Home / HEADER-NEWS / Μετεξεταστέα η ελληνόφωνη εκπαίδευση στη Γερμανία

Μετεξεταστέα η ελληνόφωνη εκπαίδευση στη Γερμανία

Δημοσιεύτηκε: 10:51 μμ Φεβρουάριος 24th, 2014  


german

Την ανησυχία, την απογοήτευση και την αγανάκτηση της για τις εξελίξεις στα θέματα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στη χώρα εκφράζει με ανακοίνωση της η Ελληνική Συνομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας, σε ανοιχτή επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας.

Η Συνομοσπονδία υπογραμμίζει -μεταξύ άλλων- ότι η επάνδρωση των σχολείων γίνεται «με ρυθμούς χελώνας» και προσθέτει ότι κάθε μετακίνηση εκπαιδευτικού προϋποθέτει υπογραφή υπουργού που σημαίνει χρονοκαθυστέρηση αρκετών μηνών.

Επιπλέον, τονίζει ότι παραβλέπονται συστηματικά από το υπουργείο Παιδείας οι προτάσεις για αξιοποίηση των ομογενών εκπαιδευτικών που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη Γερμανία.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων επισημαίνει ότι το υπουργείο Παιδείας δεν θεσμοθετεί την ενισχυτική διδασκαλία, ειδικά στα Λύκεια της Γερμανίας, που δέχονται τα τελευταία δύο χρόνια πολλούς μαθητές που μετανάστευσαν με τους γονείς τους, οι οποίοι «πληρώνουν δίδακτρα σε διάφορα φροντιστήρια που κερδοσκοπούν σε βάρος της ομογένειας».

«Διερωτώμεθα λοιπόν για τι είδους πολιτική για την ομογένεια εκ μέρους της Πολιτείας μας μιλάμε, όταν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές, σχεδιάζονται, υλοποιούνται και επιβάλλονται χωρίς τη συνεργασία, τη συμμετοχή και την αποδοχή της ίδιας της ομογένειας», αναφέρει η επιστολή.

Αξίζει να σημειωθεί πως και πέρυσι, οι φορείς της ομογένειας από τη Γερμανία, είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις ελλείψης στην ελληνόφωνη Παιδεία, ωστόσο οι εκκλήσεις τους έπεσαν στο κενό.

newsroom enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=417459


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...