Home / HEADER-NEWS / Κύμα εξόδου από το Δημόσιο – Τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών

Κύμα εξόδου από το Δημόσιο – Τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών

Δημοσιεύτηκε: 9:42 πμ Φεβρουάριος 19th, 2014  


Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΛΤΗ

athina3_176

Σαρωτικό κύμα εξόδου από το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ δείχνουν τα στοιχεία του Yπουργείου Οικονομικών, καθώς το εννιάμηνο Ιουνίου 2013 – Φεβrουαρίου 2014 έχουν εκδοθεί 15.575 πράξεις συνταξιοδότησης.
Χαρακτηριστικό της «μεγάλης φυγής» είναι ότι στον παραπάνω αριθμό αντιστοιχούν οι συνταξιοδοτικές πράξεις των αιτήσεων που δέχθηκαν το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς με τη χορήγηση του 50% των συντάξιμων αποδοχών και δεν υπολογίζονται κάποιες εκατοντάδες αιτήσεις που δεν δέχθηκαν την προσύνταξη.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όσοι εργαζόμενοι μπαίνουν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, αργεί επιπλέον η έκδοση της κύριας σύνταξης, σε σχέση με όσους δεν επιλέγουν την προσύνταξη.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών η προκαταβολή σύνταξης, τον Φεβρουάριο του 2014, καταβλήθηκε σε 15.575 υπάλληλους του Δημοσίου στις 10.2.2014.
Το γεγονός ότι η προκαταβολή σύνταξης όχι μόνο συνεχίζεται απρόσκοπτα αλλά παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, προκύπτει σαφώς από τον πίνακα στον οποίο αναφέρεται ο αριθμός των δικαιούχων προκαταβολής και το συνολικό κατά μήνα ακαθάριστο ποσό αυτής, για τους μήνες από Ιούνιο 2013 (έναρξη προκαταβολής) έως Φεβρουάριο 2014.
Εκτός από την προκαταβολή, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) σύντμησαν, εν πολλοίς, και το συνολικό χρόνο απονομής σύνταξης στους δικαιούχους του. Συγκεκριμένα, η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης, εντός του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, έχει περιοριστεί σε 2-3 μήνες για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, σε 4-5 μήνες για τους πολιτικούς υπαλλήλους και σε περίπου 6 μήνες για τους υπαλλήλους ΝΠΔΔ και ειδικών κατηγοριών.
Συνολικά, η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης, μεσοσταθμικά, βρίσκεται στους 4-5 μήνες από 11-12 μήνες το καλοκαίρι του 2012.
enet.gr
μέσω alfavita.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...