Home / HEADER-NEWS / Και νέοι δικαιούχοι για το οικογενειακό επίδομα

Και νέοι δικαιούχοι για το οικογενειακό επίδομα

Δημοσιεύτηκε: 5:18 μμ Μάρτιος 27th, 2014  


epidoma
Μπορεί το οικονομικό επιτελείο να αναζητά ακόμα τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τους δικαιούχους του αποκαλούμενου κοινωνικού μερίσματος, ωστόσο από την Πέμπτη ανοίγει ουσιαστικά ο κύκλος της καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων, με διεύρυνση, μάλιστα, του αριθμού των δικαιούχων.
Συγκεκριμένα στις 27 Μαρτίου μέσω ΟΓΑ θα καταβληθεί οικογενειακό επίδομα για το 2013 σε 22.835 νέους δικαιούχους, με το συνολικό προς διάθεση κονδύλι να ξεπερνά τα 16,9 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για: όσους υπέβαλαν αίτηση Α21 για πρώτη φορά και ελέγχθηκαν οι αιτήσεις τους. Οι εν λόγω δικαιούχοι θα λάβουν αναδρομικά τα ποσά που τους αναλογούν από την ημερομηνία θεμελίωσης του δικαιώματός τους, όσους υπέβαλαν τις απαραίτητες τροποποιητικές διορθώσεις ηλεκτρονικά και ελέγχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Στις 20 Απριλίου, μετά από την αλλαγή που επέφερε η Κοινή Υπουργική Απόφαση Οικονομικών και Εργασίας, θα καταβληθεί η πρώτη δόση του επιδόματος για 2014, ύψους περίπου 140 εκατ. ευρώ. Οι δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων, με βάση τα αρχεία του ΟΓΑ ανέρχονται στις 730.000 (695.000 είναι οι έως τώρα δικαιούχοι ενώ εκκρεμούν 35.000 αιτήσεις προς εκκαθάριση), ενώ το κονδύλι για το σύνολο του έτους θα ξεπεράσει τα 560 εκατ. ευρώ.
Εν τω μεταξύ, με εγκύκλιο του ο ΟΑΕΕ, ενημερώνει τις υπηρεσίες του αφενός ότι για τη χορήγηση ΕΚΑΣ επιβάλλεται πλέον οι συνταξιούχοι να έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους, αφετέρου ότι τα εισοδηματικά όρια και τα ποσά του επιδόματος θα παραμείνουν για μια ακόμα χρονιά στα ίδια επίπεδα.
iefimerida.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...