Τελευταία Νέα

Τρίτη, 26/05/2020, 09:24


Home / HEADER-NEWS / ΟΛΜΕ – Ανακοινώση για τη συνάντηση με τον Υπουργό. Όλοι στις απεργίες 19-21/3

ΟΛΜΕ – Ανακοινώση για τη συνάντηση με τον Υπουργό. Όλοι στις απεργίες 19-21/3

Δημοσιεύτηκε: 4:29 μμ Μάρτιος 16th, 2014  


sunedriasielmeolme

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Μετά την ολοήμερη κινητοποίηση (13/3) των συναδέλφων εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και η οποία προκάλεσε την κινητοποίηση όλου του μηχανισμού του ΥΠΑΙΘ αλλά και την επέμβαση των δυνάμεων ΜΑΤ , μέσα στο υπουργείο όπου διεξαγόταν συνέλευση των εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε στις 14/3/14, συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπροσώπων των Εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.

Στη συνάντηση αυτή ζητήθηκε για άλλη μια φορά να προκηρυχθούν άμεσα οι 200 θέσεις  εκπαιδευτικών που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί και να μην απολυθεί κανείς,  ενώ απομένουν ελάχιστες ημέρες μέχρι τις 22 Μαρτίου, ημέρα λήξης του 8μηνου της διαθεσιμότητας. Φυσικά παραμένει το βασικό αίτημά μας να επανασυσταθούν οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν από την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση και να επιστρέψουν σε αυτές όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το θέμα στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθείς νέα συνάντηση με την ΟΛΜΕ και τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα για να μας ανακοινώσει τις αποφάσεις που θα έχουν ληφθεί. Η συνάντηση αυτή θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας στο Υπουργείο Παιδείας.

Γίνεται φανερό ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα, δίνουμε τη μάχη για να έχουν επιτυχία οι απεργιακές κινητοποιήσεις της επόμενης εβδομάδας για να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός, κανένας εργαζόμενος σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Επαναπροκήρυξη πρεσβευτών και αποτελέσματα ορισμού πρεσβευτών etwinning

Κατεβάστε τη σχετική ανακοίνωση σε μορφή pdf …

………………………………………………………………………………..

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20-21/3  ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Καμιά απόλυση στις 22 Μάρτη

Μπορούμε να τους σταματήσουμε

Μέσα στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι από Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, ξεχωριστή σημασία αποχτά η 22 Μαρτίου, μέρα που ολοκληρώνεται η περίοδος της διαθεσιμότητας και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, μαζί με χιλιάδες άλλους υπάλληλους, θα ανοίξουν το χορό των απολύσεων και στο Δημόσιο. Δεν αποδεχόμαστε τη μοίρα που μας ετοιμάζουν. Όπως όλο το διάστημα του οχταμήνου, έτσι και τώρα , με το συλλογικό μας αγώνα, με τις πολύμορφες κινητοποιήσεις μας, με την απεργία, με τη διεύρυνση των συμμαχιών με τα άλλα τμήματα των εργαζομένων – ανέργων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μπορούμε να αποτρέψουμε τις απολύσεις, να επιβάλουμε λύσεις.

Απαιτούμε να προκηρυχθούν τώρα τόσες θέσεις όσοι και οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν στη Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Κανένας μαθητής – κανείς καθηγητής έξω απ’ τα σχολεία , κανένας εργαζόμενος στην ανεργία.. Κανείς δεν περισσεύει.

Δίνουμε τη μάχη ενάντια στην υπονόμευση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, ενάντια στο σχολείο της αγοράς και των επιχειρήσεων, το σχολείο της αξιολόγησης, της πειθάρχησης και της κατηγοριοποίησης, της ταξικής επιλογής και της απλήρωτης μαθητείας, των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων του ν.4186/13, για ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο των αναγκών και των οραμάτων της νεολαίας και του λαού μας για όλα τα παιδιά.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εγκύκλιος για τις αποσπάσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ

Δίνουμε τη μάχη για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Παλεύουμε για το δικαίωμα όλων στα δημόσια, δωρεάν αγαθά.

Κατανοούμε ότι ο αγώνας μας για να δικαιωθεί απαιτεί σύγκρουση με τις πολιτικές των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και όλων των υποχρεώσεων που απορρέουν απ’ αυτές. Απαιτεί να ενταθεί η πάλη ενάντια στο σύμφωνο σταθερότητας που επιβάλλει η ΕΕ,  άρνηση του χρέους.

Φτάνει μέχρι την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και κάθε κυβέρνησης που θα εφαρμόζει την ίδια πολιτική.

Ένα μαζικό, μαχητικό, εργατικό κίνημα μπορεί να σαρώσει τις αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές. Όλοι έχουμε τη θέση μας μέσα σ’ αυτό.

Κανένας μόνος του σ’ αυτόν τον αγώνα.

Κανένας απολυμένος στις 22 Μάρτη

Όλοι στην Απεργία 19-20-21 Μαρτίου

και στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται  σε όλη τη χώρα

την εβδομάδα 17-21 Μαρτίου.

Αθήνα: Δευτέρα 2 μ.μ., Τετάρτη 11 π.μ., Πέμπτη 1 μ.μ., Παρασκευή 11 π.μ.

συλλαλητήρια στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Παρασκευή 3 μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας.

ΟΛΜΕ

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf …


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

«Σχέδιο Νόμου» για την Επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης:       Επιστροφή στο παρελθόν

    «Σχέδιο Νόμου» για την Επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης:       Επιστροφή στο παρελθόν με συγκεντρωτισμό ...