Home / HEADER-NEWS / Σύνδεση της πληρωμής αναπληρωτών ΕΣΠΑ με την αξιολόγηση…

Σύνδεση της πληρωμής αναπληρωτών ΕΣΠΑ με την αξιολόγηση…

Δημοσιεύτηκε: 10:37 πμ Φεβρουάριος 28th, 2014  


xrima

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχείρησε χτες από τη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Σ. Κεγκέρογλου, σχετικά με την πρόκληση απέναντι στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς οι οποίοι όχι μόνο είναι απλήρωτοι από το Δεκέμβρη, αλλά το αν θα πληρωθούν εξαρτάται από τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου στο οποίο υποβάλλονται για να αξιολογηθούν! Ο υφυπουργός, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ, που κατέθεσε ο Χρ. Κατσώτης, έκανε σαφές ότι η πρόκληση του ερωτηματολογίου δεν πρόκειται να καταργηθεί, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται για αξιολόγηση.

Ο υπουργός εξήγησε το θέμα του ερωτηματολογίου ως εξής: «Η εν λόγω πράξη αφορά τη διερεύνηση των παραμέτρων αναμόρφωσης και εξορθολογισμού της διδακτέας ύλης και του εκπαιδευτικού υλικού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στους άξονες προτεραιότητας 1, 2 και 3 του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και διά βίου μάθηση» και έχει πάρει και έγκριση υπό συγκεκριμένους όρους, όπως συμβαίνει πάντοτε με τέτοια προγράμματα. Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση του προγράμματος σπουδών και αυτόν το στόχο εξυπηρετεί η συμπλήρωση (σ.σ. ερωτηματολογίου) κάθε μήνα από τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα»!

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 14.545.000 ευρώ. Από αυτά τα 14.410.000 ευρώ αφορούν τη μισθοδοσία των αναπληρωτών και δήλωσε ότι «από μέρα σε μέρα» οι αναπληρωτές «θα πληρωθούν και τον Ιανουάριο» και ότι «από εδώ και πέρα μπαίνουμε στη φάση ομαλοποίησης της διαδικασίας, ώστε να πληρωθούν το πρώτο 10ήμερο του Μάρτη για τον Φεβρουάριο όπως και κάθε μήνα από εδώ και πέρα».

Βέβαια στο ερώτημα που του έθεσε ο Χρ. Κατσώτης, «Για ποιο λόγο πρέπει να εξαρτάται η αμοιβή των εκπαιδευτικών με το ερωτηματολόγιο», ο υφυπουργός δεν απάντησε.

rizospastis.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...