Τελευταία Νέα

Τρίτη, 02/06/2020, 10:27


Home / HEADER-NEWS / Δείτε τον τρόπο βαθμολόγησης στις Πανελλαδικές

Δείτε τον τρόπο βαθμολόγησης στις Πανελλαδικές

Δημοσιεύτηκε: 9:12 μμ Μάρτιος 22nd, 2014  


PANELLADIKES

Το σημαντικότερο κομμάτι μετά το τέλος των πανελλαδικών εξετάσεων είναι η βαθμολόγηση, στην οποία οι υποψήφιοι βασίζονται ελπίζοντας στην δικαιότερη και αντικειμενικότερ αξιολόγηση από την πλευρά των βαθμολογητών.

Η αναβαθμολόγηση αποτελεί σε κάθε περίπτωση ένα μαξιλαράκι βοηθείας για τους υποψήφιους φοιτητές, καθώς αν η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου βαθμολογητή υπερβαίνει τις 12 μονάδες τότε το γραπτό περνά σε δεύτερη φάση αξιολόγησης.

Οι βαθμολογητές στηρίζουν την βαθμολόγησή τους πάνω σε ένα έντυπο που τους διανέμεται αναλυτικής κατανομής βαθμολογίας που περιέχει τη δομή – αρίθμηση – βαθμολόγηση κάθε ερωτήματος.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ενημέρωση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για την συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Ο πρώτος βαθμολογητής αξιολογεί το γραπτό αναγράφοντας με κόκκινο στυλό το βαθμό και την αναλυτική βαθμολογία σε ειδικό χώρο και υπογράφοντας σε ειδική θέση του διαγωνίσματος. Υπενθυμίζεται πως η βαθμολόγηση γίνεται στην κλίμακα από 1 – 100. Ο πρώτος βαθμός αυτομάτως σφραγίζεται με αδιαφανές αυτοκόλλητο.

Ο δεύτερος βαθμολογητής αντίστοιχα χρησιμοποιώντας πράσινο στυλό σημειώνει τυχόν λάθη και ελλείψεις και αναγράφει την βαθμολογία στον ειδικό χώρο του διαγωνίσματος.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Οδηγίες και κατευθύνσεις για την ίδρυση και λειτουργία Τάξεων Υποδοχής (ΤΥ) ΖΕΠ για το σχολικό έτος 2020-2021 σε δημοτικά

Κατόπιν αποσφραγίζεται ο βαθμός του α΄ βαθμολογητή και εφόσον η διαφορά είναι μεγαλύτερη των 12 μονάδων το γραπτό παραπέμπεται για αναβαθμολόγηση.

Αν είναι η διαφορά είναι μικρότερη των 12 μονάδων ακολουθώντας μια συγκεκριμένη διαδικασία αποκαλύπτονται τα ατομικά στοιχεία του υποψηφίου και καταχωρίζεται η αναλυτική βαθμολογία των δυο βαθμολογητών.

Κάθε βαθμολογητής επιτρέπεται να διορθώσει μέχρι 300 γραπτά.

Πηγή: https://www.oefe.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

5800 προσλήψεις αναπληρωτών και ειδικού προσωπικού από το ΠΔΕ για το 2020-21

Διάταξη για την αξιοποίηση για μια ακόμη χρονιά του ΠΔΕ για προσλήψεις ...