Home / HEADER-NEWS / Κλιμάκιο του Υπ. Παιδείας στην Κεφαλονιά. Έως την Τετάρτη τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Κλιμάκιο του Υπ. Παιδείας στην Κεφαλονιά. Έως την Τετάρτη τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Δημοσιεύτηκε: 10:24 πμ Φεβρουάριος 3rd, 2014  


sismos

Σήμερα αναμένεται να μεταβεί στην Κεφαλονιά κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας, καθώς πρέπει να βρεθεί λύση για τους μαθητές των τριών σχολικών κτιρίων που έχουν κριθεί μη κατάλληλα.

Στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά μεταβαίνει ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, τον οποίο συνοδεύει, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), κ. Ιωάννης Βουτσινάς με κλιμάκιο μηχανικών, προκειμένου να επιθεωρήσουν από κοντά τις ζημιές σε φορείς εκπαίδευσης και κατάρτισης και να συντονίσουν την αποκατάστασή τους. Επίσης, το κλιμάκιο συνοδεύει και ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

Λόγω της έκτακτης κατάστασης , ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ως αρμόδιος οργανισμός για τη χορήγηση άδειας ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης και κατάρτισης, όπως τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης 1 και 2, Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών, επιχειρεί μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης για να εντοπισθούν και καταγραφούν προβλήματα που ενδεχομένως έχουν προκύψει λόγω της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Ο Δήμος Κεφαλονιάς έχει ανακοινώσει ότι για καθαρά προληπτικούς λόγους, μέχρι και την Τετάρτη, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΙΕΚ.

Βασικός στόχος του υπουργείου είναι η αποφυγή ή έστω η ελαχιστοποίηση της απώλειας ωρών διδασκαλίας.

Μετά και τον σημερινό σεισμό των 5,7 Ρίχτερ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως την Τετάρτη 5/2/2014.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΣΕΙΣΜΟ

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, είχε μεγάλη διάρκεια.

Οι σεισμολόγοι λένε ότι πρόκειται για μετασεισμό, με εξαίρεση τον Ευθύμιο Λέκκα ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί μετασεισμός.

Στην Κεφαλονιά μεταβαίνει ο Νίκος Δένδιας, με εντολή του πρωθυπουργού

Στην Κεφαλονιά μεταβαίνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να επιθεωρήσει τα μέτρα πολιτικής προστασίας στο νησί.

Το κ. Δένδια, συνοδεύει ο γενικός γραμματέας Προστασίας του Πολίτη, Πάτροκλος Γεωργιάδης, που θα συντονίσει μαζί με τον υπουργό όλες τις ενέργειες της πολιτικής προστασίας στο νομό.

Επίσης, μεταβαίνουν στην Κεφαλονιά οκτώ πυροσβέστες της 6ης ΕΜΑΚ, με έναν διασωστικό σκύλο προκειμένου να ενισχύσουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις:

Κωνσταντίνος Παπαζάχος στο enikos.gr: Το φαινόμενο δεν έχει λήξει

Ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Παπαζάχος μίλησε στο enikos.gr για τον νέο σεισμό μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που «χτύπησε» την Κεφαλονιά, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το συγκεκριμένο ρήγμα μπορεί να δώσει σημαντικό σεισμό».

«Έχουμε δεκάδες μετασεισμούς πάνω από 3 Ρίχτερ που έχουν γίνει σε μικρό διάστημα», τόνισε αρχικά μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Παπαζάχος και συνέχισε:

«Το φαινόμενο δεν έχει σε καμία περίπτωση λήξει. Αυτό είναι χαρακτηριστικό από το πολύ μεγάλο δυναμικό που έχει το συγκεκριμένο ρήγμα, γι αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί το επόμενο διάστημα».

«Προφανώς υπάρχει ενδεχόμενο για νέο σεισμό. Το δυναμικό του συγκεκριμένου ρήγματος είναι τέτοιο που μπορεί να δώσει κάποιο σημαντικό σεισμό», πρόσθεσε

Λέκκας στο enikos.gr: Δεν μπορεί να θεωρηθεί μετασεισμός

Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στο enikos.gr και διαφοροποιήθηκε από τους περισσότερους σεισμολόγους που κάνουν λόγο για έναν ισχυρό μετασεισμό.

«Είναι ένας σεισμός ο οποίος δεν ταυτίζεται με το επίκεντρο του προηγούμενου. Είναι ένας σεισμός ο οποίος, μας βάζει ξανά στις διαδικασίες αποκατάστασης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λέκκας και συνέχισε:

«Έχει σχέση με τον προηγούμενο, αλλά βάζει νέα δεδομένα. Δεν μπορεί να θεωρηθεί μετασεισμός».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...