Home / HEADER-NEWS / Καταγγελία για τα δεδουλευμένα των βαθμολογητών του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

Καταγγελία για τα δεδουλευμένα των βαθμολογητών του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

Δημοσιεύτηκε: 8:20 πμ Μάρτιος 10th, 2014  


kpg

Θα ήθελα να κάνω μια καταγγελία.

Λέγομα M.K. και είμαι 35 χρόνια εκπαιδευτικός καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας.

Συγκεκριμένα σας γράφω για μια κατάφορη αδικία  που έχει προκύψει με τους βαθμολογητές του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.

Το ΚΠΓ ξεκίνησε το 2003 σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και το ΥΠΑΙΘ κι εγώ προσωπικά συμμετέχω έκτοτε ως βαθμολογήτρια και αξιολογήτρια στις γραπτές και προφορικές εξετάσεις. Όλο το σώμα των βαθμολογητών επιλεγήκαμε με αυστηρά κριτήρια, σπουδές, εμπειρία και κατόπιν συνέντευξης. Πριν τη διόρθωση παρακολουθούμε πολύωρα σεμινάρια για τη σωστή διεξαγωγή του έργου μας και επίσης αξιολογούμαστε και μετά απ’αυτό, σε περίπτωση που υπάρχουν αποκλίσεις βαθμολογίας. Ως εξεταστές δε στις προφορικές εξετάσεις καλούμεθα να ταξιδέψουμε πολλακις σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές και να πληρώνουμε οδοιπορικά και διαμονή τα  οποία εισπράττουμε 6-7 μήνες αργότερα. Ήτοι ,προχρηματοδοτούμε και τις εξετάσεις. Ποιός εκπαιδευτικός έχει σήμερα να πληρώσει 150-300 ευρώ οδοιπορικά, τα οποία θα εισπράξει μετά από τουλάχιστον μισό χρόνο για να του μείνει καθαρή αμοιβή 100 ευρώ την οποία επίσης θα λάβει μετά απο 6 μήνες έως ένα χρόνο;

Το ΚΠΓ είναι ένας θεσμός που πιστέψαμε και στηρίξαμε εξαρχής, ώστε να μην φεύγει πολύτιμο  συνάλλαγμα προς ξένα ιδρύματα για την πιστοποίηση της γνώσης γλωσσών.

Άλλωστε οι αμοιβές μας (οι οποίες μειώθηκαν δραματικά με τα μνημόνια) υπερκαλύπτονται απο τα παράβολα που πληρώνουν οι υποψήφιοι καθώς και από επιδότηση του ΕΣΠΑ. Επομένως δεν επιβαρύνουμε τον κρατικό προυπολογισμό. Αρχικά υπήρχε ειδικός λογαριασμός, όπου πήγαιναν τα χρήματα των υποψηφίων και  από τον οποίο προέκυπταν οι αμοιβές μας. Κατόπιν καταργήθηκε και τα χρήματα πηγαίνουν στο Υπ.Οικονομικών.

Κι έρχομαι στο προκείμενο. Τον Νοέμβριο του 2012 και αφού παρακολουθήσαμε το 4ωρο σεμινάριο ως είθισται, επιτελέσαμε το έργο της βαθμολόγησης δουλεύοντας σαββατοκύριακα και μετά την κανονική δουλειά μας. Το Νοέμβριο του 2013 πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει εμπλοκή και δεν ξέρουν αν και πότε θα πληρωθούμε. Μετά απο οχλήσεις στο οικονομικό τμήμα του ΚΠΓ στο ΥΠΑΙΘ, καθώς και στην υπεύθυνη του ΚΠΓ πληροφορηθήκαμε ότι οι αμοιβές εχάθησαν οριστικά καθώς η αρμόδια επιτροπή δεν τήρησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες και τα Εντελλόμενα αρνούνται να προχωρήσουν την διαδικασία πληρωμής μας. Με παρέπεμψαν στα Εντελλόμενα κι άρχισε το γνωστό μπαλάκι απόδοσης ευθυνών από τον ένα στον άλλο.

Τελικό συμπέρασμα, εμείς χάνουμε τις αμοιβές μας για δεδουλευμένο έργο επειδή κάποιοι άλλοι έκαναν λάθος ή δεν ξέρουν  ή δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Πως γίνεται να καλούμεθα να πληρώσουμε εμείς τα λάθη άλλων όταν έχουμε στο ακέραιο επιτελέσει το έργο που μας αναλογεί; Και ουδείς απολογείται γι’ αυτό. Μην φανταστείτε ότι πρόκειται για κάποιο φοβερό ποσό δε,300-400 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό γραπτών που διορθώσαμε.

Ελπίζω να είχατε την υπομονή να διαβάσετε το μακροσκελές αυτο κείμενο και να μπορέσετε να δημοσιοποιήσετε την δικαιολογημένη αγανάκτηση μας. Δεν μπορεί το κράτος να διεκδικεί με τόκους τα οφειλόμενα απο τους πολίτες και να αποποιείται των ευθυνών του όταν το ίδιο καλείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μ.Κ.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...