Home / HEADER-NEWS / Οι 140000 εκπαιδευτικοί μπορούν να σώσουν τους 1900 συναδέλφους τους. Δεν έγινε η συνάντηση Αρβανιτόπουλου – Σαμαρά

Οι 140000 εκπαιδευτικοί μπορούν να σώσουν τους 1900 συναδέλφους τους. Δεν έγινε η συνάντηση Αρβανιτόπουλου – Σαμαρά

Δημοσιεύτηκε: 9:01 πμ Μάρτιος 18th, 2014  


Akropoli 2

Οι 140000 εκπαιδευτικοί μπορούν να σώσουν τους 1900 συναδέλφους τους – Να σταματήσουν τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης

ΟΙ 140000  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ 1900 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΟΝΤΑΙ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες  σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους!
Να φωνάξουμε δυνατά για το άδικο που βιώνουμε επτά μήνες τώρα ως εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα. Για το βάρος που φόρτωσαν στις πλάτες μας οι Τροϊκανοί και οι τοποτηρητές τους. Για την απαξίωση που νιώθουμε καθημερινά εμείς και οι μαθητές μας και όλη η κοινωνία.
Ας προβάλουμε τη δική μας αξιολόγηση σε αυτούς που μας στέλνουν στην ανεργία και την ανέχεια. Σε αυτούς που θέλουν να μας απολύσουν, να κλείσουν τα σχολεία μας και να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα στη ζωή, την εργασία και την ελπίδα.
Μας κήρυξαν τον πόλεμο! …κι  απαντήσαμε με  όρους ειρήνης!
Μας έβγαλαν  από τις τάξεις ! …και  σωπάσαμε!
Μας διαίρεσαν! …και χωριστήκαμε  μεταξύ μας!
Δε μας λογάριασαν σαν ανθρώπους και σαν δασκάλους!
Και τώρα ήρθε η ώρα της αξιολόγησης!
Οι εκπαιδευτικοί θα κριθούν εξαιρετικοί ή ελλιπείς στη εμπέδωση δημοκρατικού τρόπου επικοινωνίας και επίλυσης προβλημάτων, στη διατύπωση τεκμηριωμένων προτάσεων και αντιπροτάσεων, στην εύρεση εναλλακτικών λύσεων κλπ, κλπ, κλπ.
 Και μέσα στο ψυχρό κλίμα και τις αρνητικές στάσεις προς τη σχολική ζωή, θα έρθει και η ώρα της δικής μας αξιολόγησης γι αυτούς:
Να τους πούμε ελλιπείς:
·        στην οικονομία
·        στην ευημερία του τόπου
·        στις ανθρώπινες σχέσεις
Και εξαιρετικούς:
·        στη δημιουργία ανέργων
·        στη δημιουργία αστέγων
·        στη δημιουργία εξαθλιωμένων πολιτών
Συνάδελφοι/σες σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους , για να παραμείνουμε εκπαιδευτικοί, μα πάνω απ’ όλα άνθρωποι!
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, 19-21/3  ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤIΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
………………………………………………………………………………
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ NEWS.GR

Δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του κ. Αρβανιτόπουλου με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά για το ζήτημα των καθηγητών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό την είχε ανακοινώσει ο Υπουργός Παιδείας στην ΟΛΜΕ την Παρασκευή στις 15 Μαρτίου.

Η ΟΛΜΕ είχε εκδώσει και σχετικό δελτίο τύπου στο οποίο ανέφερε: «Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το θέμα στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθείς νέα συνάντηση με την ΟΛΜΕ και τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα για να μας ανακοινώσει τις αποφάσεις που θα έχουν ληφθεί. Η συνάντηση αυτή θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας στο υπουργείο Παιδείας».

Η συντονιστική επιτροπή των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί των κ. Αρβανιτόπουλο ότι αθέτησε την υπόσχεσή του για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Μάλιστα οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα τονίζουν ότι δεν υπήρξε καμιά επικοινωνία του κ. Αρβανιτόπουλου με την ΟΛΜΕ.

Εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας και ενημέρωσης του κοινού ξεκινώντας συμβολικά από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης. Η πορεία συνεχίστηκε στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και κατέληξε στην Πλατεία Κλαυθμώνος, όπου στις 2 μ.μ. πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο από την ΟΛΜΕ συλλαλητήριο.

Από την Πλατεία Κλαυθμώνος ξεκίνησε πορεία η οποία κατευθύνθηκε προς το Μέγαρο Μαξίμου. Τριμελής αντιπροσωπία πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου με σκοπό να ζητήσει συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, πράγμα το οποίο κατέστει αδύνατο.

Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα καταγγέλλουν  για μια ακόμα φορά όλη αυτή την απίστευτη κωλυσιεργία και εμπαιγμό που έχουν υποστεί όλο αυτό το διάστημα από την πολιτική ηγεσία της χώρας, προεξάρχοντος του Υπουργού Παιδείας. Ζητούν να μη γίνει καμιά απόλυση και να προκηρυχθούν τόσες θέσεις όσοι και οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ έχει συνάντηση στις 13:30 της Τρίτης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

……………………………………………………………………………….
Αίσχος!!! Η πολιτική ηγεσία της χώρας εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς, 4 ημέρες πριν την απόλυσή τους 
Σήμερα, Δευτέρα 17 Μαρτίου, εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα από Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία και Αθήνα, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας και ενημέρωσης του κοινού ξεκινώντας συμβολικά από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Η πορεία συνεχίστηκε στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και κατέληξε στην Πλατεία Κλαυθμώνος, όπου στις 2 μ.μ. πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο από την ΟΛΜΕ συλλαλητήριο.
Από την Πλατεία Κλαυθμώνος ξεκίνησε πορεία η οποία κατευθύνθηκε προς το Μέγαρο Μαξίμου. Τριμελής αντιπροσωπία πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου με σκοπό να ζητήσει συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, πράγμα το οποίο κατέστει αδύνατο.
Μετά τις «τακτοποιήσεις» 1400 συναδέλφων μας, όπως ψευδώς επανειλημμένα και προκλητικά έχει δηλώσει ο Υπουργός Παιδείας, σήμερα 17/3 (4 ημέρες πριν την απόλυσή μας) υποστήκαμε έναν ακόμα εμπαιγμό!!

Ενώ ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε δεσμευτεί, ότι σήμερα μετά την συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά, θα ακολουθούσε συνάντηση με αντιπροσωπία της ΟΛΜΕ – Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα, αθέτησε για μια ακόμα φορά την υπόσχεσή του. Δεν πραγματοποιήθηκε καμία συνάντηση, ούτε καν επικοινωνία του κ. Αρβανιτόπουλου με την ΟΛΜΕ.
Καταγγέλλουμε για μια ακόμα φορά όλη αυτή την απίστευτη κωλυσιεργία και εμπαιγμό που έχουμε υποστεί όλο αυτό το διάστημα από την πολιτική ηγεσία της χώρας, προεξάρχοντος του Υπουργού Παιδείας.

Δηλώνουμε ότι θα γίνουμε εφιάλτες στα όνειρά τους!! Θα μας συναντούν μπροστά τους σε κάθε τους βήμα!!

ΘΑ ΑΝΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ
  • Κανένας απολυμένος στις 22 Μάρτη
  • Να προκηρυχθούν τώρα τόσες θέσεις, όσοι και οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...