Home / HEADER-NEWS / Με υπουργική απόφαση η επάρκεια διδασκαλίας ξένων γλωσσών

Με υπουργική απόφαση η επάρκεια διδασκαλίας ξένων γλωσσών

Δημοσιεύτηκε: 4:44 μμ Φεβρουάριος 28th, 2014  


arvanitopoulos

Υπάρχει πρόβλεψη στον υπό ψήφιση  νόμο για την απόδοση της επάρκειας διδασκαλίας ξένων γλωσσών  ο οποίος ορίζει ότι εντός ενός μήνα θα πρέπει να κατατεθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση από το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν   το ενδεχόμενο αντιμετώπισης εμφάνισης ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων  που θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν σ αυτόν το χώρο Τη δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε σχετική επισήμανση του Ειδικού Αγορητή  της ΔΗΜΑΡ Σπ. Λυκούδη επί του νομοσχεδίου.

O υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης την προηγούμενη εβδομάδα απέσυρε από τη Βουλή το άρθρο 5 για τη χορήγηση της επάρκειας για τη διδασκαλία ξένης γλώσσας σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών, προκειμένου  να το ξανασυζητήσει με το υπουργείο Παιδείας

Το συγκεκριμένο άρθρο  αποτελεί  πρωτοβουλία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και κατατέθηκε προς ψήφιση , στη Βουλή,   σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας. Ο κ. Μητσοτάκης   δεν έχει καμμία αντίρριση να τροποποιηθεί το άρθρο 5 εάν το υπουργείο Παιδείας  , ύστερα   από τις παρατηρήσεις του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ξένων Γλωσσών, έχει διαφορετική άποψη   και κρίνει ότι πρέπει η σχετική απλούστευση   να συνοδεύεται και από ένα πιο σαφές πλαίσιο, με το οποίο θα δίνεται η έγκριση χορήγηση της επάρκειας για τη διδασκαλία ξένης γλώσσας σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

NEWS.GR με πληροφορίες palso (xeniglossa.gr)


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...