Home / HEADER-NEWS / Το εξάμηνο κατάταξης με κατατακτήριες εξετάσεις

Το εξάμηνο κατάταξης με κατατακτήριες εξετάσεις

Δημοσιεύτηκε: 9:31 πμ Φεβρουάριος 14th, 2014  


katataxi

Ο Νόμος 4186/2013 αναφέρει:

δ. Η παρ. 5 του άρθρου 15 του ν. 3404/2005 τροποποιείται ως εξής:: «5. Το εξάμηνο κατάταξης πτυχιούχων σε Τμήμα ορίζεται από τα αρμόδια όργανα της Σχολής και δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο του 7ου εξαμήνου για Τμήματα Σχολών εξαετούς φοίτησης ή του 5ου εξαμήνου για πενταετή ή τετραετή φοίτηση.
Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος του Πανεπιστημίου ή της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος του Τ.Ε.Ι. ή Α.Σ.ΠΑΙΤ.Ε. κατά περίπτωση οι κατατασσόμενοι απαλλάσσονται από την εξέταση μαθημάτων ή ασκήσεων του προγράμματος σπουδών του Τμήματος υποδοχής που διδάχθηκαν πλήρως ή επαρκώς στο Τμήμα ή τη Σχολή προέλευσης. Με την ίδια απόφαση, οι κατατασσόμενοι υποχρεώνονται να εξεταστούν σε μαθήματα ή ασκήσεις, τα οποία σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών κρίνεται ότι δεν διδάχθηκαν πλήρως ή επαρκώς στο Τμήμα ή τη Σχολή προέλευσης. Σε κάθε περίπτωση οι κατατασσόμενοι απαλλάσσονται από την εξέταση των μαθημάτων στα οποία εξετάστηκαν για την κατάταξή τους, εφόσον τα μαθήματα αυτά αντιστοιχούν σε μαθήματα του Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος υποδοχής.»

Τι ίσχυε πριν τον 4186: Στο ΦΕΚ 1517Β/2015 υπάρχει η υπουργική απόφαση:Aριθ. Φ2/121871/Β3/2015 με τίτλο:
“Κατάταξη πτυχιούχων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.” που λέει ότι:
Ο τρόπος κατάταξης των πτυχιούχων (επιλογή με βάση το βαθμό πτυχίου ή με κατατακτήριες εξετάσεις),  το κατά κατηγορία πτυχιούχων εξάμηνο κατάταξης και, σε περίπτωση επιλογής με εξετάσεις, τα εξεταζόμενα μαθήματα και η ύλη τους ανακοινώνονται από τα αντίστοιχα Διοικητικά Συμβούλια (Δ.Σ.) των Τμημάτων των Πανεπιστημίων ή τα Συμβούλια των Τμημάτων των Τ.Ε.Ι. ή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. το αργότερο μέχρι 30 Απριλίου του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους.
Δηλαδή το εξάμηνο κατάταξης αποφασιζόταν από τα Δ.Σ των Τμημάτων ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ.

Καλοδήμος Δ.
Υπεύθυνος ΣΕΠ
ΚΕΣΥΠ Λαμίας

sep4u.gr

……………………….

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ news.gr

Από τις 19 έως τις 28 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν οι κατατακτήριες εξετάσεις, όπως ορίζει έγγραφό του υπουργείου Παιδείας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι όσον αφορά το εξάμηνο κατάταξης των επιτυχόντων ότι ο νόμος 4186/2013 έχει επιφέρει αλλαγές.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 57 παράγραφος δ’ αναφέρεται ότι το εξάμηνο  κατάταξης των πτυχιούχων σε Τμήμα ορίζεται από τα αρμόδια όργανα της Σχολής και δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο του 7ου εξαμήνου για Τμήματα Σχολών εξαετούς φοίτησης ή του 5ου εξαμήνου για πενταετή ή τετραετή φοίτηση.

Επίσης, αναφέρεται ότι με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος του Πανεπιστημίου ή της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος του Τ.Ε.Ι. ή Α.Σ.ΠΑΙΤ.Ε. κατά περίπτωση οι κατατασσόμενοι απαλλάσσονται από την εξέταση μαθημάτων ή ασκήσεων του προγράμματος σπουδών του Τμήματος υποδοχής που διδάχθηκαν πλήρως ή επαρκώς στο Τμήμα ή τη Σχολή προέλευσης.

Με την ίδια απόφαση, οι κατατασσόμενοι υποχρεώνονται να εξεταστούν σε μαθήματα ή ασκήσεις, τα οποία σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών κρίνεται ότι δεν διδάχθηκαν πλήρως ή επαρκώς στο Τμήμα ή τη Σχολή προέλευσης. Σε κάθε περίπτωση οι κατατασσόμενοι απαλλάσσονται από την εξέταση των μαθημάτων στα οποία εξετάστηκαν για την κατάταξή τους, εφόσον τα μαθήματα αυτά αντιστοιχούν σε μαθήματα του Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος υποδοχής.

Καλόγηρος Βασίλειος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...