Home / HEADER-NEWS / Στην Κεφαλονιά ο Υπ. Παιδείας με κλιμάκιο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Στην Κεφαλονιά ο Υπ. Παιδείας με κλιμάκιο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Δημοσιεύτηκε: 10:09 μμ Φεβρουάριος 3rd, 2014  


seismos-59-rixter-stin-kefalonia-sxoleio

Στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά μεταβαίνει ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, τον οποίο συνοδεύει, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), κ. Ιωάννης Βουτσινάς με κλιμάκιο μηχανικών, προκειμένου να επιθεωρήσουν από κοντά τις ζημιές σε φορείς εκπαίδευσης και κατάρτισης και να συντονίσουν την αποκατάστασή τους. Επίσης, το κλιμάκιο συνοδεύει και ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

kefalonia

Λόγω της έκτακτης κατάστασης , ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ως αρμόδιος οργανισμός για τη χορήγηση άδειας ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης και κατάρτισης, όπως τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης 1 και 2, Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών, επιχειρεί μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης για να εντοπισθούν και καταγραφούν προβλήματα που ενδεχομένως έχουν προκύψει λόγω της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.

«Βλέπουμε ποια κτήρια είναι κατάλληλα, για να φιλοξενήσουν τους ανθρώπους απόψε. Κάνουμε έναν συντονισμό με την πολιτική προστασία, τον δήμαρχο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, για να μπορέσουμε να δούμε πώς θα περάσει η σημερινή νύχτα, για να μην είναι οι άνθρωποι στο δρόμο. Αυτό είναι το σημαντικό», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κατά την επίσκεψή του στην Κεφαλονιά.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...