Home / HEADER-NEWS / Μόνο 10.000 είναι οι μαθητές που θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την ενισχυτική διδασκαλία

Μόνο 10.000 είναι οι μαθητές που θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την ενισχυτική διδασκαλία

Δημοσιεύτηκε: 12:34 μμ Μάρτιος 13th, 2014  


enisxitiki

Μόνο 10.000 μαθητές μπορεί να εξυπηρετήσει η ενισχυτική διδασκαλία

Αναμένονται προσλήψεις εκπαιδευτικών το επόμενο έτος στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη

Του Βασίλειου Καλόγηρου

Αν και δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας 47.000 μαθητές παρόλα αυτά σύμφωνα με τα εγκεκριμένα προϋπολογιστικά στοιχεία, οι Πράξεις της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής των Εκπαιδευτικών Δράσεων αφορούν κατά μέσο όρο στην ενίσχυση 10.000 μαθητών γυμνασίων.

Ίσως αυτός να είναι και ένας από τους λόγους καθυστέρησης της έναρξης τους προγράμματος καθώς το ενδιαφέρον των μαθητών είναι αρκετά μεγάλο σε βαθμό που να είναι αδύνατον να καλυφθεί το σύνολο των ενδιαφερόμενων. Η καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματος έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται εκ νέου καταμέτρηση των μαθητών και με αυτό τον τρόπο να μειώνεται ο αριθμός τους και συνακόλουθα ο αριθμός των προσληφθέντων εκπαιδευτικών.  Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου για το διάστημα 2012-2015 ανέρχονταν σε 51.000.000 όμως μετά τις τροποποιήσεις, όπως έγραψε το news.gr, μειώθηκε περίπου στο μισό.

Το σχολικό έτος 2012-2013 εργάστηκαν στο πρόγραμμα 1.649 εκπαιδευτικού μειωμένου ωραρίου και ωρομίσθιοι σε 438 Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας ενώ το τρέχον έτος οι προσληφθέντες ανέρχονται σε 1.400.

Θετικό κρίνεται το γεγονός ότι η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη αποτελεί επιλέξιμη πλέον δαπάνη και από το επόμενο έτος δύναται να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Σε περίπτωση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ αναμένεται να πραγματοποιηθούν προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, καθώς οι, έως τώρα, ανάγκες του προγράμματος καλύπτονται από μόνιμους εκπαιδευτικούς και αναπληρωτές που δεν συμπληρώνουν  το ωράριό τους.

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...