Home / HEADER-NEWS / Παραιτηθείτε κύριε Αρβανιτόπουλε…

Παραιτηθείτε κύριε Αρβανιτόπουλε…

Δημοσιεύτηκε: 7:17 πμ Φεβρουάριος 27th, 2014  


arvanitopoulos

Παραιτηθείτε κύριε Αρβανιτόπουλε αν δεν θέλετε να γελοιοποιηθείτε άλλο

κ. Αρβανιτόπουλε

Στις  22 Ιουλίου  2013  βγάλατε σε  διαθεσιμότητα  2122  εκπαιδευτικούς των πλέoν δημοφιλών Τομέων  της  Επαγγελματικής  Εκπαίδευσης (Υγείας -Πρόνοιας,  Γραφικών Τεχνών, Αισθητικής-Κομμωτικής),  στους οποίους φοιτούσαν  26.000  μαθητές  (το  1/3 των μαθητών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) για να εκχωρήσετε το κομμάτι αυτό της Δημόσιας Παιδείας -την οποία έχετε δεσμευτεί να περικόψετε- στην ιδιωτική κερδοσκοπία (ιδιωτικά ΙΕΚ), φορτώνοντας με έξοδα τις πλάτες των πιο φτωχών οικογενειών.

Προχωρήσατε στην κατάργηση 50 ειδικοτήτων, προεξοφλώντας ότι το Κοινοβούλιο 2 μήνες αργότερα θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο σας για το Νέο Λύκειο στο οποίο δεν συμπεριλάβατε τις ειδικότητες αυτές. Στην ουσία με τη διαθεσιμότητά μας, ακυρώσατε το ρόλο του κοινοβουλίου.

Το Σεπτέμβριο διώξατε τους μαθητές που νόμιμα από τον Ιούνιο είχαν εγγραφεί στη Δευτέρα τάξη  και καταδικάσατε τους μαθητές που είχαν προαχθεί στην Τρίτη τάξη να μην κάνουν μαθήματα όλο αυτό το διάστημα ή να κάνουν ελάχιστες ώρες από ωρομίσθιους  επαγγελματίες  των  ειδικοτήτων μας,  χωρίς εμπειρία  και  παιδαγωγική κατάρτιση, με εργασιακές συμβάσεις «γαλέρας». Οι μαθητές αυτοί, που ουσιαστικά τους έχετε ρίξει στον Καιάδα, καλούνται σε 3 μήνες να δώσουν Πανελλήνιες.

Αποδεικνύετε λοιπόν περίτρανα ότι ο μόνος λόγος της περσινής επιστράτευσης των καθηγητών ήταν ο εξευτελισμός τους, ο εκφοβισμός τους και η καθυπόταξή τους,με σκοπό την αποφυγή οποιασδήποτε αντίδρασης στα φρικαλέα σχέδια που είχατε ήδη εξυφάνει και όχι βέβαια το ενδιαφέρον σας για τους μαθητές!!!

Τον  Ιούλιο, για  να  δώσετε  άλλοθι  στους  κυβερνητικούς  βουλευτές του Κοινοβουλίου  που  ψήφισαν τη  διαθεσιμότητά  μας και για να εξαπατήσετε κοινή γνώμη  και  εκπαιδευτικούς, διαρρηγνύατε  τα  ιμάτιά σας  ότι  τάχα  κανένας εκπαιδευτικός δεν θα απολυθεί, όπως συνεχίζετε να κάνετε και μέχρι σήμερα, 25 ημέρες πριν τη λήξη της διαθεσιμότητας 1845 εκπαιδευτικών και την απόλυση τουλάχιστον 500 από αυτούς. Γίνετε φανερό πως δεν νιώθετε ντροπή όταν μετά από τόσο εμπαιγμό, θα είστε ο πρώτος Υπουργός που θα βάψετε τα χέρια σας με τις απολύσεις των πρώτων Δημοσίων Υπαλλήλων μετά από 100 χρόνια, και θα εξασφαλίσετε με τον τρόπο αυτό τη συνέχεια  ενός κομματικού και διεφθαρμένου  κράτους,  μιας  και αυτοί που οδηγούνται  στην  απόλυση  ήταν αξιοκρατικά διορισμένοι, με  πολλά πτυχία  και μεταπτυχιακά και  δεν είχαν περάσει από τα κομματικά σας γραφεία.

Τον Ιούλιο λέγατε ότι οι εκπαιδευτικοί με ειδικότητες Υγείας θα είναι ευλογία για το Υπουργείο Υγείας, λόγω της έλλειψης προσωπικού σ’αυτό. Πρόσφατα, 28 ημέρες  πριν τη λήξη της διαθεσιμότητάς μας, ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε με δελτίο τύπου (χωρίς να έχει γίνει κάποια προκήρυξη ακόμα), ότι υπέγραψε με τον Κ. Μητσοτάκη για 200 θέσεις νοσηλευτών  στο  Υπ. Υγείας  για  τους εκπαιδευτικούς  σε  διαθεσιμότητα.  Υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσαν ότι οι θέσεις αυτές αφορούν βοηθούς νοσηλευτών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όχι νοσηλευτές αποφοίτους ΤΕΙ και ΑΕΙ. Αυτή η κίνηση δηλώνει ξεκάθαρα και για μια ακόμα φορά την πρόθεσή σας να μας εμπαίξετε  ή  την πρόθεση  της  κυβέρνησης  -εννοείται και  την  δική  σας κύριε Αρβανιτόπουλε-  να υποβιβάσετε, να εξευτελίσετε τους εκπαιδευτικούς  και  να  τους εξαναγκάσετε  να συρθούν  να καταλάβουν  θέσεις  άσχετες και  πολύ  κατώτερες των προσόντων τους, εκμεταλευόμενος την ανάγκη τους για επιβίωση ή –ακόμα χειρότερα- να τους οδηγήσετε έμμεσα στην απόλυση με δική τους ευθύνη. Είναι γνωστό σε όλους πως υπάρχουν τεράστια κενά σε θέσεις νοσηλευτών στο Υπ. Υγείας και είναι -αν μη τι άλλο-αισχρό να διατεθούν θέσεις Βοηθών για εκπαιδευτικούς, κατόχους πτυχίων ΤΕΙ, ΑΕΙ, με μεταπτυχιακούς και  διδακτορικούς  τίτλους. Αυτοί που  οδηγούνται  στην  απόλυση  (η…..ευλογία) είναι υπάλληλοι αυξημένων προσόντων, ιατροί,οδοντίατροι νοσηλευτές, μαίες κ.α.  με  τεράστια εκπαιδευτική  εμπειρία  και παιδαγωγική κατάρτιση  που  θα  μπορούσατε κάλλιστα να  τους αξιοποιήσετε στις  εκπαιδευτικές  δομές  του  Υπουργείου Παιδείας, τις οποίες ψευδώς, υποκριτικά και εγκληματικά ισχυρίζεστε ότι αναβαθμίσατε και στις οποίες υπάρχουν μεγάλες ανάγκες  και  κενές  θέσεις. Οι προθέσεις  σας  όμως είναι πλέον ξεκάθαρες: Οι  απολύσεις και ο  εξευτελισμός εκπαιδευτικών  και  η  διάλυση  της Δημόσιας  Παιδείας. Εμείς είμαστε η γενική πρόβα. Η πρεμιέρα  του  έργου  αυτού  θα παιχθεί  μετά  την απόλυσή  μας, αν σαν  το επιτρέψουν  οι εργαζόμενοι, τους οποίους προσπαθείτε να αποκοιμίσετε και να τρομοκρατήσετε.

Διατείνεστε όλο αυτό το διάστημα ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός. Τώρα μας λέτε ότι δεν φταίτε εσείς και ότι είναι θέμα του κ. Μητσοτάκη οι απολύσεις μας!! Με άλλα λόγια λέτε ότι δεν ξέρετε  τίποτα για το φόνο και ότι σας εξαπάτησαν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Μητσοτάκης;

Πόσο  πια, ακόμα, θα  γελοιοποιηθείτε  κύριε  Υπουργέ; 

Αν  δεν  είστε συνένοχος σ’αυτό το διεστραμμένο έγκλημα, παραιτηθείτε κύριε Αρβανιτόπουλε!!

Η Απολυόμενη –μα όχι εξευτελιζόμενη- εκπαιδευτικός την 22α Μαρτίου 2014

Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα 

Γιαννοπούλου Αναστασία

– με πτυχίο Μαίευτικής,

– με πτυχίο Νοσηλευτικής ΑΕΙ,

– με πτυχίο Παιδαγωγικών σπουδών,

– με δυο Μεταπτυχιακά,

με 16 χρόνια επαγγελματική εμπειρία (σκληρά εργαζόμενη σε νοσοκομεία, απ’ όπου παραιτήθηκα για να προσληφθώ στην εκπαίδευση -υποβιβαζόμενη βαθμολογικά-, την ώρα που θα καταλάμβανα θέση Προϊσταμένης), 

με 13 χρόνια και πλέον εκπαιδευτικής εμπειρίας (σε ΕΠΑΛ, ΤΕΙ, ΙΕΚ) και με περισσότερες από 50 συμμετοχές σε επιμορφωτικά σεμινάρια, συνέδρια, δημοσιεύσεις.

Προστάτης μονογονεϊκής οικογένειας και ανιόντος μέλους με αναπηρία 67% 

(το βιογραφικό μου υπάρχει και στο φάκελό μου)


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...