Home / HEADER-NEWS / 15χρονος με αυτισμό θέλει να πάει στο σχολείο… αλλά καθηγητής δεν υπάρχει!

15χρονος με αυτισμό θέλει να πάει στο σχολείο… αλλά καθηγητής δεν υπάρχει!

Δημοσιεύτηκε: 9:25 πμ Μάρτιος 13th, 2014  


autism_2

Εν  έτει 2014, η Παιδεία συνεχίζει να είναι ο σάκος του μποξ. Φυσικά δε μπορούμε να βγάλουμε από το ‘’ρινγκ’’ τους γονείς και τα παιδιά οι οποίοι βρίσκονται στο έλεος του θεού και δέχονται τα Uppercut της κυβέρνησης, στερώντας το δικαίωμα στη  μάθηση.

Η κατάσταση στην όμορφη Κύθνο ξεφεύγει αρκετά, με το Δήμο Κύθνου και τους φορείς του νησιού να διαμαρτύρονται για το μη διορισμό εκπαιδευτικού Ειδικής αγωγής στο Γυμνάσιο Λύκειο Κύθνου και το 15χρονο Γιάννη που πάσχει από αυτισμό να στερείται ένα από τα βασικότερα αγαθά, αυτό της μόρφωσης.

Είναι κρίμα και άδικο.

Διαβάστε την ανακοίνωση

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ο Δήμος Κύθνου και οι μαζικοί φορείς του νησιού μας θεωρούν απαράδεκτο, αντισυνταγματικό, αναχρονιστικό και άκρως ρατσιστικό το μη διορισμό εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής στο Γυμνάσιο Λύκειο Κύθνου.

Ο μαθητής Ιωάννης Μαρτίνος  του Σταματίου ετών 15,ο οποίος παρουσιάζει αυτισμό ,θα έπρεπε να φοιτά από την αρχή της σχολικής χρονιάς στο Γυμνάσιο Κύθνου και στη συγκεκριμένα στην πρώτη τάξη. Πάρα  ταύτα Το Υπουργείο Παιδείας και η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγή καταστρατηγώντας Σύνταγμα και Νόμους, αποδεικνύει περίτρανα πως η ειδική αγωγή δεν είναι προτεραιότητα του και δεν έχει διορίσει ακόμα  εκπαιδευτικό που θα αναλάβει τη μόρφωση του Γιάννη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης έως την έκτη Δημοτικού φοιτούσε κανονικά με τη βοήθεια εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής. Φέτος, όμως από την αρχή της σχολικής χρονιάς στερείται ένα από τα βασικότερα αγαθά, αυτό της μόρφωσης.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ με τον πιο έντονο τρόπο, για την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ καθυστέρηση που υπάρχει στην τοποθέτησης εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής στην Κύθνο. Επίσης είναι άξιο αναφοράς ότι παρόμοιας αντιμετώπισης τυγχάνει και η αδελφή του, η οποία φοιτά στο Νηπιαγωγείο Δρυοπίδας, χωρίς την παρουσία Νηπιαγωγού Ειδικής Αγωγής.

Δεν είναι δυνατόν τη σημερινή εποχή ,η οικογένεια αυτών των παιδιών, βιώνοντας καθημερινά πολλαπλάσιες  τις δυσκολίες και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, να πραγματοποιεί συνεχή ταξίδια στην Αθήνα για την εκπαίδευση-υποστήριξη των παιδιών της.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ  συλλογικά διότι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαίωμα-των του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ)   τα παιδιά με αυτισμό πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα που απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκή Νομοθεσία  9/5/1996 των ατόμων με αυτισμό).

Στη συγκεκριμένη περίπτωση καταστρατηγείται:

  • το Δικαίωμα των ατόμων με αυτισμό για προσιτή και κατάλληλη εκπαίδευση.
  • το Δικαίωμα των ατόμων με αυτισμό για εφόδια, βοήθεια και κρατικές υπηρεσίες στήριξης που τους είναι απαραίτητες, ώστε να έχουν μια πλήρη και παραγωγική ζωή με αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία.
  • Το Δικαίωμα των ατόμων με αυτισμό για κατάλληλη ενημέρωση και φροντίδα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική τους υγεία.

Θεωρούμε ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, στην σημερινή εποχή άτομα με αυτισμό να στερούνται το δικαίωμα της μόρφωσης, να βρίσκονται σε ομηρία και  να αντιμετωπίζονται ως άτομα Β΄ κατηγορίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση τοποθέτηση εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής στο Γυμνάσιο Κύθνου και στο Νηπιαγωγείο Δρυοπίδας για τα δύο παιδιά.

cyclades24.gr

μέσω alfavita.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...