Home / HEADER-NEWS / Με διαρροές ενημερώνει το ΥΠΑΙΘ για την κατάργηση των αργιών

Με διαρροές ενημερώνει το ΥΠΑΙΘ για την κατάργηση των αργιών

Δημοσιεύτηκε: 9:53 πμ Φεβρουάριος 1st, 2014  


mathitis

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος  Αρβανιτόπουλος δημοσιοποίησε σε συναδέλφους του βουλευτές τις σχολικές  αργίες που θα καταργηθούν από την επόμενη χρονιά. Όπως αναφέρει το  δημοσίευμα το ΥΠΕΠΘ σκοπεύει να καταργήσει την αργία της 7ης Ιανουαρίου  (των Φώτων και του Αγίου Ιωάννη) και των Τριών Ιεραρχών, στις 30  Ιανουαρίου.

Υπάρχει ακόμα σκέψη να καταργηθούν οι τοπικές αργίες, όπως είναι για  παράδειγμα αυτές των πολιούχων κάθε πόλης. Δεν αποκλείεται ακόμα να  ξεκινούν τα μαθήματα από 1η Σεπτεμβρίου -και όχι μετά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη- και να ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά είτε στο τέλος  Μαΐου είτε στις αρχές Ιουνίου.

ΑΥΓΗ

…………………………………………………………………………………………………………….

BINTEO TOY Ειδικού.Γραμματέα ΤΗΣ ΔΟΕ ΕΔΩ


ΔΟΕ για κατάργηση αργιών από LAMIASTARGR
……………………………………….

Λιγότερες αργίες  στα σχολεία

Στον απόηχο της Λευκής εβδομάδας κι ενώ η εφαρμογή των 5 ήμερων διακοπών μετά την Καθαρά Δευτέρα έχει προσωρινά αναβληθεί, ο υπουργός Παιδείας εξέφρασε τις προθέσεις του για περικοπές των αργιών που ήδη υπάρχουν. Αν όσα έχει στο μυαλό του ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλοςς γίνουν πραγματικότητα, οι μαθητές της χώρας του Αϊ Γιαννιού και των Τριών Ιεραρχών θα έχουν σχολείο. Δεν αποκλείεται να περικοπούν και μερικές άλλες αργίες, όπως για παράδειγμα του Αποστόλου Ανδρέα, η 30ή Νοεμβρίου, ημέρα που γιορτάζει ο πολιούχος άγιος της Πάτρας και δίνεται ως αργία στα σχολεία. Επίσης στο μυαλό του υπουργού υπάρχει σενάριο για αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης λήξης της σχολικής χρονιάς. Το πιο πιθανό είναι η σχολική χρονιά να ξεκινά νωρίτερα, ενδεχομένως και από την 1 η Σεπτεμβρίου και να τελειώνει λίγο νωρίτερα, στα τέλη Μαΐου, ή στις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.

 Αυτό που δεν γνωρίζουμε βέβαια είναι τι θα κάνει ο κ. Αρβανιτόπουλος με το θέμα των διαθεσιμότητων. Χθες η ΟΛΜΕ πραγματοποίησε συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις μαζί με τους υπαλλήλους της ΠΟΕ ΟΤΑ και του Δημοσίου που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Η μεγάλη κινητοποίηση βέβαια θα γίνει στις 7 Φεβρουαρίου, την ημέρα δηλαδή που εκδικάζεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οπότε η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία. Στο πλευρό τους οι απεργοί θα έχουν την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών (ETUCE), η οποία σε ψήφισμά της εκφράζει την αλληλεγγύη της στο αίτημα της ΟΛΜΕ να σταματήσει τη σοβαρή πολιτική της αναζήτησης λύσεων στην Ελλάδα μέσω των μνημονίων μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Δ.ΜΠΡΑΤΗ

Το επικοινωνιακό επιτελείο του υπουργού παιδείας αποφάσισε να τον «διατηρεί» στην επικαιρότητα, το τελευταίο διάστημα, με διάφορα φραστικά πυροτεχνήματα, αφού το ουσιαστικό του έργο στο υπουργείο είναι ανύπαρκτο. Έτσι ξεκίνησε με τη «λευκή βδομάδα» των ξενοδόχων, συνέχισε με την αξιολόγηση ,την οποία όπως είπε την αποδέχονται οι εκπκοί, και τώρα συνεχίζει με την επιμήκυνση του διδακτικού έτους.
Αγνοεί… προφανώς ότι η έναρξη και η λήξη του διδακτικού έτους προβλέπονται με συγκεκριμένους νόμους και π.δ. ( ν 1566/85,πδ 200 κ201) που συντάχθηκαν ύστερα από ουσιαστικό διάλογο μ όλους τους φορείς της εκπαίδευσης. Αγνοεί ,επίσης, πότε λήγει το διδακτικό έτος στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά, όταν λέει πως τα μαθήματα θα ξεκινούν αρχές του Σεπτέμβρη και θα τελειώνουν τέλος Μαίου , αρχές Ιουνίου.
Αλλά αυτά παθαίνει κανείς όταν το μόνο που έχει στο μυαλό του είναι η επανεκλογή του και γι αυτό τη μια ακούει, για θέματα της εκπαίδευσης, τους ξενοδόχους, την άλλη τους δημάρχους ,τους μητροπολίτες κλπ.
Αν πραγματικά ο κ. Αρβανιτόπουλος ενδιαφέρεται για το διδακτικό χρόνο των σχολείων μας ας καλύψει τώρα τα  κενά ,για να μη χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες καθημερινά, ας δεσμευθεί ότι την 1η του Σεπτέμβρη θα είναι όλοι οι εκπ/κοί στη θέση τους (μόνιμοι , αναπληρωτές, αποσπασμένοι ) , ας κάνει αυτά τα στοιχειώδη κι εδώ είμαστε μετά να συζητήσουμε για τη διάρκεια του διδακτικού έτους, το οποίο σε ό,τι αφορά στην ΠΕ είναι στο μ.ο. των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...