Home / HEADER-NEWS / Διαδικασία κινητικότητας (άρθρο 91 ν. 4172/2013) του προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Διαδικασία κινητικότητας (άρθρο 91 ν. 4172/2013) του προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: 9:17 πμ Μάρτιος 14th, 2014  


asep

Διαδικασία κινητικότητας (άρθρο 91 ν. 4172/2013) του προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 82 του ν. 4172/2013, όπως ισχύει.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

…………………

Κόντρα Αρβανιτόπουλου-Μητσοτάκη για 200 θέσεις σε ΙΕΚ και ΣΕΚ

Ο υπουργός Παιδείας υποστηρίζει ότι έχει υπογράψει τις θέσεις που δεν έχουν προκηρυχθεί

Στις 02:00 της Παρασκευής αποχώρησαν οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Παιδείας μετά την επέμβαση των ΜΑΤ. Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η κατάληψη του πολιτικού γραφείου του κ. Αρβανιτόπουλου κατά τη διάρκεια της οποίας ορίστηκε συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας.

Η συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας έλαβε χώρα στις 15:30 της Πέμπτης στο αμφιθέατρο του υπουργείου. Οι εκπαιδευτικοί προέβαλλαν το αίτημά τους για την άμεση προκήρυξη των 200 θέσεων σε ΙΕΚ και ΣΕΚ για να λάβουν την απάντηση από τον κ. Αρβανιτόπουλο ότι ο ίδιος, τις έχει υπογράψει τις υπόλοιπες θέσεις στα ΙΕΚ-ΣΕΚ, όμως δήλωσε ότι δεν είναι στο χέρι του να προκηρυχθούν, αλλά είναι πλέον στο χέρι του Κ. Μητσοτάκη.

Οι εκπαιδευτικοί σε σχετική ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για εμπαιγμό και αναφέρουν μεταξύ των άλλων ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης «ως γνωστόν εδώ και καιρό δηλώνει απερίφραστα ότι θα υπάρξουν απολύσεις στους εκπαιδευτικούς».

Μετά από τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να παραμείνουν στο χώρο του αμφιθεάτρου του Υπουργείου Παιδείας με αίτημα προς την κυβέρνηση «να προκηρυχθούν τώρα, άμεσα, οι υπόλοιπες 200 θέσεις στα ΙΕΚ-ΣΕΚ που είναι ήδη νομοθετημένες  από το κοινοβούλιο και να υπάρξει επίσημη κυβερνητική δέσμευση ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός».

Οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν στο υπουργείο Παιδείας για πολλές ώρες, ενώ συνάδελφοί τους συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο όπου παρέμειναν ως αργά τα μεσάνυχτα. Τελικά οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονταν εντός του υπουργείου Παιδείας αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν στις 01:50 της Παρασκευής, καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στο αμφιθέατρο δίνοντας το ακόλουθο τελεσίγραφο, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς: Εάν δεν βγείτε από το υπουργείο Παιδείας επεμβαίνουμε και σας συλλαμβάνουμε.

Μετά από διαπραγματεύσεις και συμφωνία των παρευρισκόμενων στο αμφιθέατρο εκπαιδευτικών και του επικεφαλής των αστυνομικών, οι συνάδελφοι συμφώνησαν να αποχωρήσουν από το υπουργείο μετά τη δέσμευση ότι στις 12:00 της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο στο υπουργείο.

Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα καλούν σήμερα 14 Μαρτίου τους συναδέλφους τους να κινητοποιηθούν και να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στο υπουργείο Παιδείας.

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...