Home / HEADER-NEWS / EURONEWS – Ζητούνται επειγόντως δάσκαλοι!

EURONEWS – Ζητούνται επειγόντως δάσκαλοι!

Δημοσιεύτηκε: 9:40 πμ Μάρτιος 1st, 2014  


daskalos

Όχι, δεν πρόκειται για κάποια αγγελία σχετική με προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού. Ο τίτλος μπορεί να παραπέμπει σε κάτι ανάλογο, όμως έχει να κάνει με αυτόν που έδωσε το Euronews στο ρεπορτάζ του, όσον αφορά την έλλειψη δασκάλων παγκοσμίως.

Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού στην Ελλάδα περνάει τη δική του «κρίση»- τα τελευταία χρόνια μάλιστα και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Και παρόλο που μια χώρα 11 περίπου εκατομμυρίων κατοίκων πλεονάζει σε αυτόν τον τομέα, οι ελλείψεις παγκοσμίως είναι τεράστιες.

1,6 εκατομμύρια εκπαιδευτικούς -μόνο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης- επιζητά η UNESCO, αφού σύμφωνα με το πόρισμά της τόσοι δάσκαλοι χρειάζονται για να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες της εκπαίδευσης σε διάφορες χώρες του πλανήτη μέχρι το 2015.

Ποιες είναι αυτές οι χώρες; Σε ποια σημεία του πλανήτη οι δάσκαλοι είναι δυσεύρετοι τη στιγμή που η Ελλάδα διαθέτει χιλιάδες από δαύτους, χωρίς να μπορεί να τους αξιοποιήσει; Σίγουρα χώρες που βίωσαν πόλεμο, όπως η Σιέρα Λεόνε στην Αφρική, είναι αναμενόμενο το εκπαιδευτικό της σύστημα να είναι διαλυμένο. Αλλά όταν πρόκειται για χώρες όπως η Χιλή στην Νότια Αμερική;

Στο παρακάτω βίντεο το Euronews κάνει ένα εκπληκτικό αφιέρωμα σε αυτές τις χώρες, σχετικά με την τραγική έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού και τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τη στιγμή που στην Ελλάδα χιλιάδες εκπαιδευτικοί δεν βρίσκουν επαγγελματική διέξοδο, σε άλλα σημεία του πλανήτη είναι δυσεύρετοι!

https://www.infospoudes.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...