβερνώντων να οδηγούν τους πολίτες στην απώλεια της εργασίας τους; Γιατί να πληρώνουν αυτοί το τίμημα του «κακού συγχρονισμού» (;) των εμπλεκομένων Υπουργείων;

5ο: Γιατί όλος αυτός ο εμπαιγμός και η προσβολή της αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών, που διορίσθηκαν στις θέσεις τους με νόμιμες και αδιάβλητες διαδικασίες (επετηρίδα, πίνακες, ΑΣΕΠ) και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα χωρίς καμία εκ των προτέρων αξιολόγηση;

6ο: Μετά από όλα αυτά, είναι δυνατόν να ευσταθούν οι ισχυρισμοί περί… «εξορθολογισμού στη διαχείριση του ανθρώπινου επιστημονικού δυναμικού», οι πολιτικές υποσχέσεις περί «τακτοποίησης όλων» και η διάχυτη εθνική περηφάνια των «ηρώων» και «σωτήρων» του έθνους που διακήρυτταν από το Νοέμβριο, ότι τους «έχουν τακτοποιήσει»;

 

Κύριοι της Κυβέρνησης,

είστε υπεύθυνοι και υπόλογοι για το καταστροφικό σας έργο!

 

Ζ η τ ο ύ μ ε

α) την άμεση προκήρυξη των 130 θέσεων Εκπαιδευτικού προσωπικού και των 125 Διοικητικών θέσεων στις ΔΔΒΜ,

β) την άμεση νομοθετική ρύθμιση παράτασης της διαθεσιμότητας και την καταχώρηση στους πίνακες του ΑΣΕΠ όλων των αιτούντων μετάταξη ως επιλαχόντες και εν δυνάμει υποψηφίους για την κατάληψη θέσεων,

γ) μετά την κατάληψη των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί, να νομοθετηθούν επιπλέον τόσες θέσεις κατά ειδικότητα, όσοι είναι και οι συνάδελφοι που θα είναι ακόμη σε διαθεσιμότητα.

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

 

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Αχιλλέως 37 – 41 & Μυλλέρου, 104 36 Αθήνα

τηλέφωνο: 210-5238973, fax: 210-5202798

e-mail: oltee.oltee@gmail.com & mail@oltee.att.sch.gr

ηλεκτρον. σελ.: https://www.oltee.gr, facebook: group Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

πληροφορίες: Σεραφείμ Κερασιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., τηλ.: 6936-449284


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...