Home / HEADER-NEWS / Διευκρινίσεις για την πληρωμή των ωφελούμενων εκπαιδευτικών ανέργων στο πλαίσιο των πράξεων του ΥΠΑΙΘ

Διευκρινίσεις για την πληρωμή των ωφελούμενων εκπαιδευτικών ανέργων στο πλαίσιο των πράξεων του ΥΠΑΙΘ

Δημοσιεύτηκε: 12:30 μμ Μάρτιος 6th, 2014  


oaed

Διευκρινίσεις σχετικά με την πληρωμή των ωφελούμενων ανέργων που έχουν τοποθετηθεί σε σχολεία και άλλες δομές του Υπουργείου Παιδείας απέστειλε η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων.

Οι διευκρινίσεις στάλθηκαν κατόπιν πολλαπλών ερωτημάτων των Επιβλεπόντων Φορέων όσον αφορά την πληρωμή των ωφελούμενων ανέργων κατά τη διάρκεια των αργιών είτε επισήμων είτε σχολικών.

1. Στις περιπτώσεις των επίσημων αργιών του δημοσίου τομέα, οι ωφελούμενοι άνεργοι ασφαλίζονται και αμείβονται κανονικά, αναγράφοντας στο παρουσιολόγιο που τηρούν την λέξη αργία.

2. Την περίοδο των διακοπών του Πάσχα, όπου οι σχολικές μονάδες παραμένουν κλειστές, θα εφαρμόζεται η οδηγία που εστάλη από τον ΟΑΕΔ στο υπ’ αριθμόν 7663/29.1.2014 έγγραφο του, στο οποίο αναφέρει ότι «Ως χρόνος εργασίας, θεωρείται ο χρόνος που ο ωφελούμενος μισθωτός πλήρους απασχόλησης είναι στη διάθεση του εργοδότη / επιβλέποντα φορέα να απασχοληθεί». Σ’ αυτή την περίπτωση, πιστοποιείται η απασχόληση του με την τήρηση παρουσιολογίου.

ΔΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...