Home / HEADER-NEWS / Ξεκινάει το Κοινωνικό Φροντιστήριο με 1000 καθηγητές

Ξεκινάει το Κοινωνικό Φροντιστήριο με 1000 καθηγητές

Δημοσιεύτηκε: 6:06 μμ Μάρτιος 4th, 2014  


koinonikofront

Στα μέσα Μαρτίου ξεκινά το «Κοινωνικό Φροντιστήριο»

Θα προσληφθούν 500 εκπαιδευτικοί ηλικίας έως 30 ετών και 500 μακροχρόνια άνεργοι

Στα μέσα Μαρτίου θα ξεκινήσει το «Κοινωνικό Φροντιστήριο», σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα» ο υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου. Μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι θα απασχοληθούν περίπου 1.000 εκπαιδευτικοί και το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Χαλκίδα.

Οι προσλήψεις θα γίνουν εκτός των πινάκων αναπληρωτών, με τις 500 εξ αυτών να αφορούν σε νέους άνεργους εκπαιδευτικούς έως 30 ετών, ενώ οι υπόλοιπες 500 προσλήψεις θα αφορούν σε μακροχρόνια άνεργους εκπαιδευτικούς. Το πρόγραμμα δεν θα αφορά τους μαθητές της Α’ Λυκείου, αλλά τους μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης.

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε στο «Βήμα» ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η εφαρμογή του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» σε πανελλαδική κλίμακα το επόμενο έτος. Τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα τα παρακολουθούν μαθητές από χαμηλά εισοδήματα, ενώ η επιλογή των παιδιών θα πραγματοποιείται από το διευθυντή του σχολείου.

Ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε και στην ενισχυτική διδασκαλία που απασχολεί ήδη 2.300 αναπληρωτές. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι ο αριθμός των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στην ενισχυτική δεν είναι 2.300 όπως αναφέρθηκε από τον υφυπουργό Παιδείας, αλλά περίπου 1400 αφού, όπως μας ανέφεραν εκπαιδευτικοί, λίγες μέρες προτού ξεκινήσουν οι αιτήσεις δόθηκε εντολή να περιοριστούν τα ΣΚΕΔ και οι απασχολούμενοι εκπαιδευτικοί.

Επίσης, από το σύνολο των 1.400 εκπαιδευτικών που απασχολούνται στο εν λόγω πρόγραμμα, που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει, οι αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου με μισθό 500 ευρώ είναι περίπου 1.000, ενώ οι υπόλοιποι 400 είναι ωρομίσθιοι με μισθό που ανέρχεται στα 200-300 ευρώ αν έχουν 8 ώρες.

Η καθυστέρηση στην έναρξη εφαρμογής του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» ίσως θα πρέπει να προβληματίσει τους εκπαιδευτικούς που θα δηλώσουν συμμετοχή. Όσοι προσληφθούν θα εργαστούν για διάστημα περίπου 8 εβδομάδων, ενώ θα χρειαστεί να διακόψουν την κάρτα ανεργίας τους. Σε περίπτωση που το πρόγραμμα εφαρμοστεί την επόμενη χρονιά από την αρχή του σχολικού έτους θα έχουν μειωμένες πιθανότητες πρόσληψης. Όσοι εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά αν θα διακόψουν την κάρτα ανεργίας τους για εργασία 8 εβδομάδων.

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...