Home / HEADER-NEWS / Μετατάξεις πλεοναζόντων εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπαίδευσης στην Π/θμια Εκπαίδευση

Μετατάξεις πλεοναζόντων εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπαίδευσης στην Π/θμια Εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 9:51 μμ Φεβρουάριος 4th, 2014  


ypep8-marousi-5

Δελτίο Τύπου

Μετατάξεις πλεοναζόντων εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπαίδευσης στην Π/θμια Εκπαίδευση

Ύστερα από εξέταση των ενστάσεων επί των υποχρεωτικών μετατάξεων πλεοναζόντων εκπαιδευτικών από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ανακοινώνονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων οι ακόλουθες υπουργικές αποφάσεις:

α) η αριθμ. 14509/Δ1/3-2-2014 απόφαση «Υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπαίδευσης σε θέσεις εκπαιδευτικών στην Π/θμια Εκπαίδευση» και

β) η αριθμ. 14511/Δ1/3-2-2014 απόφαση «Τροποποιήσεις και ανακλήσεις υποχρεωτικών μετατάξεων εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπαίδευσης σε θέσεις εκπαιδευτικών στην Π/θμια Εκπαίδευση και διορθώσεις επί των εκδοθεισών υπουργικών αποφάσεων υποχρεωτικών μετατάξεων».

Οι αποφάσεις αυτές θα κοινοποιηθούν στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς μετά τη δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οπότε και θα ακολουθήσουν οι διαδικαστικές ενέργειες οι οποίες αναφέρονται στις αποφάσεις για την ολοκλήρωση των μετατάξεων αυτών.

Για  το Δελτίο Τύπου πατήστε

Για τις αποφάσεις και τους πίνακες  των ονομάτων  πατήστε

……………………………………………………………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ NEWS.GR

177 εκπαιδευτικοί μετατάσσονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Ανακαλούνται οι μετατάξεις 38 εκπαιδευτικών και τροποποιούνται οι αυτές 98 καθηγητών

177 πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα προστεθούν σε όσους έχουν πάρει μετάταξη στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Από την άλλη πλευρά ανακαλούνται οι μετατάξεις 38 εκπαιδευτικών που επιστρέφουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα πιο πάνω προκύπτουν από σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας μετά από την εξέταση των ενστάσεων επί των υποχρεωτικών μετατάξεων πλεοναζόντων εκπαιδευτικών από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Για τους 177 εκπαιδευτικούς που μετατάσσονται στην πρωτοβάθμια η αλλαγή αυτή δεν έχει επιπτώσεις μισθολογικές και βαθμολογικές καθώς όπως αναφέρει σχετικό έγγραφο μετατάσσονται με τον κατεχόμενο βαθμό και Μ.Κ. και τίθενται στη διάθεση των οικείων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για να τοποθετηθούν σε κενές θέσεις των σχολείων.
 Όσοι εκ των 177 εκπαιδευτικών υπηρετούν σε σχολικές μονάδες,  προκειμένου να μη διαταραχθεί η  εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, θα παραμείνουν μέχρι τη λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους στα σχολεία που υπηρετούν. Ο χρόνος αυτός θα θεωρείται διανυθείς στη θέση μετάταξης για κάθε συνέπεια, οι εκπαιδευτικοί όμως θα λαμβάνουν τις μονάδες μετάθεσης της θέσης που υπηρετούν.
Επίσης όσοι εκπαιδευτικοί υπηρετούν σε φορείς ή υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ δύνανται να επιλέξουν αν επιθυμούν να παραμείνουν στη θέση αυτή ή να αναλάβουν υπηρεσία στη θέση της μετάταξης.
Για τις σχετικές αποφάσεις και τους πίνακες με τα ονόματα οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επισκεφτούν τον διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Παιδείας.
 
Καλόγηρος Βασίλειος
NEW.GR

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...