Home / HEADER-NEWS / 31ο Διεθνές Συνέδριο Εκδοτών «Συνδέοντας τους ηγέτες της ξενόγλωσσης διδασκαλίας»

31ο Διεθνές Συνέδριο Εκδοτών «Συνδέοντας τους ηγέτες της ξενόγλωσσης διδασκαλίας»

Δημοσιεύτηκε: 5:04 μμ Μάρτιος 27th, 2014  


0e3e327a1ef661fb6ea7febda557003a

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

31ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΔΟΤΩΝ

ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

32 πλέον διακεκριμένοι ξένοι και ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι θα συναντηθούν και φέτος στο 31ο Διεθνές Συνέδριο Εκδοτών στην Αθήνα. Τα σεμινάρια και η έκθεση βιβλίου θα διαρκέσουν δύο ημέρες, το Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014, 10.00 – 18.00 και την Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014,

10.00 – 18.00 στο ξενοδοχείο Divani Caravel στο κέντρο της Αθήνας.

Με σταθερή πίστη στη δια βίου εκπαίδευση, θα πραγματοποιηθούν 29 σεμινάρια, εργαστήρια και διδακτικές παρουσιάσεις από εκπροσώπους διακεκριμένων εκδοτικών οίκων, συγγραφείς και εκπαιδευτές καθηγητών. Η Δρ. Ελένη Λιβανίου θα αναλύσει τα φαινόμενα ελλειμματικής προσοχής των εκπαιδευομένων, η εκπαιδεύτρια καθηγητών Μαρίζα Κωνσταντινίδη θα πραγματοποιήσει εργαστήριο που στοχέυει στη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η χρήση της τεχνολογίας στο ήδη υπάρχον έντυπο διδακτικό υλικό και η Suzanne Antonaros θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους καθηγητές πως μπορούν να δημιουργήσουν ξεχωριστά μαθήματα εμπνευσμένα από την τέχνη. Η Δρ. Ευδοκία Καραβά, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας – ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, θα πραγματοποιήσει ομιλία αναλύοντας τις κατευθύνσεις και τος εξελίξεις που πρέπει να ακολουθήσει η εκπαίδευση για να γίνει συμβατή με τους μαθητές του 21ου αιώνα.

Οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Νέο Θεσμικό Πλαίσιο Αδειοδότησης των κέντρων ξένων γλωσσών από τον Ιωάννη Γερ. Βουτσινά (Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ), αλλά και να μάθουν τα “8 Κλειδιά για επιτυχημένες εγγραφές” μέσα από το ομώνυμο σεμινάριο που θα παρουσιάσουν η Εύη Ζουρούδη-Αργουδέλη και ο Θανάσης Αργουδέλης. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών θα έχουν το δικό τους βήμα για να ανταλλάξουν ιδέες και λύσεις για τα προβλήματα του χώρου, μέσα από την ομάδα συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, 11.00.

Η Δρ. Γεωργία Μηλιώνη, Λέκτορας Διδακτικής της Ιταλικής Γλώσσας ως Ξένης Γλώσσας, Φιλοσοφική Σχολή, ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, θα κάνει παρουσίαση με θέμα “Διόρθωση λαθών και αξιολόγηση αρμοδιοτήτων στην Ιταλική”. Επίσης, ο Telis Marin, καθηγητής και συγγραφέας των εκδόσεων EDILINGUA, θα ενημερώσει για τις εξελίξεις και τις καινοτομίες του οίκου. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιθεωρήσουν στον εκθεσιακό χώρο τα πιο σύγχρονα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά και κινέζικα βιβλία και μέσα διδασκαλίας.

Η είσοδος στην IPE, το μεγαλύτερο γεγονός στην ξενόγλωσση εκπαίδευση στη Ελλάδα, είναι ελεύθερη για όλους τους επαγγελματίες του χώρου.

Λεπτομερές πρόγραμμα βρίσκεται στο www.ip-exhibitions.eu ή διατίθεται δωρεάν στο γραφείο υποδοχής του Ξενοδοχείου Divani Caravel, Λεωφόρος Βασ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...