Home / HEADER-NEWS / Δυνατότητα απαλλαγής των σχολείων από τα πρόστιμα του ΙΚΑ

Δυνατότητα απαλλαγής των σχολείων από τα πρόστιμα του ΙΚΑ

Δημοσιεύτηκε: 8:42 μμ Μάρτιος 1st, 2014  


ika

Απαλλάσσονται από τα πρόστιμα όταν η καθυστέρηση καταβολής εισφορών οφείλεται στην έγκριση της δαπάνης

Απάντηση σχετικά με τα πρόστιμα που έχει επιβάλλει το ΙΚΑ σε σχολεία ανά την Ελλάδα, λόγω της καθυστέρησης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, έδωσε το Υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Υπουργός κ. Βρούτσης για να επέλθει απαλλαγή των σχολείων από τα πρόσθετα τέλη, λόγω εκπρόθεσμης καταβολής ασφαλιστικών εισφορών ωρομισθίων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τη χρονική περίοδο 2010-2011, θα πρέπει να προσκομίσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ επίσημα στοιχεία, από τα οποία να προκύπτει ότι η καθυστέρηση στην καταβολή των εισφορών οφείλεται στην αναγκαία διαδικασία έγκρισης της σχετικής δαπάνης μισθοδοσίας ωρομισθίων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών από την αρμόδια Υπηρεσία του Δημοσίου.

Με βάση τα στοιχεία που θα καταθέσουν τα σχολεία θα εξεταστεί εάν η συγκεκριμένη περίπτωση εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της εξαίρεσης καταβολής προστίμου. Συγκεκριμένα στις εξαιρέσεις από τα πρόσθετα τέλη εμπίπτουν Δημόσιες Υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, Πρεσβείες και Υπηρεσίες Διπλωματικής Αποστολής, όταν η καθυστέρηση καταβολής εισφορών οφείλεται στην αναγκαία διαδικασία έγκρισης της σχετικής δαπάνης ή άλλη παρεμφερή αιτία αρκεί να αποδεικνύεται από επίσημα στοιχεία της ενδιαφερόμενης Υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι εφόσον δεν γίνει δεκτό το αίτημα απαλλαγής από τα πρόσθετα τέλη από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προβλέπεται η δυνατότητα  υποβολής ένστασης κατά των σχετικών αποφάσεων, ενώπιον των αρμόδιων Τοπικών Διοικητικών Επιτροπών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

NEWS.GR


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...