Home / HEADER-NEWS / Τι ζητάει η ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ Κεφαλληνίας και Ιθάκης για τους μαθητές της Κεφαλονιάς

Τι ζητάει η ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ Κεφαλληνίας και Ιθάκης για τους μαθητές της Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: 2:02 μμ Φεβρουάριος 10th, 2014  


kefalonia

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Κεφαλληνίας και Ιθάκης απευθυνόμενο σε όλες τις ΕΛΜΕ της χώρας ζητά μεταξύ των άλλων να στηριχθεί ιδιαίτερα το αίτημα να μη δώσουν πανελλαδικές φέτος οι μαθητές της Γ’ Λυκείου (και της Α’ με το νέο σύστημα) στην Κεφαλονιά και να γίνει η πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με ειδικό καθεστώς.

Η ΟΛΜΕ συμφωνεί με το αίτημα των εκπαιδευτικών της Κεφαλονιάς αφού εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία απαιτεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των μαθητών της Γ’ Λυκείου, σχετικά με την πρόσβασή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, με ειδικό καθεστώς, που θα λαμβάνει υπόψη του τις έκτακτες καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί στο νησί.

Οι εκπαιδευτικοί της Κεφαλονιάς ζητούν να υπάρξει ρύθμιση και για τις άλλες τάξεις ενώ μεταξύ των αιτημάτων είναι  η φιλοξενία παιδιών εκπαιδευτικών αλλά και άλλων μαθητών σε κατασκηνώσεις προκειμένου να ανακάμψουν ψυχολογικά. Επίσης θέτουν και το ζήτημα της ανέγερσης 5 ασφαλών σχολικών μονάδων. Η ΟΛΜΕ με τη σειρά της απαιτεί την άμεση και ριζική αποκατάσταση των σχολικών κτηρίων όπου αυτό είναι δυνατόν και την άμεση εκκίνηση της κατασκευής των νέων σχολικών συγκροτημάτων στο Νομό Κεφαλονιάς–Iθάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΟΛΜΕ πέρα από την έκκλησή της προς τους εκπαιδευτικούς για αλληλεγγύη θα θα στηρίξει και υλικά, σεισμοπαθείς εκπαιδευτικούς και μαθητές για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών, σε συνεννόηση με την ΕΛΜΕ Κ-Ι ενώ κλιμάκιο της ΟΛΜΕ θα βρεθεί στο νησί τις επόμενες ημέρες.

Επίσης, η ΕΛΜΕ Κ-Ι απευθυνόμενοι στις υπόλοιπες ενώσεις εκπαιδευτικών θεωρεί ότι σε περίπτωση αποστολής υλικής βοήθειας  η καλύτερη μορφή είναι η χρηματική. Όσον αφορά τα υλικά που συγκεντρώνονται αυτά είναι εξής:

1η Κατηγορία:

Οινόπνευμα λευκό, πάνες για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, πάνες για παιδιά, υποσέντονα μιας χρήσης, χαρτί υγείας, χλωρίνες, γάζες άκοπες, φυσιολογικούς ορούς 1.000 ml, Betadin solution, Betadin scrable και γάντια μιας χρήσης μέγεθος small.

2η Κατηγορία – Τρόφιμα:

Γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, Άνθος Αραβοσίτου βανίλια, κομπόστες, ζάχαρη και ντοματοπολτός.

Διάφορα:

Πλαστικά και γυάλινα ποτήρια, πιρούνια, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και ράντζα, οικοσκευές [Σημείωση: στο Ληξούρι όλος ο εξοπλισμός των σπιτιών σε γυαλικά – ποτήρια – πιάτα έχει καταστραφεί].

Η συγκέντρωση των υλικών γίνεται στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης καθημερινά το πρωί Δευτέρα με Παρασκευή από 09:30 έως 14:00 και τα απογεύματα της Δευτέρας – Τετάρτης – Παρασκευής από 18:00 με 20:00.

Η κατανομή των υλικών των παραπάνω κατηγοριών που θα συγκεντρωθούν από τις ΕΛΜΕ θα γίνει με βάση την καταγραφή των αναγκών και τις συλλογικές εκτιμήσεις που θα κάνουν τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς στην Επιτροπή Αγώνα.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

………………………………

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΥΟ ΕΓΓΡΑΦΑ

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

FAX: 210 33 11 338

www.olme.gr  

e-mail: olme@otenet.gr

Αθήνα, 10/2/14

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο λαό και την εκπαιδευτική κοινότητα της Κεφαλονιάς που δοκιμάζονται από τις μεγάλες καταστροφές λόγω της συνεχιζόμενης σεισμικής δραστηριότητας.

Οι εκπαιδευτικοί της χώρας δηλώνουν έτοιμοι να συμβάλουμε με όποιον τρόπο κριθεί πρόσφορος από την εκπαιδευτική κοινότητα και την ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης (Κ-Ι), για να ανακουφιστούν οι μαθητές μας και οι οικογένειές τους, οι συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί και να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της εκπαίδευσης και της καθημερινότητας στην Κεφαλονιά.

Τα τεράστια προβλήματα που προκλήθηκαν τόσο σε εκατοντάδες σπίτια όσο και σε δεκάδες δημόσια κτήρια, σχολεία και άλλες εγκαταστάσεις μπορούν εύκολα να αποδοθούν στα φυσικά φαινόμενα και στην μανία της φύσης. Αποκαλύπτουν όμως την ανικανότητα και την αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού και των κυβερνήσεων να οργανώσουν την αντισεισμική προστασία και την προστασία από τις φυσικές καταστροφές γενικά και να κινητοποιήσουν μέσα και πόρους, να διαμορφώσουν τα απαραίτητα σχέδια για την αντιμετώπισή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις κώφευαν στα επίμονα αιτήματα για συστηματικό αντισεισμικό έλεγχο όλων των σχολικών κτηρίων και άλλων κτηριακών υποδομών. Άλλωστε οι δαπάνες για αντισεισμική και αντιπλημμυρική προστασία δεν είναι επιλέξιμες σύμφωνα με τα Ευρωενωσιακά ειωθότα.

Φτάνουμε να θεωρούμε μεγάλη τύχη που ο σεισμός έγινε Κυριακή με τα σχολεία κλειστά. Μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα είχε συμβεί σε διαφορετική περίπτωση, με τα σχολεία γεμάτα παιδιά στριμωγμένα σε 28άρια και 30άρια τμήματα, σε σχολικές εγκαταστάσεις με πολλά προβλήματα. Και μόνο ο αριθμός των σχολείων που έχουν κριθεί ακατάλληλα ή με πολλά προβλήματα είναι ενδεικτικός.

Μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα είναι η λαϊκή κινητοποίηση και οργάνωση και σε αυτό οι συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί, η ΕΛΜΕ Κ-Ι, θα συμβάλλουμε και θα συνεχίσουν να συμβάλλουν με κάθε τρόπο.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ απαιτεί να παρθούν άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων κατοίκων και την αντιμετώπιση των πρώτων πιεστικών αναγκών για ασφαλή στέγαση – σίτιση και περίθαλψη υιοθετώντας όλα τα αιτήματα των λαϊκών οργανώσεων.

  • Απαιτεί άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων ώστε να εξελιχθεί με ασφάλεια η εκπαιδευτική διαδικασία, μακριά από εμβαλωματικές και πρόχειρες λύσεις. Ήδη έχουν γίνει προτάσεις από την ΕΛΜΕ Κ-Ι για το θέμα αυτό.
  • Απαιτεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των μαθητών της Γ΄ Λυκείου, σχετικά με την πρόσβασή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, με ειδικό καθεστώς, που θα λαμβάνει υπόψη του τις έκτακτες καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί στο νησί.
  • Απαιτεί την άμεση και ριζική αποκατάσταση των σχολικών κτηρίων όπου αυτό είναι δυνατόν και την άμεση εκκίνηση της κατασκευής των νέων σχολικών συγκροτημάτων στο Νομό Κεφαλονιάς – Ιθάκης.
  • Καλεί όλους τους συναδέλφους, την εκπαιδευτική κοινότητα σε όλη τη χώρα, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες με κάθε πρόσφορο τρόπο, σε συνεννόηση με την ΕΛΜΕ Κ-Ι και τις λαϊκές οργανώσεις που έχουν συγκροτηθεί.
  • Η ΟΛΜΕ θα στηρίξει και υλικά, σεισμοπαθείς συναδέλφους και μαθητές για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών, σε συνεννόηση με την ΕΛΜΕ Κ-Ι.
  • Κλιμάκιο της ΟΛΜΕ θα βρεθεί στο νησί τις επόμενες ημέρες.

Για το ΔΣ της ΟΛΜΕ

…………………………..

ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Ληξούρι 7/2/2014

Έκκληση για βοήθεια

Προς:

Τις ΕΛΜΕ της χώρας

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ κάνει έκκληση αλληλεγγύης στις υπόλοιπες ΕΛΜΕ της χώρας. Αποτελεί καθήκον όλου του συνδικαλιστικού κινήματος η οργάνωση της αλληλεγγύης στους πληγέντες, η ανάδειξη της αντισεισμικής θωράκισης και η υλοποίηση πέντε νέων ασφαλών σχολικών συγκροτημάτων στο Νομό.

Το πλαίσιο αιτημάτων της Επιτροπής Αγώνα, στην οποία μετέχει και η ΕΛΜΕ-ΚΙ, περιλαμβάνει τα καίρια προβλήματα που αφορούν την εκπαίδευση αλλά και το σύνολο της ζωής των σεισμόπληκτων (στέγαση – σίτιση – υγιεινή και περίθαλψη – αποκατάσταση υποδομών και δικτύων – πόσιμο νερό – αντισεισμική θωράκιση και προστασία, ασφαλή λειτουργία σχολείων, διαγραφή χρεών και δανείων κλπ). Το πλαίσιο αυτό πρέπει να στηριχθεί. Ιδιαίτερα να στηριχθεί το αίτημα να μη δώσουν πανελλαδικές φέτος οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου (και της Α΄ με το νέο σύστημα) στην Κεφαλονιά και να γίνει η πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με ειδικό καθεστώς. Ρύθμιση ζητάμε να υπάρξει και για τις άλλες τάξεις. Επιπλέον, να δούμε πώς μπορεί να οργανωθεί μετά το πέρας της φετινής χρονιάς η φιλοξενία παιδιών συναδέλφων αλλά και άλλων μαθητών σε κατασκηνώσεις προκειμένου να ανακάμψουν ψυχολογικά.

Εφόσον επιλεχθεί να δοθεί υλική βοήθεια και επειδή η κατάσταση όσο αφορά τις ανάγκες είναι ρευστή, θεωρούμε ότι στην παρούσα φάση η καλύτερη μορφή είναι η χρηματική. Η βοήθεια αυτή θα δοθεί σε σεισμοπαθείς συναδέλφους και μαθητές που έχουν σοβαρές ζημίες (βαθμός καταστροφής, οικονομική κατάσταση, οικογένειες με ασθενείς –γέρους και παιδιά κλπ) μετά από καταγραφή και κρίση από την ΕΛΜΕ-ΚΙ.

Τα υλικά τα οποία συγκεντρώνουμε με την Επιτροπή Αγώνα στην παρούσα φάση είναι τα εξής:

1η Κατηγορία: Οινόπνευμα λευκό, πάνες για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, πάνες για παιδιά, υποσέντονα μιας χρήσης, χαρτί υγείας, χλωρίνες, γάζες άκοπες, φυσιολογικούς ορούς 1.000 ml, Betadin solution, Betadin scrable και γάντια μιας χρήσης μέγεθος small.

2η Κατηγορία – Τρόφιμα: Γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, Άνθος Αραβοσίτου βανίλια, κομπόστες, ζάχαρη και ντοματοπολτός.

Διάφορα: Πλαστικά και γυάλινα ποτήρια, πιρούνια, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και ράντζα, οικοσκευές [Σημείωση: στο Ληξούρι όλος ο εξοπλισμός των σπιτιών σε γυαλικά – ποτήρια – πιάτα έχει καταστραφεί].

Η συγκέντρωση των υλικών γίνεται στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης καθημερινά το πρωί Δευτέρα με Παρασκευή 9.30 πμ – 2 το μεσημέρι και τα απογεύματα της Δευτέρας – Τετάρτης – Παρασκευής 6-8 μμ. Η κατανομή των υλικών των παραπάνω κατηγοριών που θα συγκεντρωθούν από τις ΕΛΜΕ θα γίνει με βάση την καταγραφή των αναγκών και τις συλλογικές εκτιμήσεις που θα κάνουν τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς στην Επιτροπή Αγώνα. Ευελπιστούμε ότι τα τοπικά συμβούλια της Παλικής θα συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια Σημειώνουμε ότι αναζητούμε χώρο στο Ληξούρι για προσωρινή αποθήκευση υλικών.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                       Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης               Βάρσος Δημήτρης


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...